Ce tratament recomandă Carmen Brumă în perioada menopauzei: „Femeile din România o privesc ca pe o rușine. Se tem să recunoască...”

 Ifrim Georgiana
.

Carmen Brumă, în vârstă de de 46 de ani, a vorbit deschis despre menopauză și premenopauză, dar și despre schimbările care au loc datorită acestor procese fiziologice. Nutriționista este de părere că astfel de subiecte sunt încă tabu în România, așa că a venit cu o serie de recomandări pentru femei, în cadrul Congresului Internațional de Estetică Ginecologică și Medicină Regenerativă. Iată declarațiile acesteia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Carmen Brumă, tehnician nutriționist la bază, este recunoscută pentru recomandările ei legate de alimentație și un stil de viță sănătos. De curând, partenera lui Mircea Badea a vorbit despre menopauza, dezvăluind că ia în calcul tratamentul cu hormoni bioidentici. Nutriționista este de părere că acest subiect este încă controversat la noi în țară, așa că a venit în ajutorul femeilor cu o serie de recomandări și experiențe personale.

car10-1car10-1

Citește și: Carmen Brumă, înlocuită în emisiune din cauza unui look dezastruos: „Eu aveam un păr voluminos și nu intra părul în cadru, așa că…”. Vedeta a fost victima unui hairstylist străin

Citește și: Rețeta de cheesecake a lui Carmen Brumă

Citește și: Cine este Cristina Dănilă de la Casa Iubirii. Este virgină și studiază la Facultatea de Drept

Citește și: De ce Smiley și Gina Pistol nu au angajat o bonă pentru fiica lor: „Vreau să îmi cresc copilul sănătos'. Josephine îi însoțește în toate vacanțele

Ce tratament recomandă Carmen Brumă în perioada menopauzei

Deși este de părere că subiectul stârnește controverse în România, Carmen Brumă a vorbit despre menopauză și simptomele asociate acestu proces fiziologic. Nutriționista vrea să facă un tratament cu hormoni bioidentifici, menit să refacă echilibrul natural al hormonilor din organism.

„În perioada vieții noastre de femei avem foarte multe situații în care avem nevoie de consiliere, și de sfaturi medicale, și de intervenții potrivite minim invazive sau mai mult invazive.

Este o perioadă pe care în special femeile din România o privesc așa ca pe o rușine. E cumva un subiect tabu și e anormal să fie așa. Dragi femei, dacă stăm să calculăm că trăim până la 80 de ani și avem multe șanse, noi ne petrecem cea mai mare partea a vieții noastre de femei fiind la menopauză și premenopauză.

Este absolut normal și firesc să vorbim despre asta. Să vedem cum gestionăm această etapă a vieții noastre care este una normală și de care nu trebuie să ne speriem. Trebuie să avem alături specialiști, oameni care să ne explice ce se întâmplă în corpul unei femei, pentru că au loc o mulțime de schimbări, dar noi le putem gestiona.

Mă bucur că în cadrul acestui congres există workshop-uri speciale de care sunt foarte interesată și de care doamna doctor mi-a spus, despre substituția hormonală, despre hormonii bioidentici, subiecte tabu până acum în România, pe care inclusiv medicii se feresc să le abordeze.

Eu, ca femeie aflată în această etapă a vieții mele premenopauză – menopauză, sunt foarte interesată de aceste subiecte și mă bucur că am găsit aici un cadru perfect unde pot să aflu', a spus ea, potrivit unica.ro.

Carmen Brumă recomandă femeilor exercițiile de tip Kegel

Carmen Brumă a vorbit, din experiența personală, despre schimbările din perioada menopauzei. Nutriționista le-a recomandat femeilor trecute de 30 de ani să înceapă exerciții pentru mușchii planșeului pelvin, de tip Kegel.

„În primul rând femeile se tem să recunoască asta, de obicei se izolează pentru că sunt foarte multe simptome și poate cel mai cunoscut se referă la bufeuri, la acea ceață mentală, la tot felul de schimbări de dispoziție. Femeile cumva ajung să se retragă, să se simtă rușinate, să evite ieșirile într-un cadru social pentru că nu știu ce să facă în legătură cu aceste aspecte.

De asemenea, există uscăciunea vaginală, de care doamna doctor o să ne spună cu siguranță, și incontinența urinară care este o problemă care apare des în special în această perioadă, ea poate să apară și după naștere. La incontinența urinară aș vrea să am și eu un mic amendament, e foarte important ca din timp, după 30 de ani, să începem să facem exerciții speciale pentru mușchii planșeului pelvin.

Aceste exerciții de tip Kegel sau care antrenează mușchii planșeului pelvin trebuie să facă parte din trusa noastră de îngrijire. Cum ne demachiem noi seara, și ne spălăm pe dinți, și facem duș, așa trebuie să facem exerciții pentru întărirea mușchilor planșeului pelvin.

Sigur că și alimentația ne poate ajuta în această perioadă, pentru că atunci când se apropie premenopauza și menopauza, trebuie să avem schimbări de ordin alimentar, și trebuie să avem schimbări în antrenamemtele noastre care să ne ajute să gestionăm această perioadă care nu e una de speriat, e una care vine cu niște provocări, dar am trecut noi prin nașteri, am trecut noi prin adolescență, am trecut prin multe, o să facem față și menopauzei', a mai adăugat ea, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton