Ce este pastila „Super Mario”, vândută de Dana Marijuana: „Are un potențial letal, traficanții o produc special pentru copii”. Artista a fost arestată preventiv într-un dosar de trafic de droguri

 Miniosu Alexandra
.

Dana Marijuana a fost arestată preventiv într-un dosar de trafic de droguri. Artista, pe numele ei real Dana Coteanu, și alți doi suspecți au fost cercetați de DIICOT într-un dosar de trafic de droguri, iar vineri au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Constanţa. Iată ce este pastila „Super Mario', vândută de cântăreață!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Conform celor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, persoanele în cauză au fost depistate, în noaptea de 21/22 august, de un echipaj de la Poliția Rutieră, când se deplasau cu o mașină, în staţiunea 2 Mai. În timpul controlului efectuat de oamenii legii, aceștia au găsit și ridicat aproximativ 100 de grame canabis, scrie Digi24.

dana marijuana 1dana marijuana 1

„Ulterior, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Constanţa, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, fiind descoperite şi ridicate 100 de comprimate de ecstasy (drog de mare risc), cantităţi de amfetamină (drog de mare risc), ketamină (drog de risc), 21 de comprimate ce urmează a fi analizate, precum şi alte mijloace de probă', a mai informat IPJ printr-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Citește și: Dana Marijuana a fost reținută pentru trafic de droguri de mare risc, la o zi după ce a fost prinsă drogată la volan, pe litoral. Ce au găsit procurorii DIICOT în casa ei

Citește și: Dana Marijuana, despre problemele de sănătate mintală: „Medicii mi-au blocat creierul, începând cu creierul mic. Îmi mergea inima și atât. Vorbeam cu entitățile negre” / A fost prinsă drogată la volan, ieri

Citește și: Ce a făcut Dragoș Dolănescu la mormântul tatălui său, Ion Dolănescu, în timpul vizitei sale în România: „Știu că de acolo de sus, el ne veghează și pe mine, dar și pe întreaga familie…'. Nu a mai fost la cimitir de 6 ani

Citește și: Când și unde va avea loc nunta Anisiei Gafton cu logodnicul ei, Serghei: „Am găsit o locație care se apropie de ceea ce ne dorim, dar mai căutăm'. Cum a fost cerută în căsătorie / EXCLUSIV

Ce este pastila „Super Mario', vândută de Dana Marijuana

Pe 22 şi 23 august, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Constanţa au decis reținerea celor trei persoane, pentru 24 de ore. Cei trei au fost prezentaţi judecătorilor Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ulterior, s-a aflat că rețeaua „Dana Marijuana' ar fi vândut pe litoral pastila „Super Mario'. Este vorba despre o pastilă cu potențial letal din cauza concentrației mari de substanță activă și se numără printre pericolele care îi pasc pe copiii victime ale rețelelor de droguri, atenționează expertul antidrog Cătălin Țone.

Expertul antidrog trage un semnal de alarmă asupra noului pericol ce-i vizează în mod special pe copii, mai exact apariția unui drog numit pastila „Super Mario', denumită după un cunoscut personaj de desene animate. Spune Cătălin Țone, această pastilă are letal din cauza concentrației mari de substanță activă.

Pastila „Super Mario' se comercializează în trei modele și s-ar fi găsit inclusiv în oferta rețelei „Dana Marijuana', denumită după numele cântăreței Dana Coteanu.

„Traficanții de droguri olandezi produc pastila de ecstasy „Super Mario' special pentru copii, deoarece se folosește de notorietatea personajului principal din jocul video Nintendo. Această pastilă are un potențial letal, fiind foarte concentrată', a transmis expertul antidrog Cătălin Țone, conform adevarul.ro.

Artista a fost arestată preventiv într-un dosar de trafic de droguri

Această pastilă a fost capturată de către autoritățile belgiene, acum doi ani, în cadrul festinvalului de muzică Extrema Outdoor', organizat în localitatea Houthalen-Helchteren, din provincia Limburg. Atunci, oamenii legii au descoperit o pastilă de ecstasy „Super Mario' care conținea o doză de 300 mg de MDMA (substanță activă). Potrivit spuselor lui Cătălin Țone, cantitatea este „de patru ori mai mare decât cantitatea de MDMA conținută în pastilele de ecstasy, vândute în mod uzual'. Au potențial letal, în special pentru minori, pastilele de ecstasy care conțin doze de MDMA care depășesc 125 mg/ comprimat.

În timpul operațiunii realizate de specialiștii anti-drog, denumită simbolic „Doamna Dana', au fost capturate trei tipuri de comprimate cu logo-ul „Super Mario', având culorile albastru deschis, roz și portocaliu, mai susține expertul Cătălin Țone.

Cum proceda Dana Marijuana

Sursa menționată mai sus scrie că Dana Marijuana ar fi reușit să creeze cea mai importantă rețea din Vama Veche, conform spuselor lui Cătălin Țone. În cadrul acesteia, dealerii vindeau copiilor droguri foarte atractive, printre acestea pastila „Super Mario', ce era disponibilă în trei culori.

După ce, zilele trecute, cântăreața Dana Marijuana a fost reținută de polițiști, s-a aflat cum acționa reațeaua. Artista s-ar fi mutat în vamă, într-un container, special pentru a vinde droguri. Clienții săi trebuiau să folosească un cod scris pe container, și anume „Doamna Dana'. Solista nu vorbea la telefon, ci distribuia drogurile direct din container, mai spune expertul antidrog.

Dana Marijuana ar fi avut o strategie foarte bine pusă la punct, având în vedere că acel container era poziționat într-o zonă deschisă tocmai pentru a evita prinderea în flagrant. Artista ar fi supravegheat zona direct de pe container, unde și-ar fi pus mai multe scaune, iar când părăsea zona, încuia mereu containerul cu lacăte.

În total, rețeaua Danei Marijuana vindea șase tipuri de droguri: comprimate ecstasy, în trei culori, cu logo Super Mario'; anestezic pentru cai (ketamină); amfetamină; marijuana, mai menționează expertul antidrog, mai scrie sursa citată.

Dana Marijuana ar fi ajuns la Psihiatrie, înainte să fie plasată în arest preventiv

Acum câteva zile, Dana Elena Coteanu, alias Dana Marijuana, fusese oprită în trafic, iar la un control efectuat de polițiști au fost descoperite droguri în mașina ei. Mai apoi, anchetatorii au descins și la containerul în care cântăreața locuia pe plajă, loc în care au fost găsite, de asemenea substanțe interzise. În dosarul respectiv au mai fost implicate alte două persoane, procurorii solicitând arest preventiv pentru toate trei.

Sursa menționată mai precizează că Dana Marijuana Marijuana ar fi ajuns la Psihiatrie, înainte de a fi plasată în arest preventiv, din cauza sevrajului.

„La datele de 22 și 23.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc. În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc.

Măsurile au fost luate după ce inculpații au fost depistați de către un echipaj de poliție rutieră în timp ce se deplasau cu un autoturism pe raza stațiunii 2 Mai, iar la controlul efectuat a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 100 de grame canabis (drog de risc).

Ulterior, au fost puse în aplicare mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate 100 comprimate ecstasy (drog de mare risc), cantități de amfetamină (drog de mare risc), ketamină (drog de risc), 21 de comprimate ce urmează a fi analizate, precum și alte mijloace de probă', se arată într-un comunicat al DIICOT.

Sursă foto: Arhivă VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton