Cine a fost Georgeta Perlea, femeia care dădea ora exactă în România, la telefon: „Este un lucru destul de migălos, simţeam că mă dor maxilarele…”

 Miniosu Alexandra
.

Georgeta Perlea a rămas cunoscută drept femeia care dădea ora exactă în România, în urmă cu mai mulți ani. Fosta crainică TVR a petrecut multe ore în studio pentru această sarcină. Aceasta era contactată telefonic, prin numărul 958, și îi întâmpina pe oameni cu vocea ei, spunându-le ce oră este la momentul respectiv. Iată ce declara Georgeta Perlea în trecut!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Cine a fost Georgeta Perlea, femeia care dădea ora exactă în România, la telefon. În zilele noastre, să afli cât e ceasul e un lucru extrem de simplu. Avem la dispoziție ceasul, telefonul sau alte gadget-uri ce ne indică ora. În trecut, însă, acest lucru nu era atât de simplu și mereu la îndemână. Astfel, românii care voiau să afle ora exactă erau nevoiți să apeleze un număr de telefon, pentru a afla răspunsul de la celebra Georgeta Perlea.

georgeta perlea 1georgeta perlea 1

Citește și: Povestea de dragoste dintre Răzvan Fodor și Catrinel Menghia: s-au cunoscut când ea avea 16 ani și au fost împreună doi ani / Cum se înțeleg astăzi: „Din când în când vorbesc și cu nevasta lui'

Citește și: Laura Cosoi și-a botezat cea de-a patra fiică, în Maramureș: „Tot ce mi-am dorit'. Petrecerea a avut loc în aer liber, iar invitații s-au bucurat de mâncare la ceaun și obiceiuri locale / Dana Rogoz, buna prietenă a actriței, nu a fost prezentă

Citește și: Luca Reghecampf, fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf, s-a însurat cu Asiana Peng! Imagini emoționante de la cununia civilă / Ce mesaj a transmis Anamaria Prodan: „Copil minunat…'

Citește și: Cine l-a îndemnat pe Nicolai Tand să participe la Asia Express 2024: „Am auzit o mulțime de povești, va fi ca un reset pentru mintea mea'. Cum a fost aventura de pe Drumul Zeilor pentru bucătar și finul lui, Sorin Brotnei

Cine a fost Georgeta Perlea, femeia care dădea ora exactă în România, la telefon

Georgeta Perlea a fost femeia care, timp de ani de zile, le-a dat ora exactă românilor. Pentru asta, muncea mult în fiecare zi, dar, în ciuda efortului depus, îi plăcea activitatea pe care o desfășoară. Românii care voiau să afle cât e ceasul sunau la numărul 958, iar atunci când apelul telefonic era preluat, o voce feminină rostea mesajul „la semnalul următor va fi ora…'.

În spatele acele voci feminine era nimeni alta decât Georgeta Perlea. Crainica TVR a trebuit să petreacă foarte multe ore în studioul de înregistrări pentru această activitate. Vedeți în GALERIA FOTO mai multe imagini cu Georgeta Perlea.

Georgeta Perlea: „La un moment dat simţeam că mă dor maxilarele de cât spuneam ora exactă'

Mai exact, pentru ca sistemul să devină operațional, Georgeta Perlea a trebuit să petreacă două săptămâni în studioul de înregistrări. De-a lungul a numai 24 de ore, robotul respectiv le spunea oamenilor ora exactă de 8641 de ori. Fosta crainică povestea că, pentru fiecare oră, stătea în studio aproximativ 6 – 8 ore, pe zi.

„Îmi amintesc cu multă plăcere, pentru că am făcut un lucru cu pasiune timp de două săptămâni, și dumneavoastră știți ce înseamnă pasiune.

Două săptămâni, între 6 şi 8 ore pe zi de înregistrare. Este un lucru destul de migălos pentru că la un moment dat simţeam că mă dor maxilarele de cât spuneam ora exactă. Se spune de foarte multe ori: de 8641 de ori în 24 de ore', povestea Georgeta Perlea, mai demult, potrivit romaniatv.net.

Mai apoi, vocea Georgetei Perlea a fost înlocuită de un robot. Din anul 2012, au avut loc noi schimbări, iar serviciul orei exacte a fost preluat atunci de către Orange.

Sursă foto: Captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton