Cine e Chef Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Are origini libaneze, a locuit în Italia și deține un restaurant cu o stea Michelin

 Ifrim Georgiana
.

Cine e Chef Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Richard Abou Zaki este unul dintre jurații noului sezon Chefi la cuțite, de la Antena 1, alături de Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner. Are o experiență gastronomică vastă, deține un restaurant cu stea Michelin și a gătit pentru mari personalități internaționale. Iată tot ce nu știai despre Richard Abou Zaki!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cine e Chef Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. În luna octombrie, Antena 1 anunța că este în căutarea unui nou juriu pentru emisiunea „Chefi la cuțite', după ce Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au decis să demisioneze, invocând starea de oboseală. Multe nume s-au vehiculat pentru posturile vacante, din rândul foștilor concurenți și a bucătarilor care au pășit, de-a lungul vremii, pe platoul de filmare. Așteptarea a luat sfârșit, iar producătorii au anunțat noii jurați ai următorului sezon – Orlando Zaharia, Ștefan Popescu, Alexandru Sautner și Richard Abou Zaki.

ri13ri13

Citește și: Anunțul oficial al Antenei 1 despre Chefi la cuțite. Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia sunt noii jurați ai emisiunii

Citește și: Cine ar fi noii jurați de la Chefi la cuțite, după plecarea lui Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu: „Numele lor sunt…'

Citește și: Cine sunt finaliștii de la Vocea României 2023. Doar unul dintre ei va câștiga premiul de 100.000 de euro

Citește și: Cum au împodobit Andreea Bălan și Victor Cornea bradul de Crăciun, alături de fetițele artistei: „Anul acesta avem 2 brăduți, unul roz și unul verde”

Chef Richard Abou Zaki – Viață personală

Cine e Chef Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Richard Abou Zaki are 27 de ani, este orginar din Piatra Neamț și locuiește de ani buni în străinătate. Cunoscutul bucătar are părul brunet, barbă și ochii căprui.

Chef Richard Abou Zaki trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de partenera lui de viață, Alexandra. Cei doi sunt împreună de 8 ani și au împreună o fiică în vârstă de 3 ani, pe nume Carlotta. Diferența de vârstă dintre cunoscutul bucătar și partenera lui de viață este de 13 ani, ea fiind mai mare, însă acest lucru nu a reprezentat niciodată un impediment în relația lor.

„Fiica mea, Carlotta, a mâncat, la numai 3 ani, în peste 20 de restaurante cu stele Michelin. La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras și e incredibil cum vrea să guste din tot, nu refuză niciun fel de mâncare. Degustatul a devenit chiar o pasiune pentru ea. Sper să își tot cultive acest gust’, a povestit Chef Richard Abou Zaki despre fiica lui.

Recent, partenera chef-ului, Alexandra, a împlinit 40 de ani, iar Richard Abou Zaki a postat un mesaj special pentru partenera lui.

„Este o zi specială. 40 de ani din care o bună parte i-am petrecut împreună. Îți mulțumesc iubire pentru timpul tău, sfaturi și ajutor în momentele importante. Astăzi este ziua ta care sper să fie specială și de neuitat.Ps: nu-ti fie frica sa imbatranesti pentru ca sunt deja destul de tanar', a scris chef Richard Abou Zaki pe Instagram, alături de o imagine cu partenera lui. În mediul online, Alexandra postează des imagini cu micuța Carlotta, dar și cu soțul ei.

De ce nu s-a căsătorit încă Chef Richard Abou Zaki cu mama fiicei lui

Deși sunt împreună de 8 ani, Chef Richard Abou Zaki și partenera lui, pe care o alintă Alle, nu sunt căsătoriți. Spune el, „nu a găsit încă curajul' să facă pasul cel mare, dar și, fără acte, relația lor funcționează de minune, mai ales că și ea lucrează în domeniul gastronomic.

'Suntem împreună de 8 ani, iar Alle lucrează și ea în domeniu, la una dintre cele mai importante școli de bucătărie din Europa. La început, totul a fost un joc, eram prieteni foarte buni, dar lucrurile au evoluat pentru că avem această pasiune comună. Căsătorit nu sunt, n-am găsit încă curajul!', ne-a spus Chef Richard Abou Zaki în revista VIVA!

Chef Richard Abou Zaki – Carieră

Cine e Chef Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Chef Richard Abou Zaki și-a descoperit pasiunea pentru gătit la o vârstă fragedă, iar tatăl său a fost cel care l-a susținut să facă carieră în acest domeniu. La vârsta de 5 ani, noul jurat al show-ului culinar s-a mutat din România și este de părere că meseria i-a fost predestinată.

„Eu m-am născut la Piatra Neamț, am 26 de ani și vin din Italia. Am început să gătesc de când aveam 8 ani, mama mea muncea la fabrică și eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic. Visul meu era să fiu bucătar.

Mama mea e română, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (…) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar', a mărturisit Richard Abou Zaki la Chefi la Cuțite, când a fost concurent în ediția 16 a sezonului 11.

Chef Richard Abou Zaki are un restaurant cu o stea Michelin

Cine e Chef Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Tânărul chef a fost concurent în ultimul sezon „Chefi la cuțite', jurizat de Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu. Debutul în carieră l-a făcut în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. Mai apoi, și-a continuat experiența ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele din Italia.

De-a lungul carierei, Richard Abou Zaki a gătit pentru mari personalități, inclusiv Barack Obama. În prezent, deține patru restaurante, unul dintre ele fiind premiat cu o stea Michelin, ce atestă calitatea preparatelor și a serviciilor.

„Am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea. Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni', spunea Richard la Chefi la Cuțite.

Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia

Chef Richard Abou Zaki a primit recent, la Milano, în cadrul galei Identità Golose – Le Guide Ristoranti 2024, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Acesta se declară mândru de distincția primită.

„Sunt foarte fericit, mândru și recunoscător pentru acest premiu care vine după patru ani în care eu și Pierpaolo am investit energie și creativitate în ceea ce am reușit să construim la Retroscena. M-am implicat cu totul în acest proiect, dar nu îmi vine să cred că am trăit acest moment incredibil la doar patru ani de la deschiderea restaurantului și că distincția a venit în cadrul unui eveniment atât de important cum este Identità Golose.

Chef Richard Abou Zaki e noul jurat de la Chefi la cuțite

Cine e Chef Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Richard Abou Zaki consideră rolul de jurat în emisiunea „Chefi la cuțite' o „oportunitate extraordinară'. Speră să transmită mai departe pasiunea pentru bucătărie și să deschidă o nouă perspectivă în acest domeniu, prin intermediul show-ului culinar.

„Toată viața mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la Chefi la Cuțite este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie și de a inspira oamenii pasionați de acest domeniu. În fiecare zi vreau și simt nevoia să învăț ceva nou și sunt bucuros că asta se va întâmpla alături de atât de mulți oameni pasionați de bucătărie.

Eu am o foame de viață, de a face lucruri, pe care vreau să o transmit și celorlalți. Am pornit de la 5 angajați, acum coordonez o echipă de 45 și tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o ușă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică și contemporană', a declarat Chef Richard Abou Zaki.

Chefi la cuțite e una dintre cele mai urmărite emisiuni din România. Sezonul 13 Chefi la cuțite începe astăzi, 18 martie, la Antena 1, începând cu ora 20:30.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton