Cine este Marius Pieleanu, al doilea profesor de la SNSPA acuzat de abuz sexual, inclusiv de Ana Birchall: "Studenţii trebuiau să pretindă că fac sex între ei"/ Cum se apără sociologul

.

Scandalul hărțuirilor sexuale de la SNSPA continuă. După Alfred Bulai, în vizor este acum și sociologul Marius Pieleanu. Marius Pieleanu este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Stiinţe Politice, Catedra de Sociologie din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative şi Director al Departamentului de Învăţământ la Distanţă din cadrul aceleiaşi facultăţi.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI


Fosta ministră a justiției, Ana Birchall susține că și ea a fost hărțuită sexual de sociologul Marius Pieleanu în 2008 și a spus că atunci „nu a existat nicio investigație de presă, iar marele profesor a continuat să fie chemat în studiourile de televiziune’. Marius Pieleanu este acum conferențiar universitar și prodecan al Facultății de Științe Politice la SNSPA.

Cine este Marius Pieleanu, al doilea profesor de la SNSPA acuzat de abuz sexual


Marius Pieleanu este prodecan la Facultatea de Ştiinţe Politice şi acţionar la una dintre cele mai mari companii de sondaje politice. 

„Pieleanu o făcea pe faţă, urât de tot. Le cerea numerele de telefon ale colegelor care erau foarte frumoase. Cerea numerele de telefon prin băieţi, băieţii care erau cei mai slabi din an', mărturiseşte o studentă.

Într-o postare pe Facebook, ştearsă ulterior, un alt profesor de la SNSPA a declarat că nu ştia despre abuzurile colegilor. Mihaela Miroiu, militantă pentru drepturile femeilor, a fost contrazisă de o fostă studentă care susţine că i-a cerut ajutorul.


A primit, însă, un răspuns tranşant: Am venit şi v-am spus, tremurând, cum Pieleanu îmi face avansuri de câteva luni şi cum risc să nu pot intra la examenul de licenţă din cauza lui. Şi asta pentru că i-am refuzat avansurile. Mi-aţi cerut răgaz să vorbiţi cu el, apoi mi-aţi spus că trebuie să merg să rezolv asta între patru ochi. (…) Aţi ştiut!' .


„Şi acum, la mai bine de 20 de ani, am lacrimi în ochi când îmi amintesc. Şi stare de vomă când îl văd la TV’, scrie o fostă studentă la SNSPA pe Facebook, la o postare a fostei profesoare Mihaela Miroiu, din cadrul aceleiași universități. Ea susține că i-a povestit Mihaelei Miroiu că a fost hărţuită sexual de Pieleanu. Studenta relateză că i-a fost teamă că nu va reuşi să intre în examenul de licenţă pe motiv că a refuzat avansurile lui Pieleanu.

Citește și: Andreea și George Ogăraru au devenit părinți pentru a șasea oară, deși medicii le-au spus că nu vor mai putea avea copii: „A fost o minune!’


Citește și: Interviu cu Matei Constantin, actorul care va juca în serialul Tătuţu, de la Pro TV. Cum e atmosfera la filmări și ce spune despre personajul său: „Pentru mine, orice rol e o nouă provocare. Având 24 de ani… / EXCLUSIV

Cum se apără sociologul Marius Pieleanu în fața acuzațiilor de abuz sexual

Într-o reacţie pentru o publicaţie online, sociologul Marius Pieleanu se apără, după ce a fost acuzat în spațiul public de abuz sexual.

„Înţeleg că există în spaţiul public, mai ales în cel internaut, o discuţie, există opinii, dar nu vă supăraţi, am un prestigiu şi, înţeleg, credeţi-mă că vreau să mi-l păstrez. (…) Lucrurile astea sunt pentru mine chestiuni care mă şochează', a declarat Marius Pieleanu pentru Epoch Times România.


„Deja am o etichetă pe care nu mi-o recunosc. La adresa mea, cu excepţia unor comentarii care sunt mai mult sau mai puţin părtinitoare, sunt şi eu la fel de surprins ca şi dumneavoastră’, a mai spus Marius Pieleanu.

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall dezvăluie, într-o postare pe Facebook, că sociologul i-ar fi propus să o „vizualizeze epidermic' şi i-ar fi făcut mai multe propuneri indecente.


„Nu aţi vrea totuşi, înainte de a judeca pe cineva, să aflăm întreg adevărul. Ministrul Educatiei sunt ferm convins ca a declasat anchetele împreuna cu conducerea SNSPA, deja sunt şi procurorii autosesizaţi', a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. 

Ministerul Educaţiei spune că va verifica în toate instituţiile de învăţământ superior câte plângeri au fost făcute şi cum au fost gestionate. Iar ministrul Justiţiei încurajează victimele să depună mărturie pentru a salva alte potenţiale victime. În 2017, un alt profesor de la SNSPA a ajuns în Comisia de Etică a facultăţii pentru că a trimis poze indecente unei studente. Universitatea l-ar fi înlăturat atunci de la catedră. 


Ce acuzații i-a adus Ana Birchall sociologului Marius Pieleanu

După numeroasele acuzații de hărțuire sexuală aduse profesorului de sociologie de la SNSPA, Alfred Bulai, Ana Birchall a făcut publice o serie de detalii cu adevărat șocante pe pagina ei de Facebook despre sociologul Marius Pieleanu, care la rândul lui este conferentiar universitar doctor, tot la SNSPA. Fără a ezita vreun moment a povestit prin tot ceea ce a trecut, cu exemple de replici pe care sociologul le avea în raport cu studentele.


‘Aș vrea să te vizualizez epidermic„, „vreau să te fac vedetă„, „ești prea frumoasă ca să fim amici„. Când eu eram hărțuită sexual de sociologul-profesor-star TV-făcător de sondaje Marius Pieleanu în 2008, unde erau marii bărbați de stat să mă apere? De ce, după ce presa a scris atunci despre modul scârbos în care Pieleanu mă agresa, nu a existat nicio investigație de presă, iar marele profesor a continuat să fie chemat în studiourile de televiziune?

Pentru că mi-am dat seama că, deși am suferit enorm, eu sunt norocoasă, nu am trecut prin ce au trecut zecile de victime care au vorbit. Pentru că aveam un soț, o carieră (chiar dacă profesional atunci am fost marginalizată), o siguranță pe care fetele abuzate de Bulai și de Pieleanu erau prea tinere să le aibă încă. Toți știau. Profesorii de la SNSPA știau că atât Bulai, cât și Pieleanu sunt doi prădători sexuali. Colegii din PSD știau de la mine ce mi-a făcut Pieleanu. Presa ştia, au scris câteva ziare, dar au preferat să închidă ochii şi să promoveze un monstru., a scris Birchall pe Facebook despre sociologul Marius Pieleanu.