Adi Hădean este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, blogger și fost jurat Masterchef, însă și o persoană publică sinceră, care își exprimă opiniile fără rețineri. Pe cât este de cunoscut prin prisma meseriei sale, pe atât de discret este Adi Hădean cu viața de familie și preferă să-și țină soția și fiul departe de lumina reflectoarelor. Adi Hădean a terminat Facultatea de Electronică și a lucrat la radio, însă a ajuns astăzi unul dintre cei mai apreciați bucătari din România.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cine este Adi Hădean. Cunoscut pentru abilitățile sale în universul gastronomiei, scriitor, om de TV, blogger, Adi Hădean vorbește despre trecutul său pe scena publică din România și evoluția sa către statutul de Chef renumit în România, în cadrul interviului maraton de la 40 de întrebări cu Denise Rifai', la Kanal D.
Cum a ajuns Adi Hădean bucătar, deși a terminat Facultatea de Electronică. Iată cine este Adi Hădean
Adrian Hădean s-a născut pe 4 septembrie 1977, în Arad. A crescut în Baia Mare, unde și-a făcut și debutul în bucătăria profesionistă, în anul 1998. Adi Hădean a absolvit Facultatea de electronică, însă pasiuna sa pentru gătit l-a făcut să urmeze și cursuri de bucătar.
Adi Hădean a început să lucreze la radio, de la vârsta de 17 ani. Sediul radioului era într-un hotel, iar majoritatea emisiilor se consumau în pizzeria de la parter. La 19 ani, bucătarul a acceptat propunerea proprietarului localului, de a face pizza, fiind foarte încântat de un venit în plus, însă fără să se gândească la faptul că acest pas era debutul său în bucătărie.
Începând cu anul 2002, a găzduit o serie de emisiuni culinare, la un post din Baia Mare, urmate de o emisiune în regie proprie, pentru posturile locale și diverse filmări și colaborări televizate.
„Gătesc din copilărie. Am lucrat mult în media, peste un deceniu, şi probabil pentru că am făcut ambele lucruri cu pasiune, s-au întâlnit pe blog. N-a fost mereu uşor, nu-i nici acum, n-a fost mereu bine, pentru că n-am avut un profesor de blogging ori un profesor de fotografie. Am învăţat de la prieteni şi neprieteni, mimând, luând exemplu. În trei ani am ajuns la ce-i acum. Se poate şi mai bine. Lucrez la asta în fiecare zi', a povestit Adi Hădean.
În 2014, Adi Hădean a făcut parte pentru prima data din juriul unei emisiuni TV, Masterchef. Este consultant de specialitate pentru diverse restaurante, afaceri culinare din țară.
„După ce m-am retras din presă am lucrat în marketing, mai întâi ca specialist marketing și apoi ca brand manager în industria alimentară. Între timp am descoperit că pot trăi bine urmându-mi pasiunea de o viață – gătitul. Am devenit bucătar profesionist și cu diplomă (înțeleg că-i important pentru unii), consultant pentru restaurante și, pentru a nu pierde legătura cu scrisul, blogger.
Am decis să scriu despre mâncare, dar și să-mi dezvolt pasiunea pentru fotografie. Îmi fac singur fotografiile pentru blog și pentru pagina de Facebook, scriu cu multă bucurie și încerc să-i ajut în felul acesta pe cei care-și închipuie că bucătăria e un loc îngrozitor în care te pândesc mari primejdii.', a scris Adi Hădean pe blogul său.
Adi Hădean este căsătorit de 11 ani și are un fiu
Cine este Adi Hădean. Căsătorit din anul 2012, Adi Hădean trăiește o frumoasă poveste de iubire, alături de soția sa, Sonia și au împreună un fiu. Fostul jurat Masterchef nu este singurul bucătar din casă, așa cum era de așteptat.
Sonia excelează la ciorba de burtă. Soţia mea are notă maximă la gătit, cum altfel?', a răspuns chef Hădean când a fost întrebat cum găteşte jumătatea lui. Dar nu doar la bucătărie stă bine doamna Hădean! Soţia mea are notă maximă pe linie, la toate capitolele, d-aia am şi luat-o de nevastă… e simplu', a declarat acesta în trecut.
Adi Hădean respinge veganismul și dieta vegetariană
Acum ceva timp, Adi Hădean scria pe rețelele de socializare care este părerea lui vizavi de veganism și dieta vegetariană și recunoștea că el, personal, este foarte reticent vizavi de „sugestiile bogaților lumii despre cum ar trebui să trăim”.
„De niște ani încoace, ni se inoculează ideea că zootehnia e rea, că e poluantă și periculoasă (vezi cât de multă apă beau vacile, mai și bășesc gaze cu efect de seră), dar sunt ignorate efectele devastatoare ale cultivării intensive a cerealelor, plantelor de soia sau porumbului, reducerea cu bună știință a biodiversității prin promovarea unor soiuri de plante pe baza criteriului cea mai lungă viață la raft', etc.
Nu vreau să vorbesc prostii, în sensul că prefer să fiu documentat, motiv pentru care o să încep cât de curând discuții cu specialiști din agricultură, și n-o să țin pentru mine ce aflu. Pentru că eu nu cred că-i așa cum ni se spune și după experiența ultimilor trei ani, am început să fiu extrem de reticent la sugestiile bogaților lumii despre cum ar trebui să trăim și la ce ar mai trebui să renunțăm ca să fie bine', a scris Adi Hădean pe Facebook, acum ceva timp.
Reacțiile au apărut imediat, iar dacă cei mai mulți i-au dat dreptate au existat și voci care au insistat că produsele din carne sunt nocive, iar cei care le consumă ar fi insensibili la suferința animalelor.
„Am o problemă doar cu ipocrizia, in general cu a altora, nu cu a mea:)). Și am o problemă cu prosteala asta așa, în fața ochilor. Unde pleacă apa de pe Terra peste 30 de ani? De ce nu folosim mai mult din îngrășământul natural produs de vaci pentru reabilitarea solului distrus de ultimul secol de cultivare intensivă și de chimicalele adăugate?
Îmi tot bat capu cu întrebări de felul ăsta și-s foarte preocupat de felul în care obținem ce mâncăm, ba chiar cred că nu suntem echitabili și nici prea etici când vine vorba de producția de carne, da m-am săturat să-mi facă meniul companiile de tehnologie care au destui bani la dispoziție să dezvolte „carne vegană' și să o promoveze ca pe noua sănătate planetară. Mă ambalez și nu-mi face bine', a mai spus Adi Hădean.
De unde se inspiră Adi Hădean în rețetele lui
Întrebat, într-un interviu mai vechi, de unde se inspiră în rețetele lui și pe urmele cui vrea să calce în gastronomie, Adi Hădean a dat un răspuns neașteptat.
„Îmi doresc să calc pe urmele mele. sunt bune urmele, dar dacă te concentrezi să le urmezi, pierzi din vedere lucruri fabuloase pe care nu le mai descoperi, fiind prea ocupat cu descoperirile altora. Sigur, asta nu înseamnă că nu există bucătari pe care să-i admir. Sunt mulți”, a răspuns Adi Hădean, completând care sunt sursele sale de inspirație: „De peste tot. din piață, din supermarket (supermarketul nu-i satana, chiar dacă acolo găsești multe lucruri de calitate proastă), din cărți, din viață, de la prieteni și rude, de la bătrâni și tineri, de la toată lumea. sunt atent la lucrurile care mă preocupă și găsesc oriunde o idee.”