Cerbul de Aur 2018 a debutat cu gala dedicată laureaților edițiilor trecute

 Oana Pantazi
.

La 50 de ani de la primul spectacol, Cerbul de Aur 2018 a debutat cu Gala dedicată laureaților edițiilor trecute, ediția cu numărul 18 având drept invitați legende ale muzicii românești, printre care Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Laurenţiu Cazan și Silvia Dumitrescu.

Luminița Dobrescu, prima câștigătoare din România a Cerbului de Aur arată senzațional la 72 de ani.

Luminița Dobrescu, prima câștigătoare din România a Cerbului de Aur arată senzațional la 72 de ani.

Aseară, în superba Piață a Sfatului din Brașov au răsunat din nou acorduri ale unor melodii îndrăgite și fredonate de mii de români de-a lungul anilor, Cerbul de Aur 2018 debutând cu Gala dedicată laureaților edițiilor trecute. Scena impozantă, de nu mai puțin de 18 metri lungime, care, după spusele organizatorilor, depășește înălțimea unui bloc cu patru etaje, a adunat, seara trecută, crema muzicii românești, artiști ca Monica Anghel, Andra, Paula Seling, Proconsul, Laurențiu Cazan și Corina Chiriac readucând la lumină piese care au făcut istorie.

Invitata de onoare a fost cântăreața Luminița Dobrescu, acum în vârstă de 72 de ani, a fost o surpriză extrem de plăcută pe scena Cerbului de Aur 2018, ea urmând să se afle, de altfel, și în juriu, alături de Mădălin Ionescu, Kitty Cepraga și Arsenie Todiraș, fost membru al trupei O-Zone. Seara a fost plină de emoții, organizatorii pregătind momente speciale prin care au adus un tribut artiștilor plecați dintre noi, care, în calitate de concurenți sau de interpreți, au marcat Festivalul Cerbul de Aur de-a lungul timpului. Laura Stoica, Mălina Olinescu, Dan Spătaru, Mădălina Manole și Anda Călugăreanu au fost evocați prin intermediul superbelor voci ale unor artiști la fel de iubiți acum: Andra, Paula Seling și Corina Chiriac. Andra a interpretat Tu n-ai avut curaj', piesa Mădălinei Manole, și Vreau să am steaua mea, hitul Laurei Stoica.  Publicul din Piața Sfatului s-a delectat apoi și cu melodiile care le-au adus artiștilor premiile la festival, interpretate chiar de ei. Piese ca „Say something', „Dau viaţa mea pentru o iubire', „Cerul', „Of, inimioară', „Spune-mi', „Inimă, nu fi de piatră', „Je taime', „Noapte caldă' au fost fredonate, cuvânt cu cuvânt de spectatorii primei seri ai Cerbului de Aur.

 

În prima seară a festivalului, cea care a deschis seria recitalurilor a fost artista italiană Gigliolla Cinquetti, câștigătoarea Marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediţie a Cerbului de Aur, în anul 1969. Apoi interpretul de fado Paulo Braganza a adus parfumul ritmurilor lusitane la Brașov, iar trupa The Humans, care a reprezentat România la cea mai recentă ediție Eurovision, a cântat câteva melodii celebre din edițiile anterioare ale Cerbului de Aur, dar și două piese proaspăt înregistrate.

 

 

Cerbul de Aur 2018

Cine sunt concurenții care se luptă pentru Marele Trofeu Cerbul de Aur

Dacă prima seară a fost una dedicată foștilor câștigători ai festivalului, adevărata competiție va începe astăzi în forță. În prima seară de concurs, competitorii vor intra în ordinea trasă la sorți, urmând ca, în a doua seară, cel care a fost ultimul să interpreteze primul melodia în limba română. După cele două seri de concurs, pe 1 septembrie vom afla marele câștigător al Festivalului Cerbul de Aur, care va pleca acasă cu un premiu de 25.000 de euro. Cei care vor rata Marele Premiu mai au șansa de a câștiga unul dintre premii speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; Premiul Braşovului; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune. Iată cine sunt concurenții care se luptă pentru Marele Trofeu Cerbul de Aur și ordinea în care vor evolua în prima seară de concurs:

1 Kelly Joyce (Franţa)

2 Antonia Gigovska (Macedonia)

3 Karl William Lund (Marea Britanie)

4 Amaliya Margaryan (Armenia)

5 Ovidiu Anton (România)

6 Tiziana Camelin (Italia)

7 John Karayiannis (Cipru)

8 Inis Neziri (Albania)

9 Basti (San Marino)

10 Olivier Kaye (Belgia)

11 Omer Netzer (Israel)

12 Lidia Isac (Republica Moldova)

13 Jorge Gonzalez (Spania)

14 Damiano Borgi (Italia)

15 Ryan OShaughnessy (Irlanda)

16 Dora Gaitanovici (România)

17 Dinaya (Kazakhstan)

18 Raluca Blejuşcă (România)

 

Foto: Libertatea, Instagram

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton