Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță, din cauza rasismului: „Trăim într-o țară xenofobă. Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie romă, vrea să fie ca mami” / A vorbit asta după apariția lui Babasha, la concertul Coldplay

 Ifrim Georgiana
.

Connect-R răbufnește după ce Babasha a fost huiduit la primul concert Coldplay. Artistul condamnă reacția publicului și crede că huiduielile sunt o dovadă de rasism. El a dat și exemplul fiicei sale, Maya, care a devenit victima bullying-ului, la școală, din cauza etniei rome.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță, din cauza rasismului. Miercuri seara, trupa Coldplay a susținut primul concert în România, la Arena Națională din București. În deschiderea spectacolului, Chris Martin l-a invitat pe scenă pe Babasha, un interpret de manele, și au cântat o piesă în duet. Momentul a fost gândit pentru a promova incluziunea și toleranță, însă publicul l-a întâmpinat cu huiduieli și fluierături.

conn8conn8

Citește și: Babasha a mulțumit pentru susținere și solidaritate, după al doilea concert Coldplay, când a fost aplaudat: „Încep ușor, ușor să-mi revin din nebunia care s-a petrecut în ultimele două zile. Sunt împlinit sufletește…”

Citește și: La al doilea concert Coldplay, Chris Martin le-a cerut spectatorilor să-l huiduie, apoi l-a invitat pe scenă pe Babasha: „Am fost șocat, trist și supărat pentru ce s-a întâmplat. Huiduitul de azi a fost mai bun'

Citește și: Daily Mail a scris despre Anca Molnar, care a murit la 35 de ani din cauza unei tumori la creier. Jurnaliștii au tras un semnal de alarmă referitor la ignorarea simptomelor cancerului

Citește și: Gabriela Cristea, despre operațiile estetice după ce a fost aspru criticată de fani pentru ultimele ei apariții: „Îmi accept vârsta și transformările prin care am trecut. M-am îngrășat. Mi se pare ipocrizie să…'

Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță, din cauza rasismului

Connect-R condamnă vehement reacția publicului la momentul lui Babasha. Artistul găsește huiduielile incompatibile cu un moment artistic și crede că niciun alt context nu justifică asemenea comportament. El și-a arătat susținerea față de tânărul artist care, la numai 22 de ani, a trecut printr-o controversă de proporții.

„Într-un moment artistic, un moment care ține de muzică, cred că sub niciun context respectivul nu trebuie tratat cu o asemenea reacție, orice ar fi fost, oricine ar fi fost, în orice context ar fi fost. Nu cred că merita asemenea reacție. Un tânăr de 22 de ani, total nevinovat, căruia Dumnezeu i-a pus mâna în cap să cânte în contextul ăsta, total atipic pentru el, cât și pentru fanii Coldplay. Muzica cred că se împarte în muzică bună și mai puțin bună, nu pe genuri muzicale', a mărturisit Connect-R în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță.

„Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie romă'

Connect-R este de părere că reacția publicului este o dovadă de rasism. La rândul său, artistul s-a simțit adesea discriminat și mai tare îl doare că fiica lui, Maya, este victima bullying-ului, la școală, din cauza etniei rome. Deși are doar 9 ani, fetița e afectată de prejudecățile societății și i-a mărturisit tatălui ei că nu-și dorește să se mai identifice cu etnia din care face parte.

„Eu am crezut în vorba aia a lui Morgan Freeman, care a spus că rasismul va înceta în momentul în care nu vei mai vorbi despre el. În schimb, eu nu pot să nu mai vorbesc despre el, când în 2024, fetița meu vine de la fosta școală unde am mutat-o și îmi spune că ea nu mai vrea să fie de etnie romă și vrea să fie ca mami. După ce am întrebat-o ce s-a întâmplat, ea mi-a spus că la școală a arătat-o cineva cu degetul și s-a simțit super prost și au râs copiii. Evident, copilul respectiv nu avea vină. Cu siguranță a auzit de la un adult din casă lucrul acesta.

Nu pot să ignor mesajele, care nu sunt atât de răutăcioase, dar care spun totuși „Ce talentat e Connect-R, păcat că e țigan'. Nu pot să nu văd lucrurile acestea. Asta e. Vrem că credem sau nu, trăim într-o țară xenofobă, homofobă și așa mai departe. Poate că mai trebuie timp', a mai spus Connect-R în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton