Toate femeile știu că zona abdomenului este una problematică. În jurul taliei se depunde cel mai ușor grăsimea, însă de dispărut, dispare foarte greu. Așadar, dacă nu facem sport constant și avem excese culinare, talia este cea care are prima de suferit din punct de vedere estetic. Pentru o talie de viespe, există o serie de alimente care topesc grăsimea și exerciții fizice care ne ajută să avem un abdomen cu pătrățele și pe care le putem face și acasă.
„Din categoria alimentelor care accelerează arderea grăsimilor fac parte: scorțișoara, ouăle, ghimbirul, avocado, chia, fructele de pădure, quinoa, ardeiul iute, ceaiul verde, merele, căpșunile, cireșele, nectarinele, zmeura, caisele, kiwi, afine, coacazele, nucile, migdalele, semințe de pin, fisticul, castanele.
Dacă ești pasionat de fructe exotice și de un stil de viață sănătos, vezi ce beneficii aduc fructele de acai, fructele de aronia, fructele de ginseng sau fructele de soc.
În plus, mai avem și alimentele cu calorii negative, indicate pentru a ne ajuta să slăbim sau să ne menținem silueta: sparanghel, sfecla rosie (Dacă vrei să te bucuri de beneficiile sfeclei, o poți consuma proaspătă sub formă de salata de sfecla rosie sau poți pune sfecla rosie la borcan pentru iarnă.), vinete, conopida, varza, varza de Bruxelles, ceapa, prazul, fasolea verde, algele, ridichile.
Varza de Bruxelles, de exemplu, pentru 50 de calorii aduse în organism consumă 75 de calorii în procesul de digestie', explică Irina Alionte, fondatorul unui centru sportiv.
Cele mai ușoare exerciții pentru un abdomen plat
Dacă vrem rezultate sigure, este indicat să intrăm într-un program personalizat de transformare corporală, care îmbină antrenamentele HIIT (High Intensity Training) cu dieta customizată. Când nu avem timp să mergem la sală, putem recurge la cinci tipuri de exerciții fizice pe care le putem face și acasă. Pentru aceste exerciții pentru abdomen avem nevoie de o minge și de o saltea.
- Placa cu sprijin pe minge
Ne poziționăm cu antebrațele pe minge și ne ridicăm pe vârfuri. Stăm așa până la 1 minut.
- Cățărătorul
Din poziția de flotare, ne sprijinim în mâini, ținem umerii deasupra palmelor, și ducem ușor genunchiul la piept, ținând spatele drept și abdomenul încordat. Alternăm și facem câte 15-20 de repetări pentru fiecare parte.
- Exercițiu pentru lateralul abdomenului
Stând pe o parte, rezemați în antebraț, ridicăm vertical brațul opus. Menținem poziția câte 30 secunde pentru fiecare parte.
- Exercițiu pentru partea inferioară a abdomenului.
Stăm pe spate, cu genunchii îndoiți și călcâiele trase spre bazin. Ridicăm ușor picioarele până la piept, revenind apoi în poziția inițială. Facem fără grabă serii de câte 20 de repetări.
- Forfecări
Stăm la orizontală, cu brațele sub spate și umerii ușor ridicați, si forfecăm picioarele sus-jos. Putem face și varianta de exerciții tip bicicletă din această poziție, alternând un picior în față și altul retras.