Cine a fost Radu Budeanu Senior, marea iubire a regretatei Delia Budeanu. Un mare gazetar, a decedat în 1997: "Am urât lumina soarelui. Am urât tot ce era viu"

.

Cine a fost Radu Budeanu Senior, marea iubire a regretatei Delia Budeanu. Data de 19 octombrie 2024 va rămâne o zi de doliu pentru jurnalismul românesc. Atunci a murit îndrăgita prezentatoare TV Delia Budeanu. La fel de neagră a fost și ziua de 18 decembrie 1997, atunci când regretatul ei soț, Radu Budeanu Senior, s-a stins din viață. Iată cine a fost acesta!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Cine a fost Radu Budeanu Senior, marea iubire a regretatei Delia Budeanu. Delia Budeanu a murit sâmbătă, 19 octombrie 2024, la vârsta de 79 de ani. Regretata crainică TV a avut o viață de film, marcată de bucurii și tristeți. Unul dintre cele mai grele momente din viața ei a fost cel al pierderii celui de-al doilea soț, Radu Budeanu Senior, cu care are un fiu.

radu budeanu seniorradu budeanu senior

Cine a fost Radu Budeanu Senior, marea iubire a regretatei Delia Budeanu. Radu Budeanu Senior a fost un reputat jurnalist, politolog și deputat. De asemenea, a fost comentator de politică externă și redactor-șef al revistei „Lumea', scrie Wikipedia.ro. El a fost marea dragoste a regretatei Deliei Budeanu, alături de care a trăit aproape două decenii.

Citește și: Val de mesaje după moartea Deliei Budeanu. Ce omagii i-au adus Dan Negru, Iuliana Marciuc și Oana Pellea: „Azi, televiziunea nici măcar n-ar mai ști ce să facă cu astfel de oameni…'

Citește și: Cine a fost Delia Budeanu. Regretata prezentatoare TV a suferit de cancer, a trecut printr-un divorț și a suferit enorm după moartea soțului ei, Radu Budeanu

Citește și: Oana Roman a fost înjurată de un curier, de față cu fiica ei, Isabela: „A țipat și m-a înjurat îngrozitor. Dacă sunteți femei singure, mai ales cu copii, nu mai comandați nimic seara!'

Citește și: Iancu Sterp și Denisa Coțolan s-au căsătorit civil în weekend. Culiță Sterp a lipsit, iar Daniela Iliescu nu a fost invitată la eveniment: „M-a sunat și mi-a zis că…'

Cine a fost Radu Budeanu Senior, marea iubire a regretatei Delia Budeanu

Cine a fost Radu Budeanu Senior, marea iubire a regretatei Delia Budeanu. Delia Budeanu a avut două mariaje. Prima dată, ea a fost căsătorită cu doctorul Romulus Balaban, cu care are o fiică, și de care a divorțat după doar un an de căsnicie. După 10 ani, regretata prezentatoare TV l-a cunoscut pe Radu Budeanu Senior, dragostea vieții ei.

„10 ani a fost un deșert sentimental, până când brusc a apărut Radu Budeanu, cu care am avut o relație magnifică', povestea Delia Budeanu într-un interviu cu Eugenia Vodă.

Delia și Radu Budeanu au fost împreună 19 ani

Cine a fost Radu Budeanu Senior, marea iubire a regretatei Delia Budeanu. Delia și Radu Budeanu au trăit o poveste de iubire minunată. Din păcate, însă, el a murit, după 19 ani de căsnicie. Reputatul jurnalist, politolog și deputat s-a stins din viață pe 18 decembrie 1997, în urma unui infarct. Pierderea suferită atunci a afectat-o profund pe prezentatoarea TV și a simțit la un moment dat că viața nu mai poate fi luată de la început.

„Da. Când soțul meu, Radu Budeanu, a pierit. Era un strălucit jurnalist. A dispărut. A plecat de acasă într-o zi de iarnă și nu s-a mai întors. Doi ani mi-au trebuit să înțeleg că el nu mai este. Am urât lumina soarelui. Am urât tot ce era viu. În 1998 era un soare care parcă nu mai apunea, parcă și noaptea ardea. O nepăsare cosmică. Doi ani n-am putut accepta că el nu mai este în viață. În acei doi ani am făcut lucruri normale și mă detestam pentru că mi-era sete.

Am citit mult despre lumea de dincolo. Încercam să mă duc după el cândva. Și cum altfel decât prin lectură? Am citit mult despre acest domeniu. După doi ani în care am fost într-un tunel înfiorător, am simțit brusc că sunt bine. Într-o zi, m-am bucurat că este dimineață. M-am bucurat că mă îndrept spre aburul de cafea. Mi-am luat cățelușul și l-am dus în parc. Viața a început, din nou, să aibă parfum. M-a ajutat enorm fiul meu', a mai mărturisit Delia Budeanu.

„Privind înapoi, aș schimba tot, mai puțin cei 19 ani de căsătorie cu Radu Budeanu. Acești ani i-aș lăsa intacți’, mai povestea Delia Budeanu.

Delia și Radu Budeanu au un fiu

Delia Budeanu și Radu Budeanu Senior au împreună un fiu, pe nume Radu Ioan Budeanu.

Cariera lui Radu Budeanu

Potrivit cdep.ro, Radu Budeanu a absolvit Facultatea de Filologie Bucureşti. El a fost printre altele profesor universitar jurnalistică, director general al postului TV SOTI, editorialist la ziarul Ziua și autor a numeroase volume de politologie.

Sursă foto: cdep.ro, Arhivă viva!

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton