Cine este Edi Iordănescu, antrenorul naționalei de fotbal a României. E căsătorit cu fostul fotomodel Arabella Kapitany și are doi băieți / În trecut, a avut o relație cu Delia

.

Cine este Edi Iordănescu, antrenorul naționalei de fotbal a României. Edi Iordănescu are o carieră impresionantă în fotbal și a reușit să califice România la Euro 2024, după o pauză de 8 ani. El a preluat ștafeta de la tatăl său, Anghel Iordănescu, un nume legendar pentru fotbalul românesc.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Cine este Edi Iordănescu. Numit selecționer al echipei naționale în ianuarie 2022, Edi Iordănescu a reușit să construiască o echipă competitivă și a calificat România la Euro 2024. A intrat la o vârstă fragedă pe terenul de fotbal și a bifat reușite notabile, atât ca jucător, cât și din poziția de antrenor. Este căsătorit cu Arabella Kapitany și au doi copii împreună, însă viața personală și-a ținut-o departe de atenția presei.

edi25edi25

Citește și: România a învins Ucraina cu 3-0, la Euro 24! Antrenorul Naționalei de Fotbal, Edi Iordănescu, a fost recompensat cu o victorie la o zi după ce a împlinit 46 de ani

Citește și: Cine este soția lui Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale. Arabella este cu 10 ani mai tânără

Citește și: Diana Dumitrescu are reguli stricte pentru creșterea fiului ei de 5 ani: „Începem acum o educație mai în forță, mai dură, cu mai mult stop pentru că e cazul”

Citește și: A murit Anouk Aimée, actrița din filmul „La Dolce Vita”! A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume

Cine este Edi Iordănescu

Cine este Edi Iordănescu. Selecționerul echipei naționale de fotbal a României s-a născut la București, pe 16 iunie 1978, și are 46 de ani. Este fiul cel mare al fostului internaţional român, jucător şi antrenor, Anghel Iordănescu. La vârsta de 6 ani, Edi Iordănescu a fost dus la stadion de tatăl său, pentru a urmări meciurile echipei Steaua București, iar apoi a fost înscris la centrul de juniori al clubului.

„A avut un rol mare, pentru că de la el mi-am însușit foarte multe lucruri și pentru mine a fost mereu un mentor. A fost mai mult decât tatăl meu în plan profesional. Să ai un părinte care a fost la patru turnee finale și care a scris istorie cu generațiile cu care a lucrat, e un lucru cu care mă mândresc, dar e și un reper. Mi-am însușit multe lucruri de la el. Etica muncii a fost întotdeauna foarte importantă pentru mine. Mereu el a fost bine organizat, foarte atent, la cele mai mici detalii, responsabil, fără de care nu poți atinge performanță', a spus selecționerul despre tatăl său, înaintea debutului naționalei la Euro 2024.

În anul 1996, Edi Iordănescu a fost promovat în lotul primei echipe a Stelei, însă nu a reușit să se impună și a fost transferat la Sportul Studențesc București. De-a lungul carierei, selecționerul a mai jucat la Unirea Focșani, Rapid București, Petrolul Ploiești și Vaslui. A evoluat de asemenea în străinătate, în Grecia și Cipru, la Panionios și Alki Larnaca.

Cariera de antrenor a lui Edi Iordănescu

Cine este Edi Iordănescu. În anul 2014, Iordănescu s-a retras din activitate și a început studiile pentru licența de antrenor. A condus de-a lungul carierei echipe precum Pandurii Târgu Jiu, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaș, FCSB și CFR Cluj.

În ianuarie 2022, Iordănescu a fost numit selecționer al echipei naționale de fotbal a României, pe care a reușit să o califice, după o pauză de opt ani, la un turneu final de Campionat European. Contractul său cu Federația Română de Fotbal ar urma să expire pe 30 iunie 2024.

Viața personală a lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu este cunoscut datorită performanțelor sale în fotbal, dar viața privată și-a ținut-o departe de atenția presei. El este căsătorit cu Arabella Kapitany, fost fotomodel, în vârstă de 36 de ani. Din rodul iubirii lor au rezultat doi băieți, însă selecționerul se afișeză foarte rar cu familia.

„Ne-am cununat religios în secret, dar bineînţeles că familiile noastre au ştiut. Ne cunoşteam de patru-cinci ani, dar împreună suntem de vreo trei ani’, dezvăluia Edi Iordănescu în 2010. Partenera lui este originară din Satu Mare și a terminat Facultatea de Medicină, scrie gsp.ro.

Edi Iordănescu a avut o relație cu Delia Matache

Cine este Edi Iordănescu. Înainte s-o cunoască pe actuala soție, antrenorul naționalei României a avut o scurtă relație cu Delia Matache. După despărțire, Iordănescu a povestit că nu și-a pus problema unei căsătorii, dat fiind că artista avea o carieră în ascensiune și nu apucau să petreacă prea mult timp împreună.

„Din partea mea, niciodată nu s-a pus în discuție să ne căsătorim. Nu aș putea să mă însor cu o femeie care are asemenea program și să nu apuc să o văd mai deloc. Mă gândeam cum ar fi stat lucrurile peste câțiva ani dacă rămâneam împreună. Ea se implica foarte mult în ceea ce făcea, încât abia ajungeam să ne vedem’, povestea Edi Iordănescu.

La câțiva ani după despărțirea dintre Delia și Edi Iordănescu, în presă a apărut un videoclip din intimitatea lor. Imaginile îi surprindeau într-un hotel al tatălui selecționerului.

„În filmuleţele astea nu văd nimic anormal. Eram doi oameni care trăiam sub acelaşi acoperiş. Noi ne distram, totul era o glumă. Nu mi-e ruşine să fiu femeie, sunt sigură pe feminitatea mea şi nu am de ce să mă supăr şi să mă deranjeze’, declara Delia la acea vreme.

Sursa foto: Facebook

Vezi pe Libertatea rezultate Evaluare Nationala 2024 – notele pe judeţe si cum poţi face contestatie la notele de la Evaluare!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton