Poreclit Superman, Cristi Borcan a impresionat juriul Chefi la cuțite printr-un preparat tradițional. Însă, performanțele sale sportive sunt cu atât mai uimitoare, având în vedere că acesta a alergat 151 de kilometri în casă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Ultramaratonistul Cristi Borcan a reușit un lucru ieșit din comun în materie de alergare: a alergat 101 kilometri în apartamentul său de 2 camere din cartierul Rahova, o locuință unde stă în calitate de chiriaș, împreună cu soția, cele două fete și animalul lor de companie (un cățel). „Superman’ se pregătește intens pentru competițiile de atletism și ultramaratoanele la care participă constant.
Am vrut să demonstrez că se poate alerga în condiții ce par imposibile. De multe ori găsim o minciună călduță pentru a nu face mișcare, iar eu am vrut să demonstrez că se poate să faci mișcare în orice condiții dacă vrei cu adevărat’, a spus Cristi Borcan.
Cristi Borcan a alergat pe un traseu de 20 de metri pe care a făcut 5.050 de tururi. În total a parcurs 132.000 pași, iar pulsul mediu a fost de 142 bpm (pulsul a ajuns și la peste 184 bpm). După ce a schimbat 7 tricouri, Superman’ a consumat în total aproximativ 8.000 de calorii.
Cristi Borcan, concurentul Chefi la cuțite, este de meserie nutriționist, antrenor personal de fitness și ultramaratonist. În timpul în care nu este în sala de sport, aleargă pentru a se menține în formă pentru a face față cu succes competițiilor dure, unde se enumeră printre câștigători, potrivit spynews.ro.
Sportivul susține că în perioada izolării, a alergat în locuința sa 151 de kilometri, pe un traseu de 20 de metri, ca să se pregătească pentru un maraton de 24 de ore și susține că deține recordul mondial pentru cel mai lung traseu parcurs în casă. De asemenea, sportivul nonconformist povestește cum inițial a dorit să devină obez pentru a reuși să slăbească printr-o metodă personală și inedită.
„La vârsta de 46 de ani mă îngrășasem 65 de kilograme, făcând experimente pe mine. M-am îngrășat cu bună știință, să fac un ultramaraton interior corpului meu, să înțeleg ce se întâmplă în corpul unui om când se îngrașă și încă lucrez la cea mai ușoară metodă de slăbire.’, a spus Cristi Borcan.
Dacă palmaresul său sportiv este impresionant, nu la fel de bine se descurcă și în bucătărie. Cristi Borcan a dorit să le readucă aminte bucătarilor de gustul de odinioară și le-a pregătit o rețetă delicioasă de fasole cu ciolan. Cu toate că nu a obținut măcar două cuțite pentru a trece mai departe, povestea lui de viață i-a impresionat pe chefi.
Acum trei ani era obez
În urma cu trei ani Borcan avea 120 de kg, era obez și sedentar, dar a demonstrat că dacă îți dorești suficient de mult, îți poți schimba viața.
„Conform statisticilor, polonezii sunt printre cei mai buni ultraatleti din lume. Mi-am dorit sa-mi verific adevaratul nivel cu ei. Mi-am conservat energiile, dupa cum m-a sfatuit Nicu Buceanu, am stat cumintel la cutiuta, pe locul 20-25, timp de cateva ore, mi-am studiat adversarii! Am evaluat „galacticii’ cu care nu am nici o sansa si apoi am inceput atacul. Ma luptam cu cate unu pana ceda, apoi treceam la altul. Bateam 1-2 pe ora! La 24 de ore ajunsesem pe locul 3. Dar depasisem si 2 „galactici’ care m-au depasit in ultimile ore!’, spunea Cristi Borcan, care a alergat 307 km si a depasit cu 4 kilometri fostul record al lui Nicu Buceanu. Performanta a fost facuta in Polonia, la concursul Ultra Park Run, 48H, Pabianice, în 2019.
Cristi Borcan este recordman dupa o lupta cu sine insusi.
„De fiecare data dispare planul undeva dupa 1/2 sau 3/4 din cursa si apare supravietuirea, improvizatia!In timpul supravietuirii apar „monstri’ in psihic!!! Care urla!!! Ba!!! Opreste-te!!! Ca „te strici’!!! Apar in schimb si Prietenii!!! Nicu Buceanu – 1600K, Ady Bontiu – 1114K, Tibi Useriu – Ultra Polul Nord, Andrei Gligor – Ultra 7 Deserts, Robert Hajnal, Andrei Rosu, Avram Iancu si altii! Ma gandesc ca lor le-a fost mult mai greu si raman in cursa!!! Ba poti!!! Striga toti in urechile mele. Din cauza problemelor: adidasi SH prea uzati, mancare prea ieftina si proasta, lipsa echipa de suport, lipsa creme, neodihna (o noapte am dormit sub cerul liber, alta in cort) au aparut altele mult mai mari: diaree, rosaturi ingrozitoare la sub brat, o eruptie ciudata pe piele, bataturi ingrozitoare.’, spunea Cristi Borcan pentru aimx.ro.
Citește și:
5 alimente care NU trebuie mâncate la micul dejun. Îți pot pune sănătatea în pericol!