Cine e Denis Hanganu, protagonistul serialului „Sacrificiul”, de la Antena 1. Va juca alături de Oana Zăvoranu

 Dumba Gabriela
.

Denis Hanganu este unul dintre tinerii actori ce vor da viață protagoniștilor serialului „Sacrificiul”, produs de Ruxandra Ion, care va debuta în această toamnă la Antena 1. Cu un aer fresh, Denis Hanganu, care a mai jucat în numeroase spectacole de teatru și filme, debutează în televiziune și va fi coleg de platou cu Oana Zăvoranu.

Denis HanganuDenis Hanganu

Denis Hanganu este absolvent al U.N.A.T.C., care în ciuda vârstei fragede – împlinește 25 de ani în această lună – a jucat deja în numeroase spectacole de teatru, dar şi în filme. Denis a fãcut parte din distribuţia spectacolelor de teatru: „No mans land', „Referinţele la Dali mă excită', „Înșir-te mărgărite', „Visul unei nopţi de vară', „Incendii', „Pasãrea Albastrã', „O zi de varã' sau „Instalaţie Umanã' şi a avut roluri principale în scurtmetrajele „O despărţire' și „Marea cu Sarea', dar și roluri episodice în producţii precum „Deschide ochii' și „Umbre'.

Proiectul Sacrificiul, de la Antena 1 reprezintã debutul sãu în televiziune.

„Am fost bucuros și dornic de lucru la aflarea veștii că eu am fost cel selectat pentru rolul lui Andrei. În prezent lucrăm cu spor, filmăm și, la rându-mi sunt optimist și curios de cum o să decurgă lucrurile. Desigur că am emoții fiind la începutul proiectului, însă le consider constructive. Serialul Sacrificiul este primul meu proiect tv, dar și primul rol de protagonist și sunt extrem de entuziast. Despre Andrei vă pot spune că e un tip foarte chipeș, inteligent, cuceritor și ca orice tânăr la vârsta lui, greșește. Rămâne de văzut dacă va învăța sau nu din greșelile pe care le face', a declarat Denis Hanganu.

A făcut făcut box şi atletism de performanţă

Denis Hanganu a copilărit în „satul Râşeşti, aflat la un kilometru depărtare de vama Albiţa, la graniţa cu Republica Moldova, capătul estic al Uniunii Europene'.

„Când mă duc la mine în sat, de Crăciun şi de Paşti, capăt o energie extraordinară pentru că, pe de o parte, stau cu familia, şi, pe de alta, pentru că îmi reamintesc de unde am plecat, văd, din păcate, la ce nu am să mă întorc, văd pentru ce mă lupt aici, la Bucureşti. Nu că nu mi-ar fi drag locul natal, dar ştiu cât de greu e traiul prin zona aceea. Chestia asta mă impulsionează mai mult decât orice altceva, dându-mi tăria să nu mă plâng aproape niciodată', spune Denis.

Actorul a făcut box şi atletism de performanţă şi are momente când regretă că nu a urmat o carieră militară. După ce a jucat teatru de amatori pe toată perioada liceului, a intrat primul la Iaşi, dar a preferat să studieze actoria la Bucureşti, potrivit liternet.ro.

Lui Denis i se spune că are stofă de diplomat şi, în România următorilor 20 de ani, se visează lider, în funcţii de conducere, alături de cei generaţia lui. A avut o copilărie sinuoasă, despre care spune că l-a călit pentru viaţa în lumea teatrului bucureştean şi nu numai.

CV Denis Hanganu

Data naşterii: 7 iunie 1994

Proaspăt absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, a acumulat multă experienţă pe scena teatrului, în ciuda vârstei fragede.

Colaborează în prezent cu Teatrul Naţional Bucureşti în spectacolele No Man’s Land în regia lui Alexandru Morfov, Referinţele la Dali mă excită, în regia lui Răzvan Enciu, Înşir-te mărgărite, în regia lui Dan Puric şi Visul unei nopţi de vară, în regia Petrikă Ionesco.

A jucat pe scenele teatrelor Bulandra, Metropolis şi ARCUB, a avut roluri principale în scurtmetrajele O despărţire (r. Alexandru Zepciuc) şi Marea cu sarea (r. Mihai Panaitescu), dar şi roluri episodice în producţii precum Deschide ochii şi Umbre.

Denis Hanganu a fost selectat în programul 10 pentru FILM din cadrul TIFF 2018, care îşi propune să pună zece actori de pe scenele româneşti în contact cu profesionişti din lumea filmului. Cei zece actori selectaţi în 2018 sunt: Alina Mîndru (Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Opera Naţională din Iaşi, Teatrul LUNI de la Green Hours – Bucureşti), Anka Levana (Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, Teatrul Metropolis), Csaba Ciugulitu (Compania Liviu Rebreanu – Teatrul Naţional Târgu Mureş), Daniel Popa (actor independent – colaborări cu Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul Bulandra, Teatrul Act), Denis Hanganu (Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis şi ARCUB), Elena Purea (Compania Liviu Rebreanu – Teatrul Naţional Târgu Mureş), Éva Imre (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), Marius Turdeanu (Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu, Teatrul Ariel din Târgu Mureş, Teatrul Naţional din Târgu Mureş, Teatrul de Stat Ioan Slavici din Arad), Tudor Tăbăcaru (Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul Naţional Chişinău) şi Vlad Nemeş (Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, Teatrul Act din Bucureşti, Teatrul Apolo111 – Bucureşti). 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton