Cu Regina izolată pe domeniul Windsor, poporul britanic traversează momente grele, la fel ca restul lumii. Tocmai de aceea, Kate Middleton și Prințul William și-au asumat rolul de a reprezenta familia regală pe timpul pandemiei de coronavirus.
În aceste momente extrem de dificile pentru întreaga planetă, Ducii de Cambridge, Kate Middleton și Prințul William și-au asumat rolul de comunicatori ai Familiei Regale Britanice, în încercarea de a încuraja cetățenii englezi pe timpul pandemiei de coronavirus, scrie Daily Mail.
Încă o dovadă că Regina Elisabeta a II-a își pregătește nepotul pentru accederea la tron, deși următorul în linie directă ar fi Prințul Charles, fiul ei. Sigur, putem bănui că Charles a fost cruțat dată fiind vârsta sa înaintată, dar Prințul William este mult mai „vizibil' decât tatăl său în viața publică și mult mai implicat, dovadă că Elisabeta a II-a are planurile ei.
Prințul William s-a adresat primul națiunii britanice
Prințul William, în vârstă de 37 de ani, este pregătit pentru rolul de purtător de cuvânt, fapt confirmat, de altfel și de Palatul Buckingham. De altfel, Ducele de Cambridge a fost primul membru al Familiei Regale Britanice care s-a adresat națiunii după începerea crizei coronavirusului, prin intermediul unei înregistrări video lansate săptămâna trecută. Iar la începutul acestei săptămâni, Ducii de Sussex au vizitat Serviciul Medical de Urgență 111, având un rol activ în menținerea moralului cetățenilor englezi.
În această perioadă, Regina Elisabeta a II-a și Prințul consort Philip se află în autoizolare la Castelul Windsor, suverana fiind obligată să părăsească Palatul Buckingham după ce unul dintre angajați a fost despistat pozitiv cu COVID-19. Și cum palatul are nu mai puțin de 500 de angajați – care au fost automat băgați în carantină – riscul de contaminare era imens, cu atât mai mult cu cât Elisabeta a II-a are 93 de ani, iar Prințul Philip 98, cei doi făcând parte din categoria cu grad mare de risc.
„Îl vedem pe William preluând rolul de om de stat'
Alegerea Ducilor de Cambridge drept comunicatori ai Familiei Regale a avut un impact pozitiv, despre care a vorbit și Katie Nicholl, corespondent regal Vanity Fair, într-un interviu pentru site-ul australian 9Honey:
„Îl vedem pe William preluând rolul de om de stat. Mă surprinde şi mi se pare foarte interesant faptul că primul membru al familiei regale care s-a adresat naţiunii a fost prinţul William', a comentat jurnalista.
Nicholl a menționat și că acest lucru este cu atât mai lăudabil cu cât Regina Elisabeta a II-a, dar şi fiul ei, Prinţul Charles, trebuie să stea să stea în autoizolare din cauza vârstei înaintate. E adevărat, pe de altă parte, că nici Ducii de Cambridge nu sunt scutiți de emoții, ei fiind părinții a trei copii…
„Sunt cei mai mai în măsură să-i ajute pe ceilalţi în vreme de criză şi să-şi asume aceast rol, având în vedere că nu se află în categoria persoanelor de risc', a mai adăugat Katie Nicholl.
Foto: Hepta