„Mi s-a spus în față cu ură și invidie că: da, ești talentată și frumoasă, dar ești femeie, nu ai nicio putere să schimbi lucrurile“. Cătălina Toma a fost victima discriminării. Ce spune despre hărțuirea sexuală / EXCLUSIV

 Miniosu Alexandra
.

Cătălina Toma susține că a fost victima discriminării atât în România, cât și în America, loc în care s-a stabilit deja de ani buni. În numărul de Septembrie al revistei VIVA!, artista ne-a povestit despre adaptarea ei în SUA și susține că a fost șocată de „politica murdară din industria muzicală'. De asemenea, vedeta e de părere că misoginismul există peste tot în lume, la fel ca și hărțuirea sexuală. Aceasta crede că „oricât de multe mișcări ca „me too s-ar întâmpla, până când nu se recunoaște că este o problema globală, nu se va schimba nimic'.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Ai avut mare succes în România, când te-ai lansat ți se spunea Regina R&B.… De ce ai ales să o iei de la capăt în America?

Am avut nevoie de experiențe noi pentru a evolua ca om și ca artist. Nu îmi regret alegerile, pentru că am ajuns la un nivel de înțelepciune și datorită deciziilor luate, bune sau rele.

catalina-toma-1-2catalina-toma-1-2

Citește și: Cătălina Toma povestește tot despre viața ei din Statele Unite. La 45 de ani, iubește din nou: „Cele mai frumoase lucruri se întâmplă atunci când nu te aștepți'. Ce spune despre căsătorie și copii / EXCLUSIV

Citește și: Cătălina Toma, solista care cânta în anii ’90 cu BUG Mafia, explică de ce s-a mutat în America: „Există mulți prădători sexuali și financiari în muzică”

Citește și: Lui Cătălin Scărlătescu i s-a făcut rău de la un preparat, la Chefi la Cuțite, și s-a oprit din jurizare: „Eu nu mai pot. Îmi trebuie o pauză măcar'

Citește și: Andreea Antonescu, după ce s-a spus că i-ar fi făcut avansuri lui Cătălin Bordea, după despărțirea de Livia: „Sunt dezamăgită, mâhnită și dezgustată…”

Cătălina Toma a fost victima discriminării, în România și în SUA

Cum a fost primul impact, dar adaptarea ta acolo? Ce ți-a plăcut și ce te-a șocat în America?

Mi-a plăcut ideea de libertate și de expresivitate artistică. Oamenii mă complimentau pe oriunde mergeam, fără ca să știe cine sunt și de unde vin. Fără a îmi cunoaște muzica, erau impresionați de look, de vibe și de personalitate. M-am adaptat ușor, pentru că mi-a plăcut ideea de a cunoaște cultura americană.

Pe de altă parte, lucrurile nu sunt perfecte nicăieri în lume. M-au șocat politica murdară din industria muzicală, lipsa de etică a unora. Când am lucrat cu oameni buni, mi-a plăcut profesionalismul lor. Indiferent de competiție, aici talentul este respectat. Iar alteori, mi s-a spus în față cu ură și invidie că „da, ești talentată și frumoasă, dar ești femeie, nu ai nicio putere să schimbi lucrurile. Acest misoginism dezgustător, care încă se întâmplă oriunde în lume, mă șochează de fiecare dată, deși ar trebui să fiu obișnuită până acum. (zâmbește)

S-a scris că lucrezi în domeniul imobiliar. Acum trăiești exclusiv din domeniul imobiliar sau din muzică?

Lucrez în domeniul muzical, însă, pe lângă muzică, mă interesează să învăț despre real estate și cum se fac afacerile. Nu am renunțat niciodată la muzică pentru nimic.

Prima interacțiune cu industria muzicală de acolo cum a fost? Care sunt plusurile și minusurile?

Mi-a plăcut foarte mult lucrul în studio, unde m-am simțit ca acasă. Am învățat de la ei tehnici și lucruri diferite. Au un stil foarte relaxat de a face muzică. Minusurile sunt atunci când oameni implicați pierd focusul, fiind mai mult interesați de partea personală.

Ce spune Cătălina Toma despre hărțuirea sexuală

Apropo de minusuri, te-ai lovit de hărțuire sexuală, te-ai simțit poate discriminată acolo? Dar în România? Cum stăteau lucrurile în industria muzicală acum 12 ani?

Am trecut prin lucruri urâte, mai ales în România. M-am simțit discriminată pentru că sunt femeie. Cu cât femeia artist are pachetul complet, cu atât mai multă ură și invidie; culmea, acest lucru a venit din partea acelora care ar fi trebuit să protejeze artistul și proiectul, practic investiția. Mi se pare o treabă de deficit intelectual. Și în România, și în State m-am lovit de aceeași problemă: am simțit cum își doresc dominație și control, lucruri total incompatibile cu mine. Totuși, nu am ținut niciodată capul plecat în fața nimănui, chiar dacă am avut de pierdut în carieră.

În ceea ce privește hărțuirea sexuală, aceasta se întâmplă, din păcate, la ordinea zilei și în State, și cam peste tot în lume. Este un „fenomen peren, promovat și protejat de sistemul patriarhal. Oricât de multe mișcări ca „me too s-ar întâmpla, până când nu se recunoaște că este o problema globală, nu se va schimba nimic.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE SEPTEMBRIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: PR, Arhivă VIVA

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton