Cele mai "instagramabile" localuri din Bucureşti! Opţiuni perfecte pentru weekend

 Pirvu Cristina
.

Pe rețelele de socializare vezi tot ce este nou sau în trend, așa că am aruncat și noi o privire pe conturile influencerilor, pentru a afla care sunt cele mai „instagramabile localuri din București. Ce am găsit vedeți mai jos.

LA DOLCE VITA

Dacă ești iubitor de fructe de mare, pește și, în general, amator de bucătărie mediteraneană, atunci Sardin este locul unde trebuie să ajungi. Situat în zona Unirii, pe Bulevardul Mircea Vodă, restaurantul este o combinație de lumini, arome și ingenioase elemente de decor. Aproape totul este din lemn, iar pe pereți stau agățate tot felul de ustensile de bucătărie și chiar de pescuit. Însă vedeta spațiului sunt lustrele, formate din becuri mari ascunse între sticle ori vase din cupru, a căror lumină nu mai necesită niciun fel de filtru. După design, vine vremea preparatelor să-și facă loc în obiectivul camerei de fotografiat a telefonului. Începe cu o porție de Bruschetta Pomodoro, continuă cu un platou de fructe de mare pe grill: caracatiță, calamari, creveți tiger pe pat de sparanghel soté, alături de un pahar de vin roșu italienesc, iar la final, nu uita de desert. Tarta de mere XXL, cu înghețată de casă ce amintește de gustul copilăriei, este cel mai bun desert pe care l-am mâncat în ultima perioadă.

SERI BOEME

Unul dintre cele mai „instagramabile locuri în ultimul timp este Arome, o cafenea micuță aflată pe strada Luigi Cazzavillan, a cărei grădină îmbrăcată în decorul colorat al toamnei atrage mulți iubitori de după-amiezi boeme. De altfel, este și unul dintre locurile mele preferate, unde fotografiile nu mai au nevoie de niciun filtru de editare, lumina ce se reflect printre copaci fiind suficientă. În plus, aici găsești cel mai bun wrap cu avocado, haloumi și sfeclă roșie, care arată și foarte apetisant, iar o ceașcă de ceai sau o ciocolată caldă, pe care să le savurezi în timp ce încă te mai bucuri de vremea plăcută, cu siguranță îți vor îndulci ultima lună de toamnă. Sau poate preferi o Pavlova cu fructe ori Forest Fruits Muffins, de care pur și simplu nu te mai saturi.

SPECIAL MOMENTS

Fie că vrei să te bucuri de un pahar de vin cu prietenii sau vrei să-ţi delectezi simţurile cu o cină savuroasă în dulcele stil mediteranean, Gargantua KSLF este un alt loc cool în care trebuie să-ți dai check-in. Așa cum spune și numele, restaurantul se află în apropierea parcului Kiseleff și mi se pare o alegere ideală pentru serile elegante. Decorul este spectaculos, cald și minimalist, fiind un mix de nuanțe puternice, combinații de tapițerii și țesături diferite, detalii geometrice, lemn și lumini subtile, iar vibe-ul pe care îl transmite este asemănător cu cel al localurilor din filmele americane, deși meniul este conceput în mare parte din preparate ce împletesc armonios culturile culinare ale Europei și Asiei, oferind o experiență gastronomică memorabilă. Îți recomand să încerci un mix de sushi veggie, pregătit pe loc, absolut delicios, ori un piept de rață super fraged cu sos de portocale și orez negru. Din meniu nu lipsesc nici pastele, iar dacă mă întrebi pe mine, Rigatoni cu pesto și muguri de pin este alegerea ideală pentru un prânz relaxant.

Foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton