Cine o susține pe Alina Ceușan după fotografia controversată de la teatru. Andreea Bănică: „Poporul român nu știe decât să umilească” / Adda: „Ferească Dumnezeu să fii om și să greșești”

.

După fotografia controversată de la Teatrul Odeon, Alina Ceușan a primit nenumărate critici, inclusiv din partea Oanei Pellea, care a catalogat postarea drept „nesimțită'. În mijlocul acestui scandal, s-a creat și o tabără de susținători ai influenceriței, care i-au transmis mesaje de încurajare. Printre aceste voci se numără Alex Tocilescu, Adda, Andreea Bănică, Ana Morodan și alții.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI


Zilele trecute, Alina Ceușan a făcut o postare care a inflamat opinia publică. Aflată la un eveniment găzduit la Teatrul Odeon, creatoarea de conținut s-a pozat cu picioarele pe balustrada lojei, gest care a denotat, pentru cei mai mulți, lipsă de educație și respect față de un loc cu o importanță culturală semnificativă. Tot mai multe voci sar acum în apărarea protagonistei și echilibrează balanța reacțiilor.

Citește și: Cum a reacționat Alina Ceușan, după ce fanii au criticat-o pentru fotografia cu picioarele pe lojă: ‘Era o petrecere boss! A fost într-un alt context…’ / Ulterior, a șters imaginea


Citește și: Oana Pellea, revoltată după ce Alina Ceușan s-a pozat cu picioarele pe balustrada lojei de la Teatrul Odeon: „Câtă lipsă de bun simț, câtă vulgaritate. Să vă fie rușine!’. Mesajul influenceriței după valul de critici

Citește și: Mama Daliei, acuzații grave pentru Sali Levent, după ce tânăra a declarat că a bătut-o: „Sunt dovezi că ai dat în ea! Nu vreau decât să stai departe de copilul meu și să termini cu amenințările!’/ Cum îl apără mama actorului


Citește și: Sondaj INSCOP la comanda Libertatea: Marcel Ciolacu, George Simion și Mircea Geoană, pe primele 3 locuri la alegerile prezidențiale

Cine o susține pe Alina Ceușan după fotografia controversată de la Teatrul Odeon

Criticată dur de Oana Pellea, Alina Ceușan a postat un amplu mesaj cu privire la controversa generată de fotografia de la Teatrul Odeon. Și-a asumat public greșeala, i-a dat dreptate actriței și a mulțumit celor i-au transmis mesaje de susținere.

„Pe când Rock nu avea nici 2 ani, o prietenă foarte apropiată, care și în online, și un prieten coregraf-producător m-au rugat să ajut cu o postare pentru promovarea spectacolului muzical Esmeralda . Vânzarea biletelor, evident, avea să plătească sala și actorii, dansatorii din spectacol, cheltuielile etc. Nu aveau spectatori. Printre actorii de pe scenă au fost ei și Bebe Cotimanis, pe care îl admir.


Am făcut mai multe postări, stories cu link, ca să ajut să vindem bilete. Fără nici o pretenție, alta decât să îi văd și eu pe scenă. A doua zi a fost bine, reușisem să vând destule bilete. Am fost foarte fericită. Și eu, și ei.

Ce comentarii am primit atunci? Multe în registrul „Halal mamă, lași copilul acasă și ieși să te distrezi. Nu puteai să mai aștepți să crească și după aia să mergi la teatru?’ și altele de genul. Atunci am înțeles (din nou) că orice ai face superi pe cineva.


Doamnă Oana Pellea, vă respect și vă admir. Aveți dreptate. Am greșit punând picioarele pe acea balustradă. Nu a fost o lipsă de respect, ci pur și simplu… nu am gândit limpede. Mi-a plăcut lumina, mi-a plăcut cadrul. Am greșit și îmi pare foarte rău.

Dar ce lecție dură am primit! Și ce comentarii acide. Nu v-ați fi așteptat, nu? Știu sigur că nu ați făcut postarea gândindu-vă ce fel de comentarii va stârni. Nu-i așa că nu ați vrut să faceți rău? Ieri noapte nici nu am știut pe ce lume sunt, cu copiii unul-n stânga, unul-n dreapta, când, după o zi plină, am ajuns să citesc comentariile…


Știți că „Puterea celui cu adevărat puternic este să știe că îl poate distruge pe celălalt, să nu o facă și acela să nu știe’. (Marin Preda). Nu sunt nici prost crescută, nici țărancă, nici autosuficientă… pur și simplu nu mi-am dat seama cât rău fac. Îmi pare foarte rău.

Ce se va întâmpla acum: atunci când un influencer lasă un mesaj de apology , stârnește un nou val de reacții: nu a fost sincer, a fost prea detașat, nu a spus din inimă, era prea coafată, era prea relaxată, textul a fost prea studiat, mesajul prea lung, ba prea scurt, de fapt nu și-a cerut scuze, ci mai mult a acuzat. Mai bine tăcea. Nu, o reacție trebuia să aibă, dar una bună, nu așa.


În realitate, nu ați vrea să fiți în pielea unui influencer care trebuie să își ceară scuze. Pentru că e foarte greu să îți ceri scuze. Iar când o faci, oricum ceva nu e bine. Nici dacă nu îți ceri scuze nu e bine. Nici dacă scuzele vin prea târziu nu e bine.

Mulțumesc, doamna Oana Pellea. Vă mulțumesc pentru că, deși la început m-ați acuzat, apoi mi-ați luat apărarea în urma comentariilor cu atac la persoana, care au apărut. Îmi pare rău că nu am gândit limpede. Respect și teatrul, și sala, și actul artistic’, a transmis Alina Ceușan în mediul online.


Andreea Bănică: „Poporul român nu știe decât să umilească’

Postarea Alinei Ceușan a stârnit ample reacții. Andreea Bănică a sărit în apărarea ei și a postat un comentariu prin care și-a arătat empatia, nu doar cu privire la controversa recentă, ci și pentru alte momente când influencerița a fost pusă la zid.

„Sunt supărată că nu mi-ai spus de unde sunt ochelarii când ți-am scris mai demult. Cere-ți scuze!

Știi, poporul român nu știe altceva decât să te umilească. Asta își dorește, se hrănește din umilința altora. Nu acceptă că oricine poate greși; trebuie să îl umilească! Girl, viața e frumoasă, merită trăită, și merită să îți ceri scuze atunci când simți, nu dacă ești obligată de popor!


Suntem toți diferiți, simțim diferit, iubim diferit, iar mame care să dea sfaturi în tot suntem toate! Și dacă nu am născut! Eu cred că cei care ne urmăresc ar trebui să deschidă ochii bine și să aleagă pe cine urmăresc, cu bune și rele, căci, așa cum am spus, nu suntem perfecte!

Și să mai știi un lucru: cei care te plac trebuie să știe că Alina este cea cu bune și rele, ca orice om de altfel, iar ei aleg dacă te urmăresc sau nu; nu sunt obligați! Pe vremuri, eram crescuți cu frică, umiliți… astăzi, adolescenții sunt crescuți în bullying și frica bullying-ului absolut și tot la umilință ajungem. Se transmite din neam în neam! Hai să fim noi cele care să nu ne mai umilim de frica poporului! Girl, ești minunată!’, i-a transmis artista Alinei Ceușan.

Adda: „Ferească Dumnezeu să fii om și să greșești’

Și Adda s-a plasat în tabăra susținătorilor Alinei Ceușan.

„Ferească Dumnezeu să fii OM și să greșești cu ceva! Că nu îți dă nimeni nici o șansă. De blândețe, nu mai vorbesc. Cei care se consideră perfecți au doar „miere’ în glas și, mai ales, în suflet! Și abia te așteaptă, la cotitură. Capul sus! Te pup și îmbrățișez!’, i-a transmis Adda.

Un scurt mesaj de încurajare a venit și din partea Anei Morodan, aspru criticată după ce a fost prinsă la volan sub influența substanțelor interzise: „Noi știm cine ești!’.

Iustina Loghin, fostă concurentă la Insula Iubirii, și-a arătat, de asemenea, susținerea față de Alina Ceușan: „Este atât de ușor să arunci cu pietre într-un om fără să te gândești ce simte persoana respectivă! Alina, nu mai băga în seamă. Ai de crescut doi copilași, nu ai timp de supărări din partea unor persoane care au mintea odihnită. Nu ai făcut moarte de om, să se potolească!’.

Alex Tocilescu: „Avem iarăși scandal la teatru’

Alex Tocilescu, fiul marelui regizor Alexandru Tocilescu, a postat pe contul de Facebook un mesaj cu privire la controversata fotografie. Valul de hate primit de Alina Ceușan este, în opinia acestuia, complet nejustificat. A încurajat, totodată, o abordare mai deschisă și empatică.

„Avem iarăși scandal la teatru!

Sigur, nu e scandalul pe care mi-l doresc eu (ăla ar fi cu subfinanțarea teatrelor sau cu legislația absurdă care le pune bețe-n roate directorilor), ci e un scandal fals, ca mai toate scandalurile. Dar ce s-a întâmplat?

Păi, s-a întâmplat că influencerița Alina Ceușan (pe modă și lifestyle sau ceva, crecă și pe copii acum) a fost la Odeon, și-a făcut poză cum stă cu picioarele pe balustrada lojei (măcar nu s-a descălțat) și a postat-o pe Insta. Și oamenii s-au supărat că cum dracu stă femeia ca nesimțita cu picioarele acolo, că unde-i respectul pentru teatru (scuze, pentru Teatru), că sfânta scândură, că alea-alea, de zici că femeia s-a căcat în Vatican.

Mbun, io știu că momentan oamenii-s foarte luați din Teatru, că pare-se că e o modă printre corporatiști să arate că-s culți mergând la teatru și povestind după aia cum au fost ei la teatru și cât de mult le-a plăcut cam orice piesă au văzut (judecățile lor de valoare sunt undeva între înduioșătoare și profund enervante), și mai au și expresii de-alea standard de iubitori de teatru gen „o prestație extraordinară’, „jocul actoricesc de mare calitate’, „viziunea regizorală’, etc. De fapt, majoritatea se trădează că n-au înțeles mai nimic când încep să vorbească despre „tema piesei’ și scriu ceva tip compunere de tocilar dintr-a 12-a, da anyway, who cares, bine că merg, de unii se și prinde ceva (deși cel mai tare spectacol din FNT, Lippy, a fost primit mai curând cu indiferență de publicul de la TNB). 

Dar totuși, chiar dacă-s luați din teatru, hai să fim serioși: nu-i nici o dramă să stai cu picioarele pe balustradă. Mai dă-o dracu de balustradă, că nu-i făcută din sângele lui George Vraca și sudoarea lui Beligan, e doar o bucată de lemn învelită în catifea ieftină. Teatrul nu-i despre o balustradă, despre un scaun, despre o clădire; ăsta-i doar snobism de mic-burghez de pe Dâmbovița și cam atât.

Of, să vezi că acum se uită lumea și mai urât la mine că merg în hanorac la teatru’, a transmis acesta.

„A făcut artă într-o sală de teatru’

Avocata Silvia Uscov, verișoara Cristinei Ich, a postat un mesaj după controversa care o are ca protagonistă pe Alina Ceușan. Este de părere că influencerița a făcut „artă’ și că oferă conținut adaptat audienței sale.

„Context: Alina Ceușan (un influencer foarte bun) a postat o poză cu picioarele ridicate pe balustrada unui balcon dintr-un teatru (se vedea piciorul de la gambă în jos, pantofii și o pereche de ochelari).

Tot internetul a sărit în sus că e o incultă, Oana Pellea a spus că este o postare nesimțita etc.

Opinia mea:

1. Alina Ceușan a făcut artă într-o sală de teatru. Știu, o să radeți, dar câte spectacole cu simulări de acte…obscene au fost prin sălile de teatru și erau considerate artă? Alții au pictat un punct pe o coală albă și era considerată artă. Arta e făcută să trezească reacții, se pare, ceea ce a făcut și acest influencer. Nu și-a pus picioarele pe o icoană într-o biserică până la urmă, deși să nu uităm de Charlie Hebdo acum câțiva ani.

2. În purul spirit românesc, cum scoate un om capul mai sus decât ceilalți în privința sumelor încasate, cum este tras în jos. Da, probabil Alina Ceușan face mai mulți bani decât un actor bun, dar ea nu concurează cu el. Ea are propriul public, propria cale, propriul target etc. Și face bani pentru că oferă ceva de care audiența simte că are nevoie, reclame într-un mod adaptat unei societăți conectate la rețelele de socializare.

Poate de aici ar trebui să învățăm cum nu doar să fim buni într-un domeniu (oricare ar fi el), ci să și ambalăm și să vindem „marfa’ bună pe care o avem. Nu să îi tragem în jos, ci să vedem ce fac alții în plus față de noi ca să ne ridicăm și noi.

Nu e suficient doar să spui că ești mai bun, ci trebuie să și arăți asta’, a scros Silvia Uscov pe Facebook.

Sursa foto: Facebook