Cine a fost Aurel Mihailopol, regretatul soț al Rodicăi Mandache. Era un celebru fotograf din anii regimului comunist și a murit la doar 54 de ani

.

Cine a fost Aurel Mihailopol. Rodica Mandache și Aurel Mihailopol, un apreciat fotograf din anii regimului comunist, au trăit o mare iubire, din care a rezultat și o fiică. Destinul i-a despărțit, din nefericire, mult prea devreme, când soțul actriței a fost răpus de cancer la plâmâni, la doar 54 de ani.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI


Cine a fost Aurel Mihailopol. Arta i-a adus împreună pe celebrul fotograf și Rodica Mandache. El venise să facă un reportaj la teatrul la care actrița juca și s-au îndrăgostit iremediabil unul de celălalt. Povestea lor de dragoste s-a încheiat tragic, când artistul a pierdut lupta cu boala, lăsând în urmă o soție îndurerată și o fiică de doar șase ani.

Citește și: Rodica Mandache, după ce a fost întrebată dacă și-ar fi dorit să fi fost mai mult decât o parteneră de scenă pentru Florin Piersic: „Eu îl iubesc foarte tare și acum. Cred că el s-a îndrăgostit de toate partenerele’


Citește și: Rodica Mandache, declarații neașteptate despre relația cu Florin Piersic: „Nu e prietenie, este chiar o dragoste fierbinte, este un semizeu. După ce am jucat cu el…’

Citește și: Cum arată CRBL după ce și-a făcut prima operație estetică la față: „Mă simt foarte bine și sunt mândru că am depășit prejudecățile’

Citește și: Ce relație avea Anamaria Prodan cu Luca, fiul lui Reghe, înainte ca el să se certe cu ea: „O perioadă foarte lungă a venit la noi acasă fără să știe tatăl lui. L-am ajutat financiar’


Cine a fost Aurel Mihailopol, regretatul soț al Rodicăi Mandache

Aurel Mihailopol s-a născut pe 4 Iulie 1928, la Constanța. A fost unul dintre cei mai renumiți fotografi români din anii regimului comunist, apreciat pentru faptul că titlurile creațiilor sale erau inspirate din lirica românească și universală. A fost cunoscut în epocă și ca „Fotograful desculț’, poreclă primită pentru nonconformismul său.

Timp de mai mulți ani, Aurel Mihailopol a lucrat la revista Flacăra, unde a realizat reportaje alături de jurnalistul Tudor Octavian. În anul 1977, a semnat apelul Goma, fapt ce i-a afectat cariera, fiind dat afară fără drept de apel de la revista Cinema. A primit sprijin din partea ministrului de Externe Ștefan Andrei și a poetului Adrian Păunescu.


„De pildă, era tratat ca excentricitate faptul ca Mihailopol, atunci când se trezea din somn, primul lucru pe care îl făcea înainte de a merge la baie era să-şi pună aparatul de gât. După care începea să se spele sau ce mai avea de făcut. Exista pe vremea aceea o anume circulaţie a fotografiei aşa-zis artistice, lirice, cu câteva saloane internaţionale, a fost şi la Bucureşti, unde un tip de libertate era îngăduit. Omul acesta, într-o lume a totalitarismului, avea premii internaţionale şi toate gradele profesionale’, este una dintre zecile de mărturii ale celor care l-au cunoscut, potrivit atelier.liternet.ro.


Aurel Mihailopol a fost răpus de cancer, la 54 de ani

Cine a fost Aurel Mihailopol. Celebrul fotograf s-a stins din viață la 5 decembrie 1982, București. Era diagnosticat cu cancer la plămâni și a pierdut lupta cu boala la doar 54 de ani. Nici în ultimele clipe de viață nu a lăsat din mână aparatul de fotografiat.

„Nu umbla altfel decât cu aparatul agățat de gât, în poziție de tragere. Cu o zi înainte de a muri, Mihailopol, care avea cancer la plămâni avansat (el fuma foarte mult), stătea în pat… Așa l-au găsit colegii mei, galben, deoarece chimicalele îl făceau să nu mai aibă culoarea naturală, ștergându-și lentila de la aparat’, a povestit un apropiat al lui Mihailopol, potrivit jurnalul.ro.


Povestea de dragoste dintre Aurel Mihailopol și Rodica Mandache. Arta i-a adus împreună

Cine a fost Aurel Mihailopol. Rodica Mandache a avut o singură mare dragoste, pe soțul ei, Aurel Mihailopol, un apreciat fotograf al anilor 70. De altfel, așa s-au și cunoscut cei doi, când el venise să facă un reportaj la teatrul la care ea juca. Actrița avea 20 de ani când l-a întâlnit pentru prima dată.


„Nu știu dacă m-a cucerit. L-am cunoscut printr-o prietenă care era de o mare frumusețe. Ea era iubita lui și am fost o dată la el în vizită. Era fotograf la „Flacăra, o meserie foarte importantă în vremurile alea.

Era un artist cu foarte multe diplome, cunoscut mai mult în străinătate decât în România. Mie mi se părea bătrân, pentru că avea 29 de ani și eu 20 cred. Cu timpul, ne-am mai întâlnit prin București, 2, 3 ani așa. Într-o zi am mâncat împreună și nu cred că m-a cucerit propriu-zis. Cred că era vorba de cineva cunoscut pe care îl iubeam foarte mult.


Primul lucru, când ne-am logodit, a fost să mă duc la prietena mea cea frumoasă și să-i spun ce s-a întâmplat. Nu știu dacă i-a părut bine sau rău, dar până la urmă s-a măritat cu un coleg de-al nostru și nu a fost fericită.

Eu am fost fericită, chiar dacă a fost o căsnicie foarte stranie. De exemplu, el mă găsea la TVR stând cu vreun coleg, pe vremea aceea toți băieții îți făceau curte. Dacă intra și mă vedea la bufet, cu cineva, zâmbea și pleca. Diana seamănă cu el în felul de a munci, de a găsi și a fi credincioasă subiectului pe care îl caută.


Eu nu sunt cinstită, eu sunt o „hoață, meseria se fură. Dar Diana seamănă cu tatăl ei. Eu fur și inimi, trec demarcațiile, trebuie să mă simt tot timpul în centru și pentru asta „fur, a dezvăluit Rodica Mandache pentru unica.ro.

După o iubire ca-n filme și un mariaj ce a durat 13 ani, soțul actriței a încetat din viață. Aurel Mihailopol a lăsat în urmă o fiică, pe Diana Mihailopol, care i-a călcat pe urme mamei sale, devenind regizor.

Sursa foto: Facebook