Cine este Emanuel Barica de la Românii au Talent. A dormit pe străzi, după ce tatăl lui a pierdut casa la jocurile de noroc / A primit Golden Buzz de la Andi Moisescu

 Calin Maria Bianca
.

Cine este Emanuel Barica, concurentul de la Românii au talent, sezonul 14, care a primit Golden Buzz. A dormit pe străzi, după ce tatăl lui a pierdut casa la jocurile de noroc, însă asta nu este tot. Vineri, pe 9 februarie, s-a dat stratul celui de al 14-lea sezon, „Românii au talent', astfel că pe scenă au urcat concurenți unul și unul, care s-au întrecut în talent. Totuși, butonul de Golden Buzz a fost apăsat doar o singură dată, iar norocosul a fost chiar Emanuel Barica.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Emanuel Barica este primul concurent care a primit Golden Buzz la „Românii au talent', în sezonul 14. Juratul care l-a trimis direct în semifinale este nimeni altul decât Andi Moisescu. Pe lângă talentul său și aptitudinile cu care i-a cucerit pe jurați, Emanuel Barica, în vârstă de 29 de ani, are o poveste de viață de-a dreptul emoționantă, dar totodată și foarte dureroasă.

whatsapp-image-2024-02-12-at-11.37.16-13whatsapp-image-2024-02-12-at-11.37.16-13

Citește și: Cum arătau Smiley și Pavel Bartoș în urmă cu 13 ani, la primul sezon Românii au Talent: „Mă sprijin pe Pavel atât la emoții, cât și la râs”

Citește și: Comediantul Alex Mocanu și naistul Andrei Ciaușu vin astă seară la Românii au Talent: „Sunt aici din primul sezon, dar nu am văzut niciodată așa ceva…„ / Ce se întâmplă în prima ediție din sezonul 14

Citește și: Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au împăcat. Cum a recucerit-o afaceristul și cum au fost surprinși de paparazzi: „A plâns, i-a cerut să renunțe la Auday, doctorul care a operat-o, și…'

Citește și: Alex Velea, primele declarații despre petrecerea la care un bărbat a fost ucis, în Padina: „Încerc să-mi revin din șoc. În momentul în care s-a petrecut tragedia…'

Cine este Emanuel Barica, concurentul de la Românii au talent, sezonul 14, care a primit Golden Buzz

Cine este Emanuel Barica, concurentul de la Românii au talent, sezonul 14, care a primit Golden Buzz. Viața nu a fost deloc ușoară cu Emanuel Barica, ci chiar foarte dură. Provine dintr-o familie de etnie romă și au locuit cu toții în București, într-o vilă, până într-o zi, când tatăl său a pierdut casa la barbut. Pe atunci, concurentul avea doar 4 ani și mai avea 5 frați. Nu mai aveau unde să locuiască, astfel că au plecat împreună la Botoșani, unde s-au mutat la bunici.

La doar un an distanță, când avea 5 ani, Emanuel Barica a fugit de acasă și a locuit timp de 6 luni pe străzi, în București. Dormea la metrou, iar Poliția l-a găsit și l-a dus înapoi la familia sa. Nu aveau deloc bani, astfel că pentru a avea o sursă de venit, mama lui vindea fructe și legume și lucra ca menajeră în casele oamenilor cu bani.

Emanuel Barica a plecat în Germania

Anii au trecut, astfel că ajuns la vârsta adolescenței, Emanuel Barica a plecat în Germania și a început să deseneze pe stradă. De la artist stradal a ajuns să-și expună lucrările în galeriile de artă din Berlin, Paris sau Linz, însă totul a început după ce a văzut desenele japoneze la televizor, prin vecini. Are un talent rar întâlnit, drept dovadă a cucerit inclusiv juriul de la „Românii au talent„.

„Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prieten, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine', a povestit Emanuel Barica.

Deși el se bucură acum de succes și nu mai trăiește calvarul pe care l-a îndurat ani de zile, mama lui este în continuare într-o stare destul de rea. Mai concret, încă locuiește pe străzi și refuză ajutorul din partea lui din cauza problemelor psihice pe care le are.

Mama trăiește pe stradă, în Botoșani. Am încercat să o ajut, dar nu merge… are tulburare de personalitate. Am realizat că nu mai am nici mamă într-un fel… Viața mea a fost ca un fel de examen', a povestit tânărul.

Poveștile despre viața plină de lipsuri și copilăria deloc fericită a lui Emanuel Barica nu se oprește aici. Acesta a mai explicat că a crescut cu multe exemple negative și nimic nu a fost roz pentru el până și-a descoperit marele talent.

Am vrut să cumpăr în România o hârtie și am dat 32 de lei. Am înnebunit! În Germania este un euro și puțin. (…) Sunt artist autodidact de 15 ani. Nu am pictori în familie. Am crescut de la vârsta de 7 ani cu desenele anime. Mama m-a lăsat în casă la un vecin, când aveam 7 ani, iar atunci am văzut prima dată desene animate, la un televizor alb-negru. (…) Am crescut cu multe exemple negative. Locuiesc în Germania acum și supraviețuiesc doar din a desena', a mai spus Emanuel Barica.

Emanuel Barica a primit Golden Buzz la Românii au talent, sezonul 14

Sezonul 14 al emisiunii „Românii au talent„ a început cu un Golden Buzz pentru Emanuel Barica, concurentul care a reușit să cucerească pe toată lumea cu talentul său la desen. Andi Moisescu nu a ezitat și a apăsat butonul magic care-l duce direct în etapa semifinală, însă toți jurații au ținut să-l felicite.

A făcut break dance pe hârtie. Nu am văzut în viața mea așa ceva!', a spus Smiley, din culise. „E din altă lume', a completat Pavel Bartoș.

Emanuel, aș vrea să știi că desenul tău a prins viață cred că de la primele linii. Iar ceea ce am văzut aici este exact neașteptatul după care tânjesc de fiecare dată când vin într-un nou sezon Românii au talent. Iar tu aici ai venit și ai pus în aceeași ecuație: viață, poveste, desen, suferință, dragoste, mii de chipuri… ai fost dirijorul acestui moment și în același timp orchestra întreagă. Dacă ăsta nu e un moment fenomen, atunci nu știu ce mai e… Pentru mine este fără doar și poate momentul fenomen al acestui sezon, iar tu reprezinți pentru mine un fenomen', a spus Andi Moisescu după care a apăsat Golden Buzz-ul.

Tu poți să câștigi Românii au talent! Și o să vezi ce se întâmplă de aici', a fost reacția lui Mihai Bobonete.

„E un băiat care merită! După atâta chinuială și sacrificii și… ne mândrim cu poveștile astea cu români care reușesc din nimic să facă o carieră în alte țări. Sunt oameni care ne fac mândri că suntem români', a spus Andra.

După ce Andi Moisescu a apăsat butonul de Golden Buzz, Emanuel Barica a izbucnit în lacrimi pe scena de la „Românii au talent', sezonul 14, fiind recunoscător pentru tot ceea ce trăiește.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton