Christian Sabbagh a plătit 12.000 de euro pentru operația fiului său, bolnav de autism. Georges a făcut mii de ore de terapie, până la 5 ani: „Costă enorm. Câți oameni își permit?”

 Miniosu Alexandra
.

Christian Sabbagh a plătit 12.000 de euro pentru operația fiului său, bolnav de autism. Băiețelul prezentatorului de la Kanal D a trecut, recent, printr-o intervenție chirurgicală la Viena. Până la vârsta de 5 ani, micuțul George a făcut mii de ore de terapie, ce costă enorm, potrivit spuselor tatălui său. Știristul trage un semnal de alarmă și speră ca statul să se implice mai mult în aceste cazuri, pentru oamenii care suferă de aceeași afecțiune ca moștenitorul său.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI!

Luna trecută, Christian Sabbagh a anunțat că fiul lui, Georges, a fost operat la Viena. Prezentatorul TV a aflat în urmă cu trei ani că fiul lui are această afecțiune, iar de atunci viața lui și a soției sale, Iulia, a fost o luptă continuă. Cei doi au încercat pentru fiul lor tot felul de terapii, unele extrem de costisitoare, în speranța că viața micuțului se va schimba radical și că evoluția lui va arăta cu totul altfel în timp. Acum, după intervenția suferită în străinătate, sunt mai încrezători ca oricând.

christian-sabbagh-1christian-sabbagh-1

Citește și: Cum se simte fiul lui Christian Sabbagh, bolnav de autism, după operația cu celule stem: „Progresele sunt uimitoare'. Prin ce chinuri trece Georges în lupta cu boala, la doar 5 ani

Citește și: Christian Sabbagh se retrage din televiziune pentru o perioadă și pleacă în străinătate. Motivul pentru care a luat decizia: „Trebuie să iau o pauză”

Citește și: Cum își menține Lora silueta, la 41 de ani: 'Efectiv nu mai mănânc seara, după ora 19. Nu reușesc mereu, dar…' Care sunt alimentele la care a renunțat complet / EXCLUSIV

Citește și: Ștefania Ivănescu s-a căsătorit religios cu Laurențiu Niro. Nunta a avut loc la un restaurant de lux din Capitală / Nadd Hu, prietena miresei, i-a dat de gol

Christian Sabbagh a plătit 12.000 de euro pentru operația fiului său, bolnav de autism

Christian Sabbagh a povestit, de curând, cum au reacționat el și soția lui, Iulia, când au aflat diagnosticul fiului lor. Spune știristul, partenera lui de viață a fost efectiv dărâmată, însă el a luat totul ca pe un semn.

„În urma scorului, până în operație, avea 51%, nu știu cum e scorul ăsta, dar pot să spun că dacă ajunge la 30% sau sub 30% iese din spectrul autismului. Noi facem tot posibilul să se recupereze. De când i s-a dat acest diagnostic am făcut sute și mii de ore de terapie. Pentru ea a fost o lovitură dură (n.r. soția sa), care efectiv a dărâmat-o, eu am zis că e un semn.

Eu când m-am angajat la Kanal D prima campanie a fost „Împreună salvăm autismul', se leagă, universul comunică. Am zis că asta e, eu am primit sarcina asta să fac ceva pentru copilul meu și pentru ceilalți, de asta m-am și expus public', a declarat Christian Sabbagh în cadrul emisiunii În Oglindă.

Georges a făcut mii de ore de terapie, până la 5 ani

Pe lângă nevoi speciale, copii cu autism au nevoie de multe ore de terapie, ca să evolueze. Conform spuselor lui Christian Sabbagh, e vorba despre câteva mii de euro oferite lunar centrelor speciale, sumă pe care, din păcate, nu și-o pot permite prea mulți părinți. Prezentatorul de știri de la Kanal D susține că statul ar trebui să se implice mai mult în aceste cazuri.

„Eu am ales calea asta tocmai ca să trag un semnal de alarmă, să arăt cum pot fi ajutați, pentru că statul este cel care ar trebui să se implice mai mult, pentru că aceste ședințe de terapie costă enorm. O ședință este între 150 – 200 de lei, un copil afectat mediu are nevoie de cel puțin 3 ore pe zi, asta înseamnă 600 de lei, într-o săptămână sunt 30. Câți oameni își permit? Știu că subvenționează statul, dar o sumă infimă', a mai explicat omul de televiziune.

„O lună de zile a trebuit să facem niște analize, ne-au dat zeci de pagini pe care să le completăm'

Christian Sabbagh și soția lui, Iulia, au fost, de curând, cu fiul lor în Viena, unde au aflat că există un tratament revoluționar, ce l-ar putea ajuta pe micuț. Operația a costat 12.000 de euro, dar, spune prezentatorul TV, o astfel de intervenție poate să nu fie benefică pentru toți cei care suferă de autism.

„Iulia după ce și-a revenit a început să studieze, să se implice, ea este omul orchestră în familie. A vorbit cu medici, a căutat cei mai buni terapeuți, nu cred că altcineva în afară de ea ar fi rezistat și s-ar fi implicat atât de mult. Iulia a găsit clinica din Viena, e ca un autotransplant. O lună de zile a trebuit să facem niște analize, ne-au dat zeci de pagini pe care să le completăm, ne-au programat, am trimis banii. Nu este un miracol, o asemenea procedură poate fi bună pentru fiul meu, iar altui copil să nu-i facă nimic, costă 12.000 de euro', a dezvăluit el.

Sursă foto: facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton