Cine este Mihaela Cambei, prima româncă care a cucerit o medalie olimpică la haltere. A început să se antreneze la 10 ani: „A fost o selecție la școală. Au zis că are brațele și picioarele puternice”

 Ifrim Georgiana
.

Cine este Mihaela Cambei. Are doar 21 de ani și a reușit prima clasare feminină pe podiumul olimpic din istoria halterelor românești. Doi ani de zile a muncit pentru a-și îndeplini acest vis, demonstrând o dedicare extraordinară și o determinare de neclintit. Prin sacrificiile și miile de ore de antrenament, sportiva a devenit o sursă de mândrie națională și un model de urmat pentru tinerele generații.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Cine este Mihaela Cambei. A strălucit la Jocurile Olimpice de la Paris, miercuri seara, câștigând medalia de argint la proba de haltere. Cu o performanță de excepție și o tehnică impecabilă, tânăra sportivă a reușit să își depășească limitele și să își aducă țara pe podiumul olimpic.

Paris 2024: Weightlifting: Women’s 49kgParis 2024: Weightlifting: Women’s 49kg

Citește și: Mihaela Cambei a câștigat argintul la haltere, la Jocurile Olimpice 2024. România are acum opt medalii

Citește și: Silviu Prigoană, primul rol într-o comedie românească. În ce film va apărea afaceristul: „Are rol pozitiv'

Citește și: Andreea Bostănică și-a cumpărat o altă mașină, în valoare de 300.000 de euro, la doar 19 ani: „Atât de fericită că mi-am cumpărat mașina visurilor mele…' / În urmă cu un an, își achiziționase tot un bolid de lux

Citește și: Andrei și Cristina Rotaru de la Insula iubirii au plecat împreună din România, după ce au anunțat divorțul. Cum au fost surprinși în aeroport și reacția fanilor: „Și-a luat și bagajul cu el, fix ca în Thailanda'

Cine este Mihaela Cambei, prima româncă care a cucerit o medalie olimpică la haltere

Cine este Mihaela Cambei. Sportiva de 22 de ani a adus României a opta medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Performanța ei nu este doar un triumf personal, ci și o dovadă a potențialului excepțional al sportivilor de la noi din țară.

Miercuri seară, pe 7 august 2024, Mihaela Cambei a obținut medalia de argint în competiția de haltere de la Jocurile Olimpice, la categoria 49 kilograme. Această realizare marchează prima clasare feminină pe podiumul olimpic din istoria halterelor românești.

Halterofila a totalizat 205 kg, devansată la ultima încercare din concurs de campioana olimpică en titre, chinezoaica Zhihui Hou, cu 206 kg.

Mihaela Cambei, una dintre cele mai valoroase halterofile românce din istorie

Cine este Mihaela Cambei. Campioana europeană en-titre s-a născut la 18 noiembrie 2002, în localitatea Dofteana, din judeţul Bacău. Legitimată la CSM Onești, elevă a antrenorilor Gheorghe și Cristina Maftei, a participat pentru prima dată la competiții naționale în 2014.

A fost selecționată la lotul de juniori al României, având-o ca antrenoare pe  Liliana Mihaela Niculiță. În 2016, la Campionatele Europene rezervate sportivilor sub 15 ani (U15) din Polonia, a cucerit titlul continental în limitele categoriei 44 kg, la total, cu 137 kg.

Un am mai târziu, la Campionatele Europene rezervate sportivilor sub 15 ani (U15) din Polonia, Mihaela a cucerit titlul continental în limitele categoriei 44 kg, la total, cu 137 kg.

Alte două performanțe uriașe le-a bifat în 2017. La Campionatele Europene de haltere rezervate sportivilor cu vârste de până în 17 ani (U17) de la Prishtina (Kosovo), în limitele categoriei 48 kg, Mihaela Cambei a cucerit medalia de aur la total, cu 158 kg. La Campionatele Mondiale de cadeţi de la Bangkok (Thailanda), s-a clasat pe locul 5 la total, în limitele categoriei  44 kg, cu 139 kg (locul 7 la smuls, cu 60 kg si locul 5 la aruncat, cu 79 kg, la 7 kg de medalia de bronz).

La Campionatele Mondiale, Mihaela a cucerit argintul în 2022 și bronzul în 2023, de fiecare dată la procedeul smuls. Federația Europeană de Haltere a desemnat-o cea mai valoroasă halterofilă europeană a anului trecut.

Mihaela Cambei provine dintr-o familie cu trei copii

Cine este Mihaela Cambei. Tânăra născută în Bacău provine dintr-o familie cu trei copii. Tatăl el a povestit cum a început să practice halterele la vârsta de 10 ani.

„De ce haltere? E o poveste mai lungă. A fost o selecție la școală… Noi am crezut, inițial, că merge la gimnastică.. Mai târziu am aflat despre ce e vorba. Au zis că are picioarele și brațele puternice… Sincer, aveam și eu o nebuneală. Amenajasem o mică sală în casă, făceam flotări, genuflexiuni, cu fetițele lângă mine… Poate așa i-am dat microbul', explică Florin Cambei, pentru libertatea.ro.

Mihaela Cambei și povestea din spatele tatuajelor

Cine este Mihaela Cambei. Sportiva are două tatuaje pe gât – Be Brave (Fii curajoasă) și „Passion' (Pasiune), iar pe brațul drept are tatuate cercurile olimpice. Gloria olimpică o va consemna printr-un nou tatuaj.

„Primul meu tatuaj a fost cel cu cercurile olimpice. L-am făcut în 2018, după Olimpiada de tineret. Aș vrea să-l continui, după ce termin Parisul. Să îmi tatuez și medalia, după mă întorc cu ea acasă', spunea Mihaela conform Sports Net.

Sursa foto: Hepta & Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton