Ce pensie va primi Irinel Columbeanu după recalculare. Suma nu acoperă cheltuielile de la azil: „Legea e bună. Nu am primit încă...”

 Ifrim Georgiana
.

De aproape un an, Irinel Columbeanu e internat într-un azil din Ghermănești și trăiește cu o pensie modestă. La fel ca alți pensionari, fostul milionar așteaptă să vadă câți bani va încasa după recalcularea de la 1 septembrie, însă este destul de pesimist. Acesta nu-și permite să acopere cheltuielile lunare de la centru și lucrurile par să se complice pentru el.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

În octombrie 2023, Irinel Columbeanu s-a mutat într-un azil din Ghermănești. Împins de problemele financiare și medicale, fostul milionar a luat această decizie, mai ales că a și rămas singur după plecare Irinei în America. Din păcate, acesta nu are bani să acopere toate cheltuielile, așa că a primit o reducere din partea proprietarului. Unii mai milostivi au făcut donații în contul fundației.

irinelirinel

Citește și: Mihai Albu, mesaj surprinzător pentru Irinel Columbeanu, după ce fostul milionar a părăsit azilul și a plecat la munte: „Jos pălăria pentru…”

Citește și: Irinel Columbeanu a fost învoit de la azil de un prieten și au petrecut câteva zile la Poiana Brașov: „A greșit mult în viață și e conștient de asta. E singur, nu mai are pe nimeni…”

Citește și: Gimnasta cehă Natalie Stichova a murit după ce a căzut de pe munte, în timp ce își făcea un selfie. Avea doar 23 de ani: „Nu vom înceta niciodată să te iubim'

Citește și: Ana Baniciu, noi imagini din casa veche de un secol, moștenită de la bunicii ei: a mobilat livingul, dormitorul și camera copilului / Designul îmbină arhitectura orginală cu accente moderne: „Cât de frumos ne-a ieșit proiectul'

Ce pensie va primi Irinel Columbeanu după recalculare

Irinel Columbeanu încasează o pensie mică de la stat și a avut, o vreme, poprire din cauza unui dosar legat de falimentul unei companii comerciale. În primăvară, fostul milionar a scăpat de probleme, asta pentru că instanța a decis că nu e responsabil pentru gaura financiară ce a dus la faliment.

La fel ca alți pensionari, Irinel Columbeanu va avea pensia recalculată de la 1 septembrie. Acesta beneficiază de o majorare infimă și va încasa 2000 de lei lunar, sumă care este, din păcate, prea mică pentru a acoperi cheltuielile de la azil. Costurile medii pentru întreținerea unui bătrân într-un azil din România variază între 3.600 și 7.000 de lei lunar.

„Legea e bună. Nu am primit încă nicio decizie. Probabil și pentru că nu am mult de când iau pensie. Am sub 2.000 de lei lunar', conform Fanatik.

Ce pensie încasează Silviu Prigoană

După recalcularea de la 1 septembrie, Silviu Prigoană spune că nu i s-a adăugat nici măcar un leu în plus la pensie. Din fericire, fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu încasează o sumă destul de mare, care îi permite să se întrețină la bătrânețe.

„Eu iau 11.000 de euro la acest moment, în mână. Banii îi aduce poștașul la ușă, nu se pun pe card. Îmi dă din ăia de 500 așa, bancnote mari! Eu mi-am asigurat bătrânețea! Am fost deștept, nu prost, cum a zis Tatoiu! Eu acum trăiesc doar din banii din pensie. Nu mai am vreo afacere, gata!', a declarat omul de afaceri, în podcastul lui Viorel Grigoroiu.

Suma o justifică prin faptul că a cotizat mult pe vremea când muncea.

„Timp de 20 de ani, eu am avut 160.000 de euro, salariu brut. Deci netul, ce luam în mână, era de 100.000 de euro pe lună, iar contribuția la stat era de 60.000 de euro lunar. Cum adică să-mi pun eu ca șef salariu minim pe economie, ca să nu cotizez?', a mai precizat Silviu Prigoană.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton