Cornel Constantiniu, parastas de 13 ani pentru fratele său geamăn, Mircea: „Urna cu cenușa trupului neînsuflețit am ținut-o o vreme în casă, apoi…”. Cum se simte acum artistul, bolnav de Parkinson

 Miniosu Alexandra
.

Cornel Constantiniu a făcut, recent, parastas de 13 ani pentru fratele său geamăn, Mircea. Și acum, la mai bine de un deceniu de la dispariția lui, artistul îi duce lipsa regretatului său frate. O vreme, acesta i-a păstrat urna cu cenușa trupului său neînsuflețit în casă, iar, ulterior, a decis să o îngroape. Iată care este în prezent starea de sănătate a actorului bolnav de Parkinson!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Marele solist Cornel Constantiniu și soția lui, actrița Domnița Constantiniu, au sărbătorit singuri Paștele, fiii lor fiind stabiliți în Germania de mult timp. Într-un interviu oferit recent, soția artistului bolnav de Parkinson a dezvăluit noi informații despre starea lui de sănătate, dar a vorbit și despre fratele geamăn al acestuia, care, din păcate, a murit în urmă cu 13 ani.

cornel-constantiniu-1cornel-constantiniu-1

Citește și: Ce pensie are soția lui Cornel Constantiniu, actrița Domnița Constantiniu, după 40 de ani de carieră: „Bolile vin odată cu vârsta, mulți bani îi lăsăm la farmacii”

Citește și: Cum se simte Cornel Constantiniu la 78 de ani, după 30 de ani de luptă cu boala Parkinson: „A decis să nu se plângă față de situația sa sau față de ce valoare are pensia sa”. Artistul trăiește din pensia de handicap

Citește și: Florin Piersic a fost transferat la Matei Balș cu un avion SMURD, la cererea familiei: „Arată mult mai bine decât în urmă cu 4 zile, dar…'. Noi detalii despre starea lui de sănătate și dorința actorului

Citește și: Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, eliminat de la Chefi la cuțite: „A căzut cerul pe mine, mor de ciudă”

Cornel Constantiniu, parastas de 13 ani pentru fratele său geamăn, Mircea

Cornel Constantiniu și soția lui, Domnița, își așteaptă cu nerăbdare copiii acasă, în România. Aceștia n-au putut ajunge la ei de Paște, însă cei doi artiști i-au înțeles…

'De Paște am fost singuri. Suntem amândoi bătrâni și bolnavi, unde să mai ieșim? Suntem oameni cu tabieturi de casă. Am avut și noi mici bunătăți, pe masă, ca tot românul.

Copiii noștri nu au venit din Germania, acolo a fost vacanță la școală și la muncă de Paștele Catolic, acum nu au avut liber, nu au putut ajunge. Dar ne vom revedea cu ei în curând', a declarat soția lui Cornel Constantiniu pentru Playtech.ro.

Cum se simte acum Cornel Constantiniu, după 33 de ani de luptă cu boala Parkinson

În același interviu, soția lui Cornel Constantiniu a spus și care e starea actuală de sănătate a maestrului, la 18 ani de la operația suferită pe creier, la Viena. Acesta suferă de 33 de ani de boala Parkinson.

'În ciuda tuturor zvonurilor, că el este bolnav, vă spun că starea de sănătate a lui Cornel este staționară și că ne-am învățat cu bătrânețea. Nu pot să vă spun decât că, după 33 de ani de boală, Cornel, ca printr-o minune, trăiește.

Operația efectuată la Viena, făcută de un mare chirurg, i-a salvat viața. După cinci săptămâni de spitalizare, toate televiziunile au venit la noi, ca să îi ia interviuri, deși nu cred că era o știre atât de importantă pentru țară. Însă, atenție, nu există două cazuri la fel. Exact în aceeași clinică a fost operat și un compozitor vienez, era mai tânăr decât Cornel, dar lui nu i-a reușit operația efectuată de același chirurg.

N-a fost vina doctorului, ci a organismului. Cornel a avut noroc, dacă poți spune că la Parkinson poți avea și noroc. L-a iubit Dumnezeu să îl țină 33 de ani în viață cu această boală. Dar, bârfă n-a făcut, de îmbogățit nu s-a îmbogățit, așa că merită să trăiască!'.

Ce a făcut Cornel Constantiniu cu cenușa regretatului său frate

Totodată, Domnița Constantiniu a vorbit și despre fratele geamăn al lui Cornel Constantiniu. Mircea a murit în urmă cu 13 ani, la 4 luni după ce fusese diagnosticat cu cancer. Cei doi soți i-au făcut parastas și au împărțit de pomană în amuntirea lui.

'Pe 6 mai s-au împlinit 13 ani de la decesul lui Mircea, am dat pachete de pomană. S-a stins fulgerător, în patru luni, din cauza cancerului. Urna cu cenușa trupului neînsuflețit a fost trimisă în țară, din Africa de Sud, unde locuise cu soția lui. O vreme am ținut-o în casă, așa a vrut Cornel, apoi a îngropat-o în Cimitirul Ghencea Militar, lângă părinții lor. Eu și Cornel avem însă loc de veci la Bellu ortodox, pe Aleea Artiștilor. Am cumpărat acolo', a mai declarat Domnița Constantiniu.

Cornel Constantiniu e unul dintre cei mai apreciați soliști din țară, dar și unul dintre cei mai respectacți actori. Soția lui, Domnița, își aduce și acum aminte cu zâmbetul pe buze de un moment amuzant din cariera soțului ei, alături de fratele lui geamăn, Mircea.

'Cornel e și actor, de fapt, aceasta este meseria lui de bază, a absolvit Facultatea de Actorie, acolo ne-am și cunoscut. A debutat la vârsta de 11 ani, la Teatrul de Comedie, în piesa 'Prinț și cerșetor', alături de Mircea, fratele lui geamăn. Mircea era prințul, iar Cornel era cerșetorul. Însă, când fratele lui răcea, Cornel interpreta ambele roluri. Actorii erau înnebuniți, căci ei semănau atât de bine, îi confundau adesea', a povestit ea.

Sursă foto: Arhivă viva

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton