Cine este Laurențiu Neamțu de la „Chefi la cuțite”. A primit cuțitul de aur de la Florin Dumitrescu: „Câștigăm și noi sezonul ăsta”

 Ifrim Georgiana
.

Laurențiu Neamțu este unul dintre concurenții de la „Chefi la cuțite' și a primit cuțitul de aur de la Florin Dumitrescu, asigurându-și un loc în echipa acestuia. Acesta are o experință în bucătărie de peste 10 ani și a reușit să-i impresioneze pe cei trei jurați cu un preparat inedit. Iată povestea de viață a acestuia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Laurențiu Neamțu, care a obținut cuțitul de aur de la Florin Dumitrescu în sezonul unsprezece al show-ului „Chefi la cuțite', este de profesie bucătar și are o experiență de 14 ani în acest domeniu. Concurentul a venit la emisiunea culinară pentru a-și demonstra talentul în gastronomie și a lucrat în unele dintre cele mai exclusiviste restaurante din străinătate.

la10la10

În vârstă de 35 de ani, Laurențiu Neamțu a reușit să-i impresioneze pe cei trei jurați de la „Chefi la cuțite' cu un preparat inedit – mușchiuleț de porc umplut cu prune uscate și învelit în prosciutto. Concurentul a obținut cuțitul de aur de la Florin Dumitrescu, asigurându-și, astfel, un loc în echipa acestuia.

Citește și: Cătălin Bordea și Nelu Cortea au gătit și au făcut show la Chefi la Cuțite: „Mamaie, nu sunt crutoane, asta e anafură”

Citește și: Cine este Ciprian Enea de la „Chefi la cuțite'. Are 13 pașapoarte: „Sunt primul român care a vizitat toate țările lumii'

Citește și: Cătălin Cazacu, primele declarații după ce s-a zvonit că ar fi înșelat-o pe Ramona Olaru: „Ceva am făcut de merit atâta atenție…”

Citește și: Mirela Vaida și-a anulat vacanța la Disneyland Paris din cauza biletelor de avion prea scumpe: „Își bat joc de oameni”

Cine este Laurențiu Neamțu de la „Chefi la cuțite'

Laurențiu Neamțu și-a descoperit talentul pentru gătit de la o vârstă fragedă, iar la 12 ani lucra pe lângă tatăl său, de meserie bucătar. Aflat la bancul de lucru, acesta a făcut câteva dezvăluiri despre viața lui, dar și motivul pentru care a decis să participe la emisiunea „Chefi la cuțite'. Concurentul este fan al show-ului culinar și, înainte de a-i întâlni pe cei trei jurați, spera să obțină măcar două cuțite.

„M-am uitat la televizor și îmi place foarte mult emisiunea Chefi la cuțite. Această emisiune a schimbat multe mentalități. Sper să iau două cuțite, să trec mai departe. Când am văzut că farfuriile pleacă spre chefi am început să am niște emoții inimaginabile', a spus acesta.

Laurențiu Neamțu are un CV impresionant

Laurențiu Neamțu, cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu, are o vastă experiență în bucătărie și a lucrat în restaurante cunoscute din SUA și Marea Britanie. Acesta s-a întors în România în urmă cu aproximativ trei ani, căci și-a dorit să fie aproape de familia lui.

„De unde vii din Franța?', a fost întrebarea adresată de Florin Dumitrescu.

„Nu vin din Franța, vin din Brașov. Sunt întors în România din 2019. În mare parte am lucrat în străinătate, 14 ani, ca bucătar. La 19 ani am plecat din România și am lucrat 4 ani în Cipru, la 23 de ani am lucrat în Statele Unite, 8 ani am locuit acolo și am lucrat ca bucătar. Am plecat cu o firmă din Brașov și am ajuns la un country club din Florida. Am ajuns la poziția de sous chef. Un membership era 160.000 de dolari, doar ca să intri în club', a mărturisit concurentul, spre marea surpriză a chefilor.

„Ce înseamnă un country club de 160.000 de dolari? Înseamnă că mâncarea trebuie să fie peste 3 stele Michelin', a explicat la testimoniale Florin Dumitrescu.

„Erau numai vedete, Celine Dion, Justin Bieber a fost acolo la nunți, la nunta lui Michael Jordan. Multe celebrități se plimbă pe acolo, milionari. Am lucrat și în restaurant cu stele Michelin, am făcut stagii la 2 și la 3 stele Michelin. Am învățat foarte multe. În Anglia am lucrat la Joel Robuchon. Era o bucătărie minuțioasă, cea mai minuțioasă pe care am făcut-o. Câștigam bine, undeva la 17 lire în 2019, pe lună făceam cam 1800-1900 de lire. Am plecat ca să vin în România, soția mea era însărcinată și a născut aici. Voiam să stau și acasă lângă părinții mei', a mai povestit concurentul.

Florin Dumitrescu îl cunoștea pe Laurențiu Neamțu

Stând de vorbă cu concurentul, Florin Dumitrescu a constat că îl cunoaște pe acesta, ba chiar au discutat pe rețelele de socializare, în urmă cu mai mulți ani.

„Dar cum te cheamă?', a întrebat Florin Dumitrescu, însă ceea ce a urmat a fost complet neașteptat, atunci când bucătarul a dezvăluit numele.

„Nu cred, ești Laurențiu Neamțu! Noi eram prieteni pe Facebook în 2008, 2009, 2010. În 2011 erai în China. Avem conversație pe messenger. Nu l-am recunoscut, arăta diferit atunci', a zis Florin Dumitrescu, uluit de descoperirea făcută.

„Ai un CV foarte impresionant', i-au zis chefii.

„Felicitări, adu-ți aminte toate minuturile pe care le-ai învățat de făcut la country club, la Robuchon și la toate astea, să putem să câștigăm și noi sezonul ăsta', i-a zis Florin Dumitrescu.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton