Ce dietă ține Nea Mărin și cum se menține în formă, la 64 de ani. Marin Barbu, alias Nea Mărin, pare că a găsit elixirul tinereții. La mai bine de 60 de ani, coregraful se menține într-o formă de zile mari și pare că pentru el vârsta e doar un număr. Acesta ne-a dezvăluit că timp de 20 de ani nu a mâncat deloc carne de porc. Totodată, ne-a spus și cum arată meniul lui zilnic. Iată ce consumă în fiecare dimineață!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Nu cred că este vreun român care să nu-l fi văzut măcar o dată pe Nea Marin sau cel puțin una dintre emisiunile sale, dar mi-ar plăcea să aflăm chiar de la dvs. cine este, de fapt, Marin Barbu, omul din spatele vedetei de televiziune.
Nea Marin este un copil de la țară, din Conțești, județul Teleorman, care a învățat să joace călușul de la vârsta de 6-7 ani. A plecat cu tradiția după el la București și a ajuns la Ansamblul Tineretului al Comitetului Central București. Dansează de 57 de ani, timp în care a jucat pe toate scenele din România și din străinătate. Se ocupă, în același timp, de pregătirea multor ansambluri profesioniste din România și de Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu, împreună cu fiica lui.
Ce dietă ține Nea Mărin și cum se menține în formă, la 64 de ani
În afară de dans, ce alte pasiuni mai aveți? Cum vă petreceți timpul liber? Vă întreb deoarece, sincer, nu vă văd, de exemplu, pe baltă la pescuit…
De ani de zile îmi încep diminețile făcând mișcare. La primele ore, înot sau merg cu bicicleta. În timpul liber îmi place să călătoresc, iar de când a ieșit soția la pensie, mergem împreună cu nepoții prin locurile frumoase pe unde am filmat eu. De Sărbători, am fost în Maramureș și în Bucovina.
Fără să vă complimentez gratuit, la 64 de ani sunteți într-o formă de invidiat. Care este secretul dvs.? Ce mâncați într-o zi, de exemplu?
Nu sunt un gurmand și mănânc foarte multe legume și fructe. Îmi place să îmi pregătesc singur micul dejun și cina, de prânz se ocupă soția, iar mesele sunt întotdeauna la ore fixe. În fiecare dimineață la 7.00 mănânc roșie, ardei, castravete, brânză de la țară și beau o cană de ceai. Prânzul este la 13.30, iar cina la 18.30-19.00.
Nu mănânc mezeluri, iar timp de douăzeci de ani, de la 40 la 60 de ani, nu am consumat carne de porc și mi-a fost foarte bine. De trei ani și jumătate încoace am început să mănânc foarte puțin. Îmi place carnea de rață, gâscă, curcă, bibilică, în principiu carne de țară, de la mătuși sau prieteni…
Cum se împacă Nea Mărin cu celebritatea: „Am încercat să nu mă desprind de pământ'
Cu celebritatea cum vă descurcați? În ce măsură vă ajută faptul că sunteți atât de cunoscut? Există și cealaltă parte a monedei? Sunt și momente în care v-ar plăcea să treceți neobservat?
Eu sunt un om normal, am încercat să nu mă desprind de pământ și să rămân același. Dacă oamenii sunt curioși și mă opresc pe stradă, încerc să le răspund, să le vorbesc. Mai sunt și momente în care fanii îmi cer prea multe detalii sau informații pe care nu le pot dezvălui. Dar pe această cale vreau să știe că sunt cu sufletul lângă ei. Eu iubesc oamenii, arta și tot ceea ce ne înconjoară.
Sursă foto: Facebook, PR