Cine este Claudiu Bleonț. Actorul a divorțat de trei ori, o fiică și și-a încercat norocul în politică

.

Cine este Claudiu Bleonț. Nu există român care să nu fi auzit măcar o dată numele Claudiu Bleonț. Este unul dintre cei mai mari actori din România, îndrăgit de sute de oameni, și se laudă cu multe performanțe artistice. Viața sa personală este la fel de interesantă ca cea profesională, căci povestea lui poate fi cu siguranță un scenariu de film…

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!


Cine este Claudiu Bleonț. Claudiu Bleonț se numără printre cei mai apreciați actori români de teatru și film. Până la cei 64 de ani ai săi, maestrul a adunat o mulțime de experiențe, atât în plan personal, cât și profesional. Îndrăgitul artist este tatăl unei fete superbe, a trecut prin trei divorțuri și și-a încercat norocul în politică. Iată tot ce nu știai despre el!

Citește și: Ce spune Claudiu Bleonț despre fiica lui, dar și despre mama ei, Iulia Lazăr: ‘Miracol viu…’ Cum se înțelege cu Magda Catone, colega lui de scenă / EXCLUSIV


Citește și: Claudiu Bleonț poartă câteva accesorii, cu pietre semiprețioase, pe post de talisman: „Am simțit cum efectiv a dispărut oboseala… au o energie'

Citește și: Motivul pentru care Cristi Brancu nu o va invita niciodată pe Bianca Drăgușanu în emisiunea lui: „Nu m-am certat niciodată cu ea, dar mi-a reproșat mie că…'

Citește și: Ilinca Vandici și Teo Trandafir, despre bolile cu care se confruntă Delia Matache: „Este o chestie nasoală! Gândiți-vă ce înseamnă asta pentru o cântăreață!'

Claudiu Bleonț – Viață personală

Cine este Claudiu Bleonț. Claudiu Bleonț s-a născut pe data de 27 august 1959, în București. Acesta este zodia Fecioară și are 64 de ani.

Claudiu Bleonț are o viață personală desprinsă parcă din filme. Acesta are la activ trei divorțuri. Artistul a divorțat de Irina Tapalagă, prima lui soție, în 1986 și tot în același an s-a recăsătorit cu cea de-a doua soție, Beatrice Rancea. În 2001 a divorțat, însă, și de aceasta, iar mai apoi s-a însurat cu a treia parteneră, Andra Negulescu. În 2013, după 12 ani de căsnicie, Claudiu Bleonț devenea burlac pentru a patra oară… La ceva timp, însă, și-a regăsit fericirea în brațele actualei sale soții, Iulia Lazăr.


Claudiu Bleonț și Iulia Lazăr trăiesc, așadar, o frumoasă poveste de iubire și în prezent. Aceștia au împreună o fiică, pe nume Eva Maria, cu care se mândresc oriunde. Actorul a devenit tată la 54 de ani și își crește fata cu multă dragoste, deși, uneori, mai este sever cu cea mică.

„Eva face 10 ani. Creşte şi înfloreşte. Din partea mea şi a Iuliei, mama ei, are tot sprijinul. În acelaşi timp, îi atrag atenţia: „Viaţa este opera ta, ai grijă cum o construieşti. Face gimnastică, dar a trecut şi pe la înot, atletism, a tot testat diverse discipline şi o susţin în testările ei. I-am spus atât: „Nu-ţi impun nimic, doar să te ţii de sport’, a declarat Claudiu Bleonț pentru okmagazine.ro.


Întrebat dacă este un tată sever, Claudiu Bleonț a răspuns: „Îmi place să cred că sunt şi nu sunt. Pentru că tot ce am făcut a fost cu disciplină şi dedicare. Uite, eu, de la 10 la 17 ani, am făcut scrimă, apoi am făcut Aikido. Și dacă iubeşti un domeniu, trebuie să-l faci cu disciplină, ca să nu spun sacrificiu’.

Claudiu Bleonț – Carieră

Cine este Claudiu Bleonț. Claudiu Bleonț e cunoscut atât ca actor de teatru și film, cât și ca prezentator TV. În trecut, el a prezentat emisiunea „Duminica în familie’, alături de Ramona Bădescu. Până să ajungă, însă, aici, drumul a fost lung…


Claudiu Bleonț a absolvit Liceul German Goethe din București în anul 1979. Apoi, el a urmat cursurile la Institutul de artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale’ din București, clasa profesor Grigore Gonța (1979- 1983).

Claudiu Bleonț – Debutul actoricesc

Acesta a debutat ca actor în anul 1980, în filmul „Fata Morgana’ de Florian Grecea, regia: Elefterie Voiculescu, în rolul lui Daniel. Între anii 1983- 1990, el a lucrat la Teatrul din Petroșani, unde a jucat în mai multe piese de teatru. De asemenea, a jucat și pe scena Teatrului Național I.L.CARAGIALE’ din București, în aceeași perioadă.


De-a lungul carierei sale, Claudiu Bleonț a colaborat cu mai multe teatre celebre din țară. Printre ele se numără: Teatrul Teodor Costescu, Teatrul Nottara, Teatrul Arca București, Teatrul Odeon București, Teatrul Național Timișoara, Teatrul de comedie din București.

De asemenea, Claudiu Bleonț a apărut în diverse filme de succes, cum ar fi: Fata morgana (1981), Concurs (1982) – Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Costinești, Premiul FIPRESCI la Festivalul de la New, Delhi, Să mori rănit din dragoste de viață (1984), Dreptate în lanțuri (1984), Pas în doi (1985) – Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Costinești, selectat pentru Festivalul de Film de la Berlin, Flăcări pe comori (1988), Rochia albă de dantelă (1989), Șarpele (film TV, 1996), Eva (2010), A Good Man (2014), etc.


Pe data de 13 mai 2004, Claudiu Bleonț a primit din partea lui Ion Iliescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D- „Arta Spectacolului', „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului’.


Claudiu Bleonț și-a încercat norocul în politică

Cine este Claudiu Bleonț. Actorul și-a încercat norocul și în politică, anul trecut. El a candidat atunci pentru primăria comunei Beliș, din județul Cluj, din partea PNL. A obținut, însă, un mic număr de voturi, în urma alegerilor, astfel că cel care a câștigat a fost actualul edil al comunei. În urma acestui eveniment, artistul a decis să se retragă de pe scena politică și să se concentreze exclusiv pe actorie.

„Poziția pe care proaspăt mi-am asumat-o, aceea de candidat la Primaria Beliș, o comună de munte de lângă Cluj, m-a adus în fața oamenilor, am intrat în curțile lor, i-am privit în ochi și le-am aflat nevoile.

Dar nu am vrut nicio clipă sa fiu un alt politician’ care doar promite că va rezolva… Așa că folosindu-mă de tot ceea ce reprezint eu, Claudiu Bleonț, am luat la rând ministerele, am deschis uși, am pus întrebări și am căutat soluții.

Pentru că pentru moți cuvântul dat și mâna strânsă sunt mai valoroase decât orice hârtie și au greutatea morală a unei certitudini – ai promis că faci, atunci trebuie să faci’, a transmis Claudiu Bleonț pe o rețea de socializare, înainte de alegeri.

Sursă foto: Arhiva viva, facebook, antena 1