La primăvară, Meghan Markle și Prințul Harry vor deveni părinți, dar până atunci viitoarea mămică are un drum lung de parcurs… Un drum presărat și cu alte interdicții în afara regulilor impuse de eticheta regală. Iată ce alimente îi sunt interzise lui Meghan Markle pe timpul sarcinii.
Acum, că este însărcinată, Meghan Markle va avea un nou set de reguli de urmat, reguli impuse nu doar de eticheta regală, ci și de dorința de a avea un micuț sănătos. Tocmai de aceea, Ducesa de Sussex va trebui să renunțe la o mulțime dintre alimentele ei preferate, alimente care, de altfel, nu sunt indicate pentru nicio femeie pe cale să devină proaspătă mămică.
Alimentele eliminate din dieta lui Meghan Markle în timpul sarcinii
Carnea crudă: Graviditatea slăbește sistemul imunitar al femeilor, iar asta mărește riscul de a contreacta o boală produsă de alimentație, risc ce se răsfrânge atât asupra mamei, cât și asupra bebelușului nenăscut. Dar cum Meghan are o dietă bazată în primul rând pe vegetale, pentru ea această interdicție nu va reprezenta o mare pierdere.
Burgerii în sânge: În ciuda alimentației mai mult vegetariene, de când este însărcinată Meghan Markle a fost văzută mâncând și burger. Deși carnea de vită conține multă vitamina B12, lui Meghan îi sunt interziși burgerii neprăjiți, pentru că aceștia por fi periculoși pentru sănătatea ei și a copilului. Recomandat este să fie bine prăjiți, iar preferabilă este carnea de pui.
Sushi: Peștele crud și fructele de mare pot fi, de asemenea, purtătoare de bacterii periculoase și de aceea este recomandat ca femeile însărcinate să evite sushi pe perioada sarcinii. Mâncărurile trebuie gătite la 145 145 °F. Dat fiind că, ocazional, Meghan e amatoare de sushi, acum va trebui să se abțină.
Brânzeturile moi: Pe perioada sarcinii, femeile trebuie să se abțină de la următoarele brânzeturi moi, care, de obicei, sunt făcute din lapte nepasteurizat. Așadar, și Meghan va trebui să se țină departe deȘ Brie, Feta, Camembert, Roquefort, Queso Blanco, Queso fresco, mascarpone, mozarella, ricotta, brânza telemea, Gouda, parmezan, Edam, Emmental, pecorino.
Verdețurile nespălate: O parte importantă a salatei cu pepene și parmezan pe care o preferă Meghan o constituie menta proaspătă. Chiar dacă va elimina brânza, verdeața va constitui, la rândul ei, un potential pericol, dacă nu este bine spălată, din cauza bacteriilor – o potențială sursă de îmbolnăvire. Aceeași regulă este și în privința germenilor de lucernă, trifoi, fasole mung și rădăcini de ridiche.
Ouăle moi: Deși ouăle reprezint[ o sursă importantă de acid folic – vitamina B este foarte importantă pentru dezvoltarea bebelușilor –, ele trebuie fierte la o temperature de 160°F, pentru a distruge orice urmă de Salmonella. Chiar dacă, din fericire, bebelușul nu va avea nimic, mama se va simți foarte rău, așadar e de evitat prăjiturile cu ouă crude, eggnog-ul de Crăciun (evident, și alcoolul este interzis) și dressingul de salată cu ouă crude.
Sucurile nepasteurizate: Când fructele și legumele sunt curățate, descojite sau stoarse, o mulțime de bacterii, printre care și Toxoplasma, pot pătrunde în suc, tocmai de aceea este indicat ca femeile gravide să bea doar sucuri pasteurizate. De asemenea, fructele și vegetalele trebuie spălate temeinic înainte, din același motiv.
Prea mult ceai: De când s-a măritat cu Prințul Harry, Meghan s-a obișnuit să bea ceai, la fel ca membrii familiei regale. Problema este că ceaiul conține cafeină, iar o cană este echivalentul unei jumătăți de căni de cafea. Dat fiind că efectele asupra bebelușilor nu sunt clare, este recomandat totuși să se limiteze consumul de ceai la maximum 200 de mg.
Mezelurile: Nu mai este un secret pentru nimeni de ce mezelurile și, în general, carnea procesată nu sunt bune nici pentru mamă și nici pentru viitorul nou-născut. Sarea, zahărul și conservanții în exces sunt estrem de nocive, ca să nu mai vorbim despre mezelurile crude…
Alimentele care îi sunt interzise lui Meghan Markle pe timpul sarcinii le sunt interzise, de fapt, tuturor femeilor însărcinate, iar de respectarea acestor reguli ține nu doar sănătatea mamei, ci și a bebelușilor.
Foto: Hepta