Cine este Petre Catană de la MasterChef 2024. Are 28 de ani, locuiește în Marea Britanie și este barista

.

Cine este Petre Catană. Are 28 de ani și se numără printre concurenții care i-au impresionat pe Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, la MasterChef 2024. Preparatul cu care s-a prezentat la audiții a fost unul inedit: o supă de pietre care i-a amuzat teribil pe cei trei jurați.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI


Cine este Petre Catană. Noul sezon MasterChef, cel mai tare show de cooking, a debutat pe 20 septembrie 2024. După etapa audițiilor și a confruntărilor, concurenții își vor pune la bătaie creativitatea. Miza este mare pentru cei 20 de participanți, care se întrec pentru recunoaștere și premiul de 75.000 de euro.

Citește și: Rețeta de prăjitură cu ciocolată și coniac care i-a adus Elenei Lasconi trofeul MasterChef, acum 11 ani


Citește și: Cine este Andreea Duția de la MasterChef 2024. Are 48 de ani, este avocat și deține un blog culinar

Citește și: De ce nu a invitat-o Iancu Sterp pe Daniela Iliescu la cununia civilă cu Denisa Coțolan: „Nu am vrut să o pun într-o situaţie proastă şi să nu se simtă confortabil. Părea ca și cum noi nu am vrut-o acolo’

Citește și: Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă l-a acuzat că s-a aliat cu Pepe împotriva ei: „Ne-am împrietenit datorită fetelor. Odată cu divorțul, am găsit în acest om un sprijin moral. M-a întristat…’


Cine este Petre Catană de la MasterChef 2024

Petre Catană are 28 de ani, este barista și s-a înscris la MasterChef pentru a-și testa abilitățile culinare. La audiții, le-a prezentat juraților un preparat de-a dreptul surprinzător, pe care nu îl vor uita prea curând. Supa de pietre, servită alături de o salată mediteraneană, i-a adus șorțul mult dorit.

„Cred că nu a mai făcut nimeni chestia asta până acum la MasterChef. Am văzut chestia asta cu pietre în food marketurile din Malaysia și Bangkok. Nu plănuiam inițial să vin cu pietre, dar am zis că vreau să încerc ceva diferit. Vreau să aduc ceva unic… Sunt hotărât, vin să le dau pietre de mâncare chefilor!, a spus Petre.


Petre Catană a locuit o perioadă în Asia

Cine este Petre Catană. Este originar din Moinești, județul Bacău, dar s-a plimbat mult prin străinătate și a avut ocazia să experimenteze diverse bucătării. Tânărul a locuit o vreme în Marea Britanie, unde ajunsese după ce nu și-a mai putut plăti facultatea în România. Acolo a spălat vase, a curățat WC-uri și săli de fitness, după care a lucrat ca barista.

Apoi, a ales să plece în Asia, în căutarea unei vieți mai bune. În Bangkok a experimentat diverse bucătării locale, inclusiv mâncarea de stradă, fiind fascinat de simplitatea și ingeniozitatea acestora. Tot aici a învățat să prepare și faimoasele pietre cu sos.


Cu ce se ocupă Petre Catană

Cine este Petre Catană. După ce a demisionat din postul de barista, tânărul a început să creeze conținut pe rețelele de socializare. Are o pagină de TikTok foarte urmărită, unde îmbină pasiunea pentru gătit cu divertismentul. Rețeta s-a dovedit a fi una de succes.


„Eu sunt barista de profesie, dar mi-am dat demisia și acum sunt ce vreau eu. Fac social media, sunt influencer, cred…Am 1,2 milioane de urmăritori pe TikTok. Fac entertainment. Fac chestii foarte basic, doar că le fac cum vreau eu’, a spus concurentul în cadrul show-ului culinar.

Sursa foto: PRO TV & Instagram