Cine este Șerban Ghenea, românul care colaborează cu Taylor Swift. A fost premiat la Grammy 2024 și a lucrat cu Beyonce, Shakira și Michael Jackson

.

Cine este Șerban Ghenea, românul care colaborează cu Taylor Swift. Șerban Ghenea este unul dintre românii care au făcut istorie peste Ocean. Bărbatul în vârstă de 54 de ani se numără printre câștigătorii premiilor Grammy 2024 și îl recomandă o carieră uluitoare în industriza muzicală. Inginerul de sunet se laudă cu o performanță care nu a fost niciodată câștigată de vreun alt om din țara noastră. Iată ce poveste de viață are!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Cine este Șerban Ghenea, românul care colaborează cu Taylor Swift. Șerban Ghenea, unul dintre câștigătorii premiilor Grammy de anul acesta, este un român cu o poveste de viață spectaculoasă. Acesta s-a născut pe data de 13 octombrie 1969, în țara noastră, dar s-a mutat în Canada împreună cu familia lui, pe când avea numai 10 ani. Acum, el are 54 de ani.

Șerban Ghenea a studiat la Concordia University și la Universitatea Mc Gill din Monteal. După aceea, bărbatul s-a stabilit în Los Angeles (SUA), unde și-a adus contribuția la peste 200 de cântece celebre la nivel mondial. Multe dintre ele s-au clasat pe primele poziții în clasamentele internaționale, fapt ce-l face pe Șerban Ghenea este cel mai premiat român din showbiz.


Citește și: Lidia Buble, reacție neașteptată după ce sora ei cea mai mică, Lorena, a fost cerută de soție: „M-ai lăsat singură la necaz! Cum rămâne cu planurile alea, că nu ne mărităm niciodată?'

Citește și: Cum arată Bianca Drăgușanu, la aproape o lună de la operația de lifting facial: „Sunt așa fericită'. Ce schimbare de look și-a mai făcut

Citește și: Tavi Clonda o susține pe Gabriela Cristea să dea jos kilogramele în plus: „Trebuie să-și facă un program, o dietă. Mai întâi trebuie să slăbească, apoi…'


Citește și: Jorge l-a taxat pe Iancu Sterp la Survivor All Stars, din cauza unor afirmații misogine: „O femeie care nu este stăpânită de bărbat, nu o să fie fericită niciodată'/ „Suntem în 2024 și nu putem să considerăm femeile că nu sunt egale bărbații. Nu poți să înjosești…'

Cine este Șerban Ghenea, românul care colaborează cu Taylor Swift

De curând, Șerban Ghenea a câștigat premiul Grammy în calitate de inginer de sunet/ mixaj la albumul Midnights al renumitei artiste de 34 de ani Taylor Swift. Cei doi colaborează deja de ceva vreme. Albumul cântăreței a fost realizat de Jack Antonoff & Taylor Swift, în calitate de producători.


Pentru albumul lui Taylor Swift au lucrat și Jack Antonoff, Bryce Bordone, Zem Audu, Șerban Ghenea, David Hart, Mikey Freedom Hart, Sean Hutchinson, Ken Lewis, Michael Riddleberger, Laura Sisk & Evan Smith, ingineri de sunet/mixaj; Jack Antonoff & Taylor Swift, compozitori; Randy Merrill, inginer mastering.

Șerban Ghenea a fost premiat la Grammy 2024

Șerban Ghenea se laudă cu o performanță semnificativă. El este persoană (nu artist) care a câştigat Albumul anului de cinci ori, conform Billboard. Bărbatul originar din România deține un faimos complex de studiouri de mixaj și producție muzicală în Statele Unite ale Americii. El este cunoscut drept unul dintre cei mai buni în domeniul său de activitate, iar de-a lungul anilor a obținut nu mai puțin de 19 Premii Grammy. În plus, el a fost premiat de trei ori la premiile Latin Grammy.


Șerban Ghenea a obținut Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului de 4 ori. A primit trofeul pentru albumele 25 (Adele), 1989 și Folklore (Taylor Swift), 24K Magic (Bruno Mars). De asemenea, a câștigat Premiul Latin Grammy pentru cel mai bun album al anului (Fijacion Oral Vol.1), al cântăreței Shakira.


Cu ce artiști celebri a colaborat Șerban Ghenea

Românul a mixat, în total, mai mult de 200 de piese pentru cântăreți cunoscuți la nivel global, inclusiv hituri cunoscute pe întreg mapamondul. Acesta a colaborat cu nume celebre, precum Michael Jackson, Janet Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake, Usher, Bjork, Thirty Seconds to Mars și Faith Hill.

De asemenea, Șerban Ghenea a lucrat și cu Jewel, Santana, Carrie Underwood, Ozomatli, Shakira sau Jill Scott, Floetry, Musiq Soulchild, Taio Cruz, Rod Stewart, Dave Matthews Band, The All American Rejects, One Republic şi Beck, scrie Fanatik.


Sursă foto: Instagram, Facebook, Captură video, Fanatik