Cine este preotul Constantin Necula. Povestea emoţionantă a crucii pe care o poartă la piept

 Dumba Gabriela
.

Cine este preotul Constantin Necula, dincolo de a fi unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți din România, un profesor universitar apreciat și un Duhovnic cu har. Preotul Constantin Necula ne încânta sufletul și mintea cu nenumăratele volume de predici, iar crucea pe care o poartă la piept are o poveste emoționantă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cine este preotul Constantin Necula. Preotul Constantin Necula este, dincolo de a fi un apreciat pedagog și scriitor, un iubit Duhovnic, iar vorbele sale au devenit virale pe rețelele de socializare, în ultimii ani. Recent, preotul Constantin Necula a spus povestea crucii pe care o poartă la piept.

22222-1522222-15

Cine este preotul Constantin Necula. Povestea emoționantă a crucii pe care o poartă

Părintele Constantin Necula a dezvăluit povestea emoționantă a crucii pe care o poartă la piept. Totul începe în 1912, cu un tată care îşi pierde fiica de 10 ani.

„Este primită duminica trecută de la preasfințitul Iustin la Baia Mare. E ordinul omagial Nicolae Gherman, care este un tătic de fetiță care moare. Prin 1912 se petrece acțiunea. Anuţa lui Nicolae Gherman moare. O visează pe fetiţă care îi spune să îi facă o casă Maicii Domnului, într-un loc foarte greu accesibil, pe o prăpastie, de fapt.

Taică-su nu răspunde la prima chemare, la a doua, la a treia, până când o femeie din sat vine şi îi spune: tu nu înțelegi că fata zice să îi faci o biserică Maicii Domnului? El nu discutase cu nimeni drama lui, crezuse că o luase razna că i-a murit fetița. Şi aşa apare în geografia spirituală a României mănăstirea Rohia. Nicolae Gherman este cel care a construit în amintirea fiicei sale mănăstirea Rohia”, a spus părintele Constantin Necula care prin portul acestei cruci vrea să ne reamintească faptul că „tot ce moare se transformă în mănăstire, în altar”.

Citește și: Ramona Păuleanu, declarații dureroase despre băiețelul ei născut prematur:„Copil cu 16 diagnostice, numit de multe ori geamăn compromis’

Citește și: Gabi Bădălău ar fi încercat să le cumpere tăcerea fetelor agresate de Bianca Drăgușanu:'A spus că îmi plătește deranjul..'

„Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim. Tot ce vedem în jurul nostru nu e doar despre moarte, ci şi despre înviere. Este cutremurător ceea ce se petrece, dar în același timp ne obligă să fim foarte fermi în lucrurile pe care le trăim, în pocăințele personale şi în calitatea noastră de oameni”, a mai spus părintele Constantin Necula în emisiunea De-a Viaţa ascunselea de la Antena 3. 

Cine este și ce studii are preotul Constantin Necula

Constantin Necula, pe numele său întreg, Constantin-Valer Necula, s-a născut pe data de 19 iulie, în Brașov. Prin urmare, în prezent are frumoasa vârstă de 51 de ani. Acesta a absolvit Colegiu de Științe ale Naturii „Emil Racoviță' din Brașov, dar și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna', din Sibiu.

Cine este preotul Constantin Necula. Preotul Constantin Necula a avut parte de nenumărate reușite până în momentul de față, iar printre acestea se numără și faptul că a fost Duhovnic, încă din anul 1996, până în anul 2006, apoi pe o perioadă de 3 ani a fost Preparator universitar, începând din anul 1995 și terminând în anul 1998, dar a fost chiar și Asistent universitar, din anul 1998, până în anul 2002, potrivit kfetele.ro.

În plus, preotul Constantin Necula a fost apoi pe o perioadă de 5 ani și Lector universitar, începând din anul 2002, până în anul 2007, a fost chiar și Îndrumător de practică pedagogică pentru redarea religiei, tot timp de 5 ani, însă într-o altă perioadă, începând din anul 2004, până în anul 2009.

În prezent, preotul Constantin Necula este doctor în teologie, încă din anul 2004, însă asta nu este tot. Acesta este și Conferențiar universitar, de o perioadă lungă de timp, mai exact din anul 2007, prin urmare, chiar de 15 ani.

Lucrări publicate de preotul Constantin Necula

Volume

Unul dintre cei mai cunoscuți și populari preoți de la noi din țară, Constantin Necula, a redactat mai mult de 50 de volume, iar printre acestea se numără și următoarele:

  • „CITIRE! Predici și meditații la Apostolul de peste an. Scrisori către Profesorii de Religie' (2017)
  • „Porțile Cerului. Cateheze radio-difuzate despre Sfintele Taine' (2016) 
  • „De ce ești trist, popor al Învierii? Predici la înmormântări și parastase' (2015)

Volume colective

În ceea ce privește volumele colective pe care prea-cunoscutul preot Constantin Necula, a binevoit să le redacteze pentru popor, acestea par a fi chiar în număr de 10, iar printre ele se numără și următoarele:

  • Preot Constantin NECULA și Preot Cristian MUNTEAN, „ Bucuria credinței- Dialoguri în cetate' (2017)
  • Pr. Constantin NECULA și Alexandru RUSU, „ Farmacia de cuvinte' (2014)
  • Pr. conf. univ. dr. Constantin NECULA și Pr. lect. univ. dr. Mihai IOSU, „ Tinerii și ispitele modernismului' (2008) 

Volume coordonate de preotul Constantin Necula

Bineînțeles că datorită faptului că preotul Constantin Necula este și Lector universitar, acesta a redactat de-a lungul timpului și volume coordonate, nefiind puține la număr (în jur de 13), iar printre acestea se numără și următoarele:

  • Pr. conf. univ. dr. Constantin NECULA (editor). Pr. Dumitru Belu, „ Din domeniul Omileticii (2012)
  • Pr. Constantin NECULA (editor).  Ruth Torrent, „«Je» et «Moi», un Jeux dans le Mouvement' (2006)
  • Pr. lect. Mihai IOSU și Pr. lect. Constantin NECULA (coordonatori/editori), „ Spiridon Cândea- Studii și articole de Pastorală Ortodoxă' (2002)

Premii oferite preotului Constantin Necula

Cine este preotul Constantin Necula. Preotul Constantin Necula a câștigat de-a lungul timpului nenumărate premii, dar și distincții, datorită muncii depuse în teologie, dar și a implicării de care a dat dovadă.

Primul premiu câștigat de către acesta a fost „Certificatul și Medalia omagială „Gheorghe Lazăr- Întemeietorul învățământului superior în limba română', acordat de Consiliul Local Avrig și Asociația Prietenii Avrigului, din Sibiu, în anul 2009, iar ultimul care este adus la cunoștință tuturor este cel de la finalul anului 2016, atunci când a primit Trofeul „Oamenii Timpului' 2016, la categoria „Diplomație Publică', acordat la Gala „Oamenii Timpului', de la Iași.

Întrebat în cadrul unui interviu: „ Aţi ajuns un reprezentant al Bisericii Ortodoxe foarte îndrăgit. Este credinţa un sacrificiu? Aţi avut momente în care v-aţi dorit să renunţaţi la această cale? ', preotul Constantin Necula a răspuns: Păi cum altfel poate fi credinţa decât o Jertfă? O jertfă care izvorăşte din Jertfa cea Sfântă pe care tocmai o prăznuim zilele acestea. Credinţa este cruce. La pelerinul din mine, da, aş fi renunţat uneori. La cale, nu. Calea aceasta este demult în toate ale mele. '

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton