Marian Godină, polițistul celebru pe Facebook, a dezvăluit pe blogul său ce salariu lunar încasează. Acesta este de aproape 16 ani polițist și susține că banii pe care îi primește pentru activitatea sa în Poliția Română sunt insuficienți.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Marian Godină este celebru pe Facebook, pentru stilul haios în care comentează diverse evenimente publice, politice și sociale, dar și pentru că este agentul care a picat de cinci ori (până în 2017) examenul la Academia de Poliție. Marian Godină se declară nemulțumit de salariul pe care îl primește lună de lună, dar spune că nu se plânge, ci doar informează.
„Și ca să nu vă mai țin în suspans, pentru luna ianuarie, am încasat un salariu de 3689 de lei, din care 872 de lei îi reprezintă orele de weekend, adică bani pe care nu i-aș fi luat dacă nu aș fi lucrat sâmbăta și duminica. La suma de 3689 de lei s-a adăugat norma de hrană în valoare de 1002 lei și norma de echipament (care va fi tăiată) în valoare de 262 de lei. Deci 3689+1002+262=4953 de lei (total pe card).
Pentru acuratețe, spre sfârșitul lunii ianuarie, de prin 22 ianuarie, cred, am intrat în concediu, astfel că salariul ar fi fost cu vreo 100-150 de lei mai mare pentru cele câteva zile în care am fost în concediu. Concediul l-am prins mai mult în luna februarie, deci în martie voi lua salariul mult mai mic.
Ținând cont că am 15 ani vechime și gradul profesional de agent șef (4 trese) și ăsta e salariul meu, probabil că la început, fără vechime, vă veți apropia de vreo 3500 de lei salariu, dacă aveți norocul să lucrați și weekend-uri. Dacă veți lucra numai de luni până vineri, în jur de 3000 de lei”, a explicat Godină.
Ce salariu are Marian Godină, după 16 ani în Poliție
Polițistul a făcut câteva precizări referitoare și la cei ce își doresc să practice acestă meserie, punctând că e aproape imposibil' să te angajezi în Poliția Română pe pile.
„Eu știu cum e să fii polițist și știu destul de bine, după ce am petrecut aproape 16 ani în Poliția Română. În primul rând, cel mai important e să îți placă ceea ce faci. Doar că, odată cu înaintarea în vârstă, trecerea prin diferite etape ale vieții și evoluția ta ca individ, remunerația primită lunar capătă treptat un loc din ce în ce mai important ajungând chiar să surclaseze importanța plăcerii față de ceea ce faci.
Cu alte cuvinte, la un moment dat nu te mai poți motiva amăgindu-te că faci ceea ce îți place dacă satisfacția financiară e inexistentă.
Revenind la activitatea de polițist, una mult hulită în societate, de multe ori pe drept, dar de și mai multe ori pe nedrept, aceasta este una care a devenit în ultima vreme foarte ușor accesibilă oricărei persoane care își dorește să urmeze această carieră.
Nu mai sunt bariere de vârstă, înălțime, sex, trebuie doar să ai bac-ul, să treci niște probe sportive și un examen teoretic.
Celor care vor spune că se intră doar pe pile, le transmit că nu mai e cazul, teama de DGA și de DNA fiind mult prea mare pentru ca cineva să riște așa ceva. (Nu vă gândiți că i-au lovit cinstea și corectitudinea) – a mai precizat Marian Godină.
„Explicații pentru cei care înțeleg că mă plâng: nu mă plâng, o să-mi dau demisia înainte de a începe să mă plâng. Din păcate, după 15 ani în politie, mulți polițiști nu prea mai au alte variante, de aceea sunt nevoiți să rămână deși nu sunt mulțumiți', a mai explicat polițistul Marian Godină pe blogul său.
Ce note a luat Marian Godină la ultimul examen la Academia de Poliție
În august 2017, Marian Godină a picat examenul Academia de Poliție, pentru a cincea oară. Polițistul din Brașov a scris că își asumă greșelile în totalitate, însă susține în continuare că examenul de admitere a fost organizat defectuos. Godină a obținut media generală 7,60, prea mică pentru a putea intra la Facultate de Poliție, secția frecvență redusă.
Marian Godină figurează pe locul 60 cu o medie generală de 7,60. La limba română, Godină a obținut nota 8,20, iar la istorie 7,90. Cele mai multe probleme l-au pus proba de limbă engleză, unde Marian Godină a luat nota 6,70. Media generală de 7,60 este mică, având în vedere că, anul trecut, ultima medie de intrare la Academie a fost de 8,10.