Cine este Rita Mureșan. Dramele care i-au marcat viața: a trecut printr-un divorț, și-a pierdut mama și a stat două săptămâni în comă, în copilărie

 Miniosu Alexandra
.

Cine este Rita Mureșan. Cunoscută drept una dintre cele mai de succes creatoare de modă din România, Rita Mureșan are o poveste de viață impresionantă, desprinsă parcă din filme. Până la 51 de ani, aceasta se poate lăuda cu multe reușite, atât în plan personal, cât și profesional, cea mai mare realizare a ei fiind fiicele sale. Din păcate, însă, a trăit și multe drame care au marcat-o.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cine este Rita Mureșan. Rita Mureșan e unul dintre cele mai sonore nume din industria modei din România. Aceasta s-a făcut remarcată ca fotomodel, iar, ulterior, în calitate de creatoare de modă. Are o carieră de decenii, astfel că are sute, chiar mii de fani. Puțini știu însă ce poveste de viață incredibilă are și prin ce experiențe a trecut până în prezent. Aflați totul în cele ce urmează!

rita-muresan-1rita-muresan-1

Citește și: Cum arată bărbatul perfect pentru Rita Mureșan: 'Să mă accepte așa cum sunt, și mondenă, și vorbind cu îngerii'

Citește și: În ce relații a rămas Rita Mureșan cu fostul soț și ce se întâmplă acum în viața ei amoroasă. A fost cerută în căsătorie, de mai multe ori: „Sunt o romantică incurabilă! Ofer și primesc…' / EXCLUSIV

Citește și: Cum se înțeleg cei doi băieți ai lui Gabi Bădălău cu Sofia, fiica Biancăi Drăgușanu. Cum i-a filmat vedeta în vacanța din Dubai

Citește și: Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. „Regina TikTok-ului” cere donații pentru a-și pune dantura: „Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul…”

Rita Mureșan – Viață personală

Cine este Rita Mureșan. Rita Mureșan s-a născut pe data de 23 noiembrie 1972, la Breaza, județul Prahova. Așadar, în prezent, aceasta are 51 de ani. Vedeta are părul șaten și e zodia Săgetător.

Rita Mureșan și-a făcut debutul în lumea modei când avea doar 20 de ani, când a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din România. Câștigătoarea de Miss avea o siluetă suplă, ca de zeiță, la acea vreme și 1,81 m, astfel că a cucerit iremediabil publicul. Pentru a-și păstra proporțiile, vedeta a ținut o dietă drastică, iar regimul respectiv i-a generat probleme cu fluctuațiile de greutate.

Rita Mureșan a avut probleme cu fluctuațiile de greutate

În anul 2013, Rita Mureșan avea o greutate de peste 100 de kilograme. Vedeta a dat dovadă de o ambiție ieșită din comun atunci când a început lupta cu greutatea, iar, din dorința de a slăbi, a început o nouă dietă drastică, combinată cu sport. Atunci, ea a reușit să dea jos peste 40 de kilograme.

„Acum patru ani, am trecut printr-un șoc emoțional care m-a făcut să pierd foarte multe kilograme și apoi prin altul care m-a făcut să iau în greutate. Eu nu-mi mai înțeleg organismul, dar nici nu-l mai întreb. Dimineața, când mă trezesc, sunt doar recunoscătoare că sunt sănătoasă. Nu am nicio boală, nu iau nicio pastilă. Dar în afară de această încetinire a metabolismului, dacă eu îmi fac analizele și sunt ok … Nu sunt prietenă cu sportul. Aș vrea să fiu ca tata, am crezut că asta se moștenește, dar nu s-a moștenit. Tatăl meu e antrenor de handbal, în echipa națională, cu medalii, cu trofee', îi povestea Rita Mureșan lui Dan Capatos despre oscilațiile ei de greutate, când avea 46 de ani.

Rita Mureșan a trecut printr-un divorț și are două fiice

Cine este Rita Mureșan. Fosta Miss România în 1993, Rita Mureșan, e mamă a două fiice superbe, Gloria și Rebeca, pe care le iubește ca pe ochii din cap. Ea și tatăl fetelor, Nelu Mureșan, au avut o relație de aproximativ treisprezece ani, dar au divorțat în 2007.

„Viața mea era frumoasă și cel mai mult mă bucur că am decis să fac copii repede, pe Rebecca la 22-23 de ani și asta mi-a umplut și mai mult viața, pentru că viața mea s-a învârtit în jurul acestor fete.', spunea Rita Mureșan în urmă cu mai mult timp, conform kfetele.ro.

Rita Mureșan și-a pierdut mama

Cine este Rita Mureșan. Pe lângă divorț, viața Ritei Mureșan a fost marcată și de moartea mamei sale. Femeia a decedat după ce a făcut septicemie, în urma unei operații. Vedeta a rugat-o, la spital, să nu moară de ziua ei, iar femeia a ascultat-o, căci și-a dat suflarea după cinci minute de la miezul nopții…

„După ce a fost operată, a murit de septicemie. În anii noștri, se mai moare de septicemie. Seara am schimbat biletul de avion, am venit la 6 dimineața și am început să mă rog. La ora 11:15 se deschide cel mai mare portal, iar sufletele care vor să plece vor pleca.

Eu nu am vrut să anulez acea petrecere pentru că eu știu ce înseamnă energia colectivă, e la fel ca rugăciunea. Când mai mulți se roagă pentru un lucru, e o altă energie ca atunci când faci totul singură’, a povestit Rita Mureșan, cu ochii în lacrimi, în cadrul emisiunii online „În Oglindă'.

Rita Mureșan a stat două săptămâni în comă, în copilărie

Cine este Rita Mureșan. Dar Rita Mureșan a trecut printr-o mare cumpănă încă din copilărie. Pe vremea când avea doar 10 ani, ea a stat în comă timp de două săptămâni, după ce a răcit…

„Am stat în comă când aveam 10 ani, am reînvățat să scriu, să vorbesc. Îmi plăcea să stau mult cu capul sub streașină când ploua. S-a acumulat răceala. Pur și simplu mi-a pus viața în pericol. Am luat activitățile de la zero. Probabil binecuvântarea mea era că eu la școală eram mult înainte. Am stat șase luni și ceva prin spitale. Nu a fost nevoie să repet anul', a povestit Rita Mureșan.

Răceala vedetei se transformase în meningită, iar boala a afectat-o atât de tare, încât, atunci când s-a trezit, nu mai știa să vorbească, să mănânce, să scrie sau să citească.

„Am avut meningită. Nu se scăpa de meningită și eu sunt unul la milion cum spun doctorii. Am fost în comă două săptămâni, m-am trezit, nu mai știam să vorbesc, să mănânc, să scriu, să citesc, am luat-o de la capăt. Dar, am rămas ca urmare, cu insuficiență în dezvoltare. Deci eu aveam 10 ani, iar până la vârsta de 18 ani eu nu am mai crescut nici în kilograme, nici în centimetri. Aveam 1,62 și 39 de kg și așa am rămas până la 18 ani. După 18 ani, în clasa a 12-a spre sfârșit, am început să cresc’, a declarat Rita Mureșan, în cadrul podcastului „După faptă și răsplată’, de pe Metropola TV.

Rita Mureșan – Carieră

Cine este Rita Mureșan. Rita Mureșan e cunoscută publicului larg drept fosta Miss România în 1993. Ea s-a făcut remarcată în lumea modei întâi ca model, iar apoi ca designer. O perioadă, ea a plecat însă din România și a lucrat în America, Italia și Thailanda. În Thailanda, ea a urmat un curs de gătit și devenise ajutor de bucătar. O vreme, chiar s-a gândit să-și deschidă propriul restaurant.

Rita Mureșan a renunțat la cariera de model, după ce a rămas însărcinată prima dată, pentru că doctorul o anunțase că vor fi probleme în cazul în care nu va păstra sarcina, Rita suferind de disgravidie cronică. Astfel, a hotărât să se întoarcă în România și a stat internată timp șapte luni în spital.

„În momentul în care am aflat că sunt însărcinată cu Rebeca tocmai ajunsesem la direct booking în agenție la Milano – adică nu mai era nevoie să merg la castinguri, eram aleasă direct de clienți. Muncisem mult pentru poziția asta. Într-adevăr, primul meu gând a fost că nu e momentul ca eu să am un copil. Asta și pentru că însemna o schimbare totală: să devin mamă, să renunț la modelling, să mă întorc în România, sa mă căsătoresc…

Însă când doctorul mi-a spus că vor fi probleme cu sarcina și că, dacă nu o duc pe aceasta la bun sfârșit, nu voi putea să mai am copii, decizia mea a fost clară: am renunțat la tot și m-am mutat pentru 7 luni în spital la Giulești, unde, de altfel, s-a și născut prințesa mea Rebeca. Și nu am niciun regret! În perioada aceea, doctorul Puia mi-a fost și tată, și mamă, Dumnezeu să îl odihnească în pace! Când am aflat că sunt însărcinată, niciun doctor nu și-a asumat riscul, pentru că eu aveam disgravidie cronică. Și vorbim despre acum 27 de ani.

Azi poate medicina e mai evoluată, nu poate, sigur! El și l-a asumat. Ca să ajungi la el urgent, cum era cazul meu, era însă nevoie de relații. Și era urgent! Într-o zi, mă plimbam prin parc cu Nelu, gândindu-ne ce să facem. Am întâlnit niște prieteni de-ai lui și, din vorbă în vorbă, Carmen a spus: „Îl cunosc eu pe Puia, am născut cu el. Asa am ajuns la el, iar Rebeca i-a mulțumit lui Carmen, s-a născut de ziua ei, pe 20 decembrie', ne-a mărturisit Rita Mureșan în revista VIVA!

Sursă foto: Facebook, Rolf Vescan

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton