Catinca Roman, despre înmormântarea cu fast organizată de Oana Roman pentru mama lor: „Eu aș fi vrut ceva mai discret. A fost dorința ei să...”. În ce relații sunt acum

.

Invitată într-o emisiune televizată, Catinca Roman a comentat modul în care a fost organizată înmormântarea mamei sale. Sora ei, Oana, a fost cea care s-a ocupat în detaliu de funeralii, cu ajutorul Gabrielei Lucuțar, proprietara unei firme de pompe funebre. Regretata jurnalistă a fost condusă pe ultimul drum cu fast și solemnitate, iar ceremonia a fost oficiată de patru preoți.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Au trecut aproape două luni de la înmormântarea impozantă a Mioarei Roman. Sute de persoane au fost prezente atunci și s-au înghesuit să prindă pachetele oferite după ieșirea sicriului din biserică. Gabriela Lucuțar, supranumită „Regina Întunericului’, a fost cea care s-a ocupat de organizarea funeraliilor și a pregătit opt coșuri cu colivă, una fiind ornată cu foițe de aur. Defuncta a fost condusă pe ultimul drum într-o limuzină de lux, iar cei prezenți au adus coroane de flori albe, la dorința familiei.


Citește și: Cum se simte acum Mioara Roman, după ce a ajuns la spital în stare gravă. Oana Roman: „Situația nu este încurajatoare, nu vă ascund lucrul ăsta'

Citește și: „Nu au disponibiliatea să întrebe…'. Oana Roman, dezamăgită de Catinca și de Petre Roman, după ce starea de sănătate a mamei sale s-a înrăutățit

Citește și: Ce au făcut Mioara Velicu, Steliana Sima, Gelu Voicu și Mariana Căpitănescu la mormântul lui Benone Sinulescu, din Arad: ‘Cred că ne-a văzut de acolo, de Sus…’. Locul de veci este foarte îngrijit și are multe flori / EXCLUSIV


Citește și: Oana Roman nu reușește să scape de numele de familie al fostului ei soț, Marius Elisei, în mediul online: „Mă chinui de doi ani. E deja o obsesie, nu știu ce să mai fac’

Catinca Roman, despre înmormântarea organizată de Oana Roman pentru mama lor

Catinca Roman spune acum că Oana a fost cea care și-a dorit o înmomântare fastuoasă pentru mama lor. Ei i-ar fi plăcut o ceremonie discretă, cu familia și apropiații, dar nu-și condamnă sora pentru modul în care a ales să organizeze funeraliile. Creatoarea de modă dezvăluie că a presimțit moartea regretatei jurnaliste, fiindcă nu s-a putut odihni deloc în noaptea când a primit tragica veste.


„A fost dorința Oanei să-i facă o înmormântare fastuoasă. Am înțeles-o, așa a trecut ea mai ușor. Eu una aș fi vrut ceva mai discret, dar nu e de condamnat nici Oana totuși.

Eu nu cred în chestii ezoterice, dar, în noaptea când a murit, mama eram agitată și nu am putut dormi deloc. La fel și Calina. La 4 dimineața, când mi-a scris Oana, eram perfect trează. Mă așteptam, pentru ca mama nu era bine.

Știu că o să șochez acum, dar cumva m-am liniștit că era foarte rău, se chinuia. Nu văd rostul unui astfel de chin. S-a stins în somn, de stop cardiac. Se vedea pe fața ei că a murit liniștită, împăcată!’, a dezvăluit Catinca, în emisiunea Cristinei Șișcanu, de la Metropola TV.


„Foarte des s-a dus Oana la ea’

Catinca Roman recunoaște că sora ei, Oana, a vizitat-o mai des pe mama lor la azilul din Snagov. După decesul tatălui ei, Iosif Zilahy, creatoarea de modă a suferit de depresie și anxietate, perioadă în care a preferat să se izoleze.

„Ea a avut o boală păcătoasă, care îți schimba faciesul, atitudinea. Mai avea momente de luciditate, dar să ne recunoască, să ne pronunțe numele nu se mai întâmplase de câteva luni bune.

Foarte des s-a dus Oana la ea. Îmi asum asta. Oana și mama erau foarte asemănătoare. Eu eram mai mult fata lui tata.


După ce a murit tata, eu am avut depresie. A fost îngrozitor. Eu, oricum, am un fond genetic depresiv, melancolic. Am făcut și terapie. Căderea a fost dramatică. Am ajuns la medicație, pe care o iau în continuare, mai scăzută însă acum.

Aveam o anxietate puternică și burnout. Eram pe mod supraviețuire. Vrei 4-5 luni așa. Și mama și tata au avut depresie, în continuare la noi să ai depresie e o stigmă. Lumea trebuie să înțeleagă că se produce un dezechilibru chimic la nivelul creierului, nu poți să te ridici singur, astea sunt baliverne.


Sunt încă un pic confuză, nu-mi vine să cred că a murit! O să urmeze toate etapele: de negare, de furie, de acceptare, o să mă echilibrez la un moment dat. Nu știu dacă cred în viața de după moarte.

Nu sunt o persoană credincioasă, bisericoasă. Nu cred în biserică, în ce a devenit ea. Nu mi-e frică de moarte, așa am fost mereu, mai fatalistă. Mi-e teamă de boală, de suferință, de pierderea celor apropiați. Ăsta cred că e cel mai groaznic lucru’, a mai spus Catinca.


Cum se înțeleg acum Oana și Catinca Roman

Catinca și Oana Roman au revenit la sentimente mai bune, după conflictele din ultima vreme, însă rare sunt momentele când se întâlnesc. Creatoarea de modă explică acest lucru prin faptul că sunt firi diametral opuse.

„Cu Petre Roman am trăit 34 de ani în aceeași casă, nu i-am zis tată niciodată, dar l-am considerat ca pe un părinte. E adevărat că făcea diferențe între mine și Oana, dar eu atunci nu am conștientizat.

Dar nu e normal ce a făcut! Nu pot totuși să spun că Oana a fost privilegiată. Nu vorbim de bani aici.


Cu Oana sunt în relații foarte bune acum, dar nu ne vedem prea des. Suntem temperamente diferite, asta e! Așa a fost mereu, firi total diferite’, a mai povestit Catinca.

Sursa foto: Facebook & Arhiva Viva!