Ce vedetă internațională l-a intimidat pe Alexandru Abagiu: „Ți se pune nodul în gât”. A colaborat cu Penelope Cruz, Salma Hayek sau Claudia Schiffer

 Ifrim Georgiana
.

Alexandru Abagiu este unul dintre cei mai cunoscuți make-up artiști de la noi din țară și s-a ocupat de aparițiile mai multor vedete din România, dar și din străinătate. Timp de 10 ani, acesta a machiat vedetele în cadrul Festivalului de film de la Cannes. Într-un interviu recent, noul jurat de la „Bravo, ai stil!' a vorbit despre obstacolele din cariera sa, dar și despre starurile internaționale cu care a lucrat. Iată ce actriță l-a intmidat pe Alex Abagiu!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Alexandru Abagiu este cel mai nou jurat de la emisiunea „Bravo, ai stil!'. Acesta este make-up artist și lucrează în domeniu de peste 25 de ani, timp în care a adunat în portofoliu clienți precum Victorias Secret, L’Oréal, Garnier, Lancôme. Pe plan internațional, Alex Abagiu a colaborat cu vedete precum Claudia Schiffer, Natalie Portman, Penelope Cruz, Aishwarya Rai, Jude Law, Alain Delon, iar, recent, make-up artistul a dezvăluit ce actriță de la Holywood l-a pus în dificultate.

al8al8

În trecut, Alexandru Abagiu a fost concurent la emisiunea „Asia Express', acolo unde a făcut echipă cu Radu Vlăduț. Talentul pentru pictură și fotografie și l-a descoperit încă de la o vârstă fragedă, iar la 16 ani lucra pentru mai multe reviste de nișă din România.

Citește și: Ce sumă încasează Alex Abagiu pentru un machiaj profesional: „Nu costă atât de mult'

Citește și: Alex Abagiu, despre obstacolele din cariera sa de make-up artist: „Am fost un pic descurajat în domeniul ăsta de părinții mei'

Citește și: De ce a divorțat Mihaela Tatu de tatăl fiicei sale: „Când mi-am dorit ceva cu toată ființa, am plecat fără remușcări… „

Citește și: Anca Lungu revine în televiziune, cu o emisiune culinară, la Prima TV: „După aproape 5 ani de pauză…”

Ce vedetă internațională l-a intimidat pe Alexandru Abagiu

În cel 25 de ani de carieră, Alexandru Abagiu a lucrat cu numeroase vedete de la Hollywood. Colaborarea cu actrița Faye Dunaway a fost o adevărată provocare pentru juratul de la „Bravo, ai stil!', după cum recunoaște chiar acesta.

„Faye Dunaway. Este una dintre cele mai mari actrițe în viață, în momentul ăsta. Să ne bucurăm cât mai este în viață. Nu e o persoană foarte tânără, dar este dintre starurile de aur ale Hollywood-ului, în adevăratul sens al cuvântului. Ce m-a speriat foarte tare la colaborarea cu ea era că deja bifasem tot ceea ce însemna clearance de securitate și așa mai departe.

Imaginează-ți că eu călătoresc cu două trollere de câte 30 de kilograme, în varianta cea mai light posibilă. Deci 60 de kilograme de make-up, pentru că eu niciodată nu știu ce mi se cere, cum mi se cere. Trecem de acest capitol de clearance, primești în holul hotelului, pe telefon, un număr de cameră. De foarte multe ori, nu știi pe cine urmează să machiezi. Urci la etajul respectiv, de cele mai multe ori treci de o a doua securitate a hotelului, care trebuie să îți dea un card de acces în lift, ca să urci la etajul respectiv.

Bați la ușă, în anticameră te întâlnești cu un agent de presă, nu știi cine este, de cele mai multe ori. Ți se face un brief, afli cu cine lucrezi, atunci ți se pune nodul în gât sau gheara în inimă, mai aștepți trei minute și îți deschide ușa Claudia Schiffer. Timpul alocat pentru acel glam durează cam 30-45 de minute maxim', a spus acesta, potrivit cancan.ro.

Cu ce vedete internaționale a lucrat Alexandru Abagiu

Juratul de la „Bravo, ai stil!' a vorbit despre colaborarea pe care a avut-o cu numele mari de la Hollywood, între care se numără și Jane Fonda, Doutzen Kroes, Claudia Schiffer, Mickey Rourke, Salma Hayek.

„Am avut șansa să lucrez cu foarte multe vedete internaționale, numele sunt de la Penelope Cruz, la Faye Dunaway, la Jane Fonda, Doutzen Kroes, Claudia Schiffer, Mickey Rourke, Salma Hayek, sunt persoane cu care am avut șansa să lucrez. Uneori sunt întrebat și pierd șirul acestor nume.

Am lucrat cu ei, în mod special, în context de festival de film sau de eveniment de amploare de tipul acela. Festivalul de Film de la Cannes a fost un eveniment la care am lucrat aproape 11 ani și îți spun sincer că e o muncă greu de dus pe umeri.

Sunt oameni, până la urmă. Foarte greu de mulțumit sunt acei sfinți pe care ți i-am menționat mai devreme, oamenii pe care trebuie să îi bifezi până ajungi la celebritatea respectivă. Au un program extrem de încărcat, sunt oameni care lucrează la minut.

Trebuie să ai clearance cu securitatea lor, trebuie să primești clearance (n.r. autorizație) de la echipa care gestionează filmul respectiv, de la organizatorul festivalului, de la personal managerul respectiv. După aceea, ai ședințe cu echipa lor de PR, pentru stabilirea look-ului pe care ei îl promovează în perioada respectivă', a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

„N-am fost foarte happy când am ales un ruj de culoare foarte închisă pentru Penelope Cruz'

Alexandru Abagiu a dezvăluit unul dintre momentele când a fost dezmăgit de creația lui. La premiera filmului „Almodóvar', acesta s-a ocupat de make-up lui Penelope Cruz și spune că nu a fost mulțumit de nuanța rujului.

„Mi s-a întâmplat să fiu super fericit când am lucrat pentru prima dată cu Jane Fonda, pentru că vorbim despre o femeie în vârstă, vorbim despre o femeie cu un simț al umorului dus la extrem. (…)

N-am fost foarte happy când am ales un ruj de culoare foarte închisă pentru Penelope Cruz, îmi aduc aminte, pe un covor roșu. Culmea e că ea făcea premiera unui film de Almodóvar, la momentul respectiv. Mie nu mi-a plăcut deloc ce se întâmpla acolo, însă aveam niște produse din care trebuia să fac o selecție. Aveam un mix de produse și mi s-a zis «alegi orice, dar dintre astea».

Am ales dintre produsele respective, am aplicat rujul, nu mi-a plăcut deloc, ea era cumva îndoită. Lumea punea întrebări, până la urmă a ieșit așa pe covorul roșu. Însă partea cea mai interesantă a fost că în momentul în care a ieșit de la proiecție din palatul festivalurilor, am 10-15 minute de retușuri, pentru că după aceea urmează interviurile cu presa.

Și Almodovar a venit la mine, în timp ce făceam retușurile pe fața ei, m-a bătut pe umăr și mi-a zis «n-am văzut-o niciodată pe Penelope cu culoarea asta, mi se pare că e un plus de mister». Atunci și ea s-a relaxat și eu m-am relaxat și nu mi s-a mai părut nimic ciudat', a încheiat aceasta.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton