Cauza morții lui Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries. Detalii oferite de către medicii legiști

 Alina Dan
.

După mai bine de jumătate de an de când lumea muzicală s-a cutremurat la vestea că solista trupei The Cranberries nu mai este, Associated Press (AP) a anunțat ieri care este cauza morții lui Dolores O’Riordan. 

Conform datelor furnizate de către anchetatori și citate de AP, O’Riordan a suferit o moarte accidentală, în urma intoxicației cu alcool. Artista s-a înecat în cada camerei de hotel din Londra, unde era cazată, în urma consumului excesiv de alcool.

'Nu sunt alte dovezi care să ducă spre o altă concluzie decât cea a morții accidentale. Nu a fost nicio agresiune asurpra ei și nici vreo intenție suicidală, așa cu s-a bănuit', a declarat pentru The Guardian medicul legist Shirley Radcliffe, care s-a ocupat de caz.

După cu notează aceeași publicație, O’Riordan, care vreme îndelungată s-a luptat cu tulburarea bipolară de care suferea, dar și cu excesul de alcool, nu a lăsat niciun bilet de adio și, mi mult decât atât, nu au existat pe corp urmei ale vreunei agresiuni, chiar și autoprovocate. Însă, în camera de hotel pe care aceasta o ocupa, au fost găsite un flacon de  lorazepam – medicament pe care artista îl lua penyru a-și ține în frâu anxietatea – și mai multe sticluțe de alcool, de tipul celor care se află în mai toate mini-barurile hotelurilor. În plus, în urma analizelor de sânge, legiștii au descoperit că Dolores avea o alcoolemie de peste patru ori mai mare decât limita legală.

În urma acestui raport, care a fost dat publicității, colegii de trupă ai lui O’Riordan- Noel Hogan, Mike Hogan și Fergal Lawle – au dat, marți, o declarație pe Twitter, chiar în ziua în care artista ar fi împlinit 47 de ani.

'Astăzi continuăm să aflăm informații clare despre ce s-a întâmplat. Dolores va trăi veșnic prin muzica ei. Pentru noi a fost un motiv de mare bucurie să vedem ce impact a avut asupra vieților multor oameni', se arată, printre altele, în declarația celor de la The Cranberries.

Doloresc O’Riordan, o moarte fulgerătoare

Dolores O’Riordan, solista celebrei trupe The Cranberries, a fost găsită moartă în camera unui hotel din Londra, pe 15 ianuarie 2018. Ea se afla în capitala Marii Britanii unde înregistra pentru un nou album.

De origine irlandeză, Dolores a cunoscut faima, în anii ’90, alături de trupa sa, The Cranberries. Celebre la nivel mondial sunt hituri precum „Zombie” și „Linger.”

Dolores avea cinci frați, ea fiind singura fată din familie. Artista a fost căsătorită cu Don Burton, împreună cu care a avut trei copii – Taylor, Molly și Dakota

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton