Cristian Tudor Popescu, despre „Oppenheimer”, după succesul de la Oscar 2024: „Acest film despre facerea bombei atomice nu e deloc atomic. Nu m-aș supăra dacă...”

 Calin Maria Bianca
.

Cristian Tudor Popescu, despre „Oppenheimer', filmul câștigător de la Oscar 2024. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că filmul „Oppenheimer’, regizat de Christopher Nolan, a primit premiul pentru cel mai bun film, câștigând șapte statuete, noaptea trecută, la Oscar 2024. Ei bine însă, înainte de ceremonia de decernare a premiilor, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat filmele de Oscar și nu a ezitat să facă o serie de afirmații legate de „Oppenheimer„.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Așa cum știm cu toții, filmul „Oppenheimer„ a fost nominalizat la 13 categorii, fiind marele favorit, care a obținut șapte premii Oscar. Totuși, se pare că jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu a fost atât de surprins de el și declara că pelicula este una convențională, nu fascinantă, cum s-a tot spus. Asta nu este însă tot! Iată ce a mai declarat!

cristian-tudor-popescu-concediat-digi24-2cristian-tudor-popescu-concediat-digi24-2

Citește și: Premiile Oscar 2024, lista completă a câștigătorilor. „Oppenheimer”, desemnat cel mai bun film, cu 7 statuete. Cillian Murphy şi Emma Stone, cei mai buni actori

Citește și: Momente neașteptate la Premiile Oscar 2024. John Cena a apărut complet dezbrăcat pe scenă, iar actriței Emma Stone i s-a rupt rochia: „Ar trebui să vă fie rușine!”

Citește și: Mario Fresh, după accidentul în care au fost implicați colegii săi de trupă, la Iași. Șoferul consumase alcool: „Nu susțin sub nicio formă condusul imprudent'

Citește și: Irinel Columbeanu vrea s-o recucerească pe fosta lui iubită, Oana Cojocaru, mai tânără cu 40 de ani: „M-a vizitat la azil. Am încercat să ne împăcăm…'

Cristian Tudor Popescu, despre „Oppenheimer', după succesul de la Oscar 2024

Premiile Academiei Americane de Film au fost acordate în cadrul celei de-a 96-a ediție, desfășurată la Dolby Theatre din Hollywood, astfel că „Oppenheimer', regizat de Christopher Nolan, a fost marele favorit al serii și a câștigat 7 trofee din cele 13 nominalizări. Totuși, filmul nu este chiar pe placul tuturor, astfel că înainte cu câteva ore de eveniment, Cristian Tudor Popescu a afirmat că producția ar merita un singur premiu Oscar. Mai concret, este de părere că premiul trebuia să-i fie oferit lui Robert Downey jr., la categoria de „Cel mai bun actor în rol secundar„.

Oscar – marele favorit e conventional, nu atomic „Oppenheimer' are 13 nominalizări, inclusiv Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor în rol principal. Deși sunt fan Christopher Nolan, cred că acest film despre facerea bombei atomice nu e deloc atomic. E un film conventional, „clasicist', chiar conformist, în contradicție cu creativitatea și originalitatea debordante care m-au fascinat în alte Nolan-uri: „Inception', „Interstellar', „Dunkirk' sau „The Dark Knight'. Singurul Oscar pentru „Oppenheimer' pe care l-aș considera meritat este Robert Downey jr. în rol secundar.

De asemenea, se pare că a fost surprins de prestația lui Ryan Golsing pentru rolul Ken din filmul „Barbie„, precizând că nu s-ar supăra dacă ar lua premiul Oscar 2024.

Însă dacă premiul acesta îl ia Ryan Gosling pentru rolul Ken din „Barbie', nu mă supăr câtuși de puțin', a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina personală de Facebook.

„Oppenheimer”, desemnat cel mai bun film, cu 7 statuete, la Oscar 2024

 Filmul câștigător al Oscarului nu a fost tocmai o surpriză – „Oppenheimer', produs de Emma Thomas, Charles Roven şi Christopher Nolan, a câştigat cel mai vânat premiu la ediția cu numărul 96 a galei Premiilor Oscar. Printre cei premiați s-au numărat și Christopher Nolan, Emma Stone, Cillian Murphy, Robert Downey Jr., DaVine Joy Randolph şi Billie Eilish şi Finneas OConnell, asta fiindcă filmul a primit, în final, 7 statuete:

  • Cel pentru cel mai bun film
  • Cel mai bun regizor – Christopher Nolan
  • Cel mai bun actor într-un rol principal – Cillian Murphy
  • Cel mai bun actor într-un rol secundar – Robert Downey Jr.
  • Cea mai bună coloană sonoră – Ludwig Göransson
  • Cel mai bun montaj
  • Cea mai bună muzică originală

De asemenea, în clasamentul câștigătorilor, pe locul secund a fost pelicula „Poor Things', cu patru premii, inclusiv „Cea mai bună actriță în rol principal„ pentru Emma Stone. Totodată, fiindcă tot a menționat jurnalistul Cristian Tudor Popescu despre „Barbie„, deși a fost un film mult comentat și cu sălile cinematografice pline, pelicula produsă de Margot Robbie a câștigat doar un premiu, pentru cel mai bun cântec, prin Billie Eilish.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton