Ce vicii avea regretatul actor Ernest Maftei: "Dacă nu făceam dragoste, nu puteam să dorm. Nevasta mea mă trimitea şi la altele ca să mai scape de mine"

 Dumba Gabriela
.

„Bădia” Ernest Maftei a fost o legendă a cinematografiei și un Don Juan asumat, care declara că nu poate să doarmă dacă nu face dragoste. Actorul s-a stins în 2006, iar în urma sa au rămas cele peste 200 de filme în care a jucat, dar și fragmentele despre viața sa, ea însăși ca un scenariu de film.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

„Bădia” Ernest Maftei a încetat din viață pe 19 octombrie 2006, la 86 de ani, învins de cancerul pulmonar. Actorul și-a dovedit talentul în peste 225 de roluri. A jucat în Drumul oaselor', „,Păcală se întoarce', 'Dumbrava minunată' sau „Cireşarii' etc. „Bădia” Ernest Maftei era un spectacol pe scenă, dar și în viața de zi cu zi.

7bbbe170bf615737fef7a58c456be1757bbbe170bf615737fef7a58c456be175

„Bădia' Ernest Maftei, actorul care nu putea să doarmă fără să facă amor

Ernest Maftei a avut o singură căsătorie legitimă, dar a curtat și multe alte frumuseți. El a povestit că avea un „viciu': nu putea să doarmă dacă nu făcea amor în fiecare seară și că soția lui îl trimitea la alte femei pentru a scăpa de el. De asemenea, mărturisea că nu s-a îmbătat niciodată, dar „nu mai băuse apă de 50 de ani'.

„A fost o epocă în care, dacă nu făceam dragoste, nu puteam să dorm. Aşa îmi era firea. Nevasta mea mă trimitea şi la altele ca să mai scape de mine.

Câştigam 40.000 de lei pe film şi veneam acasă, de la femei, fără niciun leu. De îmbătat nu m-am îmbătat niciodată, dar n-am mai băut apă de 50 de ani„, spunea Ernest Maftei potrivit Adevărul.

Citește și:Cine sunt finaliștii Chefi la Cuțite, sezonul 12. Ioana Dehelean, Valentin Timofte și Janni Alexandridis se luptă pentru premiul de 30.000 de euro

Citește și:Ce se întâmplă cu Mioara Roman, după ce a suferit o operație de urgență. Oana Roman: „Aseară m-au sunat doctorii, mama a fost…'

Citește și:Cum se simte Diana Enache, la aproape o lună de când a născut: „Are o strălucire aparte, emană o aură’. Fiica lui Adrian Enache s-a mutat cu Ionuț Vîntu

Ernest Maftei: „Iubesc foarte mult filmul pentru autenticul la care te supune”

Ernest Maftei a avut peste 200 de roluri, din care un sfert au fost principale. Printre filmele al căror protagonist a fost, pot fi enumerate: „Valurile Dunării', „Reconstituirea', „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte', „Burebista', „Departe de Tiperrary', „Ultima noapte de dragoste', „Modigliani' ș.a. El și colegii de breaslă a înființat Uniunea Cineaștilor din România.

„Iubesc foarte mult filmul pentru autenticul la care te supune. Aici n-ai cum trișa.Pelicula trădează cel mai mic fals', obișnuia să spună. De altfel, avea să recunoască faptul că tatăl său nu a fost de acord să îmbrățișeze această meserie:

„Tata n-a fost prea încântat când a auzit că mă fac actor. Că la el nu era tocmai limpede cum e cu teatrul ăsta. În 1942, eram încă student, dar jucam la Iași într-o filială a teatrului lui Victor Ion Popa. Am debutat cu piesa Zece milionari și, culmea!, eram bancher. Prima și ultima oară în viața mea. După aia, numai muncitor și țăran, cum știi și mata', mărturisea Ernest Maftei în revista „Cinema' nr. 6/1973.

Tatăl său îl voia învățător, el se visa preot, dar în cele din urmă Ernest Maftei a ajuns actor, poate și pentru că avea o pasiune pentru versuri, scria și publica, iar această pasiune i-a netezit cumva drumul către scenă.

„Am făcut şi vioara vreo patru ani. Tata n-a fost prea încântat când a auzit că mă fac actor. Vrei să ajungi la circ?', zicea.

La el nu era tocmai limpede cum e cu teatrul ăsta. Teatrul îmi plăcea. Jucasem eu dintr-a cincea până-ntr-a opta, şi la şcoală. Am jucat Alecsandri. Roluri de femei… În „Dezertorul', îmi aduc aminte, eram fată', mărturisea actorul Ernest Maftei, citat de unica.ro.

foto: Adevărul

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton