Catinca Roman recunoaște că fiica ei, Calina, a fost afectată de despărțirea de tatăl său: „Am fost la terapie, am avut motive întemeiate…”. Ce problemă de sănătate a moștenit tânăra de la mama ei și Mioara Roman / EXCLUSIV

 Miniosu Alexandra
.

Catinca Roman recunoaște că fiica ei, Calina, a fost afectată de despărțirea de tatăl ei. Tânăra a resimțit lipsa figurii materne din viața ei, însă vedeta e de părere că alegerea de a se separa de fostul ei partener a fost una înțeleaptă, întrucât nu a vrut să-și crească fata într-un mediu tensionat. Și sora Oanei Roman a trecut greu peste această ruptură, dar cu ajutorul psihologului a reușit să treacă peste. Iată ce problemă de sănătate a moștenit Calina de la mama ei, Catinca, și de la regretata ei bunică, Mioara Roman!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Fiica ta, Calina este o tânără superbă. Ce face ea acum, a terminat școala?

A terminat școala, dar nu studiază mai departe. Încă nu știe exact ce vrea să facă. Are multe talente pe partea artistică și încă nu e foarte hotărâtă în ce direcție vrea să o ia. Și nici nu vreau să o grăbesc. Mi se pare, mai ales în vremurile pe care le trăim, că e foarte important să își termine maturizarea emoțională mai întâi. Și să încerce în mai multe domenii. Eu nu sunt pe principiul că e obligatoriu să ai o diplomă sau o facultate terminată ca să faci ceva în viață. Sigur că sunt și ele importante, dar în situația în care faci o facultate după care chiar rămâi cu ceva învățat, nu de dragul de a avea o diplomă.

catinca-roman-2catinca-roman-2

Citește și: Cum a afectat-o pe Catinca Roman moartea tatălui ei, Iosif Zilahy, și ce relație are cu Petre Roman: „Nu cred că mama merita așa ceva. Felul în care el a procedat mi s-a părut foarte urât' / EXCLUSIV

Citește și: Oana Roman, mesaj de suflet pentru Mioara Roman, în ziua în care ar fi împlinit 84 de ani: „Sper să sărbătorești în Cerurile Sfinte, cu cei dragi ai tăi, pe care i-ai reîntâlnit”

Citește și: Andreea Marin, apariție răvășitoare la un eveniment. Ce l-a întrebat pe reputatul neurochirurg Leon Dănăilă, după ce l-a premiat: „Când am reușit la facultate, părinții au plâns, dar nu de bucurie, ci de supărare, că…' / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată apartamentul Claudiei Pătrășcanu din București după amenajare: „Nu mai stăm prin hoteluri. Cinci ani am petrecut prin casele prietenilor”

Catinca Roman recunoaște că fiica ei, Calina, a fost afectată de despărțirea de tatăl său

Cu fiica ta în ce relație ești?

Am o relație foarte bună, foarte apropiată. Suntem foarte bune prietene, și asta mă bucură, pentru că, în ciuda imperfecțiunilor unei relații, cred că încrederea reciprocă e foarte importantă. Ori, cred că lucrul ăsta ne-a reușit. Are încredere și știe că am susținut-o și o susțin necondiționat. Lucru foarte important pentru copii. Pentru că, la noi, e o mentalitate general valabilă, mai ales pentru generațiile de părinți din care fac parte, că îți ajuți copilul și îl sprijini, dar trebuie să îți ofere lucruri în schimb. Eu nu cred asta. Copiii nu îi facem pentru asta sau ca să trăim prin ei, ca să spun așa. Copilul pe care îl faci are o personalitate de sine stătătoare. Și poate are alte gânduri sau alte planuri decât cele care îi satisfac pe părinți.

A simțit lipsa tatălui?

Da, clar. Faptul că am ales să fiu singură nu a fost ușor… De fapt, inițial nu am ales asta. Doar că așa s-a întâmplat, ca eu să mă despart de tatăl ei. Sigur, am avut motive întemeiate și, de multe ori, ești obligat în viață să alegi răul cel mai mic. Dar clar că idealul este ca un copil să trăiască și cu figura maternală, și cu cea paternală. E clar că în momentul în care lipsește una dintre ele se creează un dezechilibru și copilul respectiv, cu siguranță, va avea anumite fragilități.

Pe de altă parte, cred că este și mai puțin benefic ca un copil să trăiască într-un mediu tensionat. Iar chestia cu lipsa tatălui se poate rezolva în timp, prin diverse metode. Și anume, cu terapie, cu foarte, foarte multe discuții și cu acest climat de încredere pe care trebuie să-l creezi cu copilul tău, mai ales ca părinte singur.

„Am fost la terapie pentru a trece peste diverse vulnerabilități'

Ai spus că ai fost la terapeut, pentru a trece peste despărțire. A fost greu?

Am fost la terapie pentru a trece peste diverse vulnerabilități, pe care le aveam și eu, și mi-a prins foarte bine. Mi-a schimbat perspectiva, mi-a rezolvat niște întrebări pe care le aveam și m-a ajutat foarte mult în evoluția mea ca persoană și în maturizarea mea. Din punctul meu de vedere, cred că fiecare ar trebui să facă o terapie, la un moment dat. Nu neapărat pentru un moment dificil. Dar este foarte greu să fii obiectiv tu cu tine. De multe ori, oamenii așteaptă miracole de la terapie. De fapt, ideea este că tot tu îți rezolvi problemele. Doar că intrând în contact cu un terapeut, cu un om care este obiectiv în ceea ce te privește.

Și, în plus de asta, a studiat natura psihicului uman, poate fi foarte benefic, în sensul că îți poate pune punctul pe „i, peste niște probleme pe care le ai și poate tu sau cei din jurul tău nu le pot identifica. Deci, rolul terapeutului e să te facă să descoperi de unde vin anumite probleme și să te ajute să le rezolvi, să pui punctul pe „i și să mergi mai departe. Noi rămânem ancorați în trecut și în anumite situații.

Ce problemă de sănătate are fata Catincăi Roman

Fiica ta a moștenit aceleași probleme de sănătate ca ale tale. Ia vreun tratament?

Ea are o problemă cu colecistul, lucru care e moștenit din familie, din păcate. Pentru că și eu, și mama am avut probleme. Dar ia tratament. Din fericire, nu e ceva, cum să spun eu, care să necesite intervenții. Pur și simplu e vorba despre proasta funcționare a colecistului. Ia tratament, din când în când. Regimul e cel mai important, dar e complicat.

Sursă foto: Instagram, Arhivă viva

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton