„Mă durea îngrozitor când puneam copilul la sân. Febră cu frisoane”. Cristina Bălan a avut probleme cu alăptarea, după ce a născut a doua oară

 Ifrim Georgiana
.

Cristina Bălan a avut probleme cu alăptarea. La sfârșitul lunii decembrie, artista a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, care poartă numele Nadeea Sofia. Recent, proaspăta mămică a făcut noi declarații despre experiența nașterii, dar și despre cea a alăptării, mărturisind că a trecut prin câteva momente deloc ușoare. Iată ce i s-a întâmplat cântăreței!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Cristina Bălan a avut probleme cu alăptarea. Pe 30 decembrie 2022, Cristina Bălan a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă și a postat  prima imagine cu micuța Nadeea Sofia. Artista a ales să nască în apă, iar travaliul a durat aproximativ cinci ore. Se pare că numele fetiței a fost ales de frații ei mai mari, gemenii Toma și Matei, în vârstă de 9 ani. La o lună de la naștere, câștigătoarea de la „Vocea României' spune că a trecut printr-o experiență deloc plăcută legată de alăptare. Proapăta mămică a traversat o perioadă destul de dificilă, însă este recunoscătoare că totul s-a încheiat cu bine.

cri-6cri-6

Cristina Bălan a avut probleme cu alăptarea. Artista a descris experiența celei de-a doua nașteri, mărturisind că, de această dată, toul a decurs exact așa cum și-a dorit. La prima naștere, atunci când i-a adus pe lume pe gemenii Toma și Matei, cântăreața spunea că a avut parte de o experiență traumatizantă, din cauza comportamentului personalului medical.

Citește și: Ce afacere dețin Cristina Bălan și soțul ei: „Nu mai facem față'. În ce și-ar dori să investească banii

Citește și: La ce metodă medicală a apelat Cristina Bălan, înainte de a o naște pe fiica ei, pentru a se asigura că e sănătoasă: „A costat destul de mult, nu am vrut să-mi risc sarcina'

Citește și: Cine e Alexandra Ianculescu, sportiva care a reprezentat România la Jocurile Olimpice, iar acum face bani pe OnlyFans: „Mi-a schimbat viața”

Citește și: Oana Roman s-a întâlnit cu Petre și Mioara Roman, după despărțirea de Marius Elisei: „Am povestit ca pe vremuri”

Cristina Bălan a avut probleme cu alăptarea

Artista a descris problemele cu care s-a confruntat după nașterea fetiței sale. Cristina Bălan spune că a avut mastită, așa că alăptarea a fost destul de dureroasă. Ulterior, proaspăta mămică a găsit un tratament care a ajutat-o să depășească această problemă.

„Marea mea surprindere a fost că am întâmpinat provocări în alăptare, eu, care am alăptat gemeni. Mai mult decât atât, pe gemeni am reușit să-i aduc la sân după biberon, ceea ce – pentru cunoscătoare – este și mai complicat. Da, am avut ceva de furcă de această dată, în sensul că n-am fost suficient de atentă și am ajuns la o angorjare masivă a sânilor, urmată de o mastită, cu înroșire a sânului, febră cu frisoane, stare generală de rău. Dar nu am întrerupt alăptarea, m-am informat, am căutat tratamente potrivite pentru mine, am consultat și doula cu care am născut și am reușit să trec peste', a declarat aceasta, potrivit fanatik.ro.

„Am născut în apă, așa cum visam'

Cristina Bălan a vorbit despre experiența nașterii, mărturisind că totul a decurs exact așa cum și-a dorit. Artista a născut în apă și l-a avut alături pe soțul ei, Gabriel. Imediat după naștere, cântăreața și-a ținut fetița la piept și a alăptat-o.

„De această dată am fost eu în control și mi-am luat puterea înapoi. Am dorit doula și am avut doula. Am dorit prezența soțului și am avut-o. Am dorit naștere 100% naturală, asta însemnând fără niciun medicament, fără perfuzii, epidurală sau oxitocină administrată pentru a grăbi lucrurile.

Am avut un travaliu care a durat cam 5 ore, faza mai accentuată, cu contracții mai dese și intense. Faza de expulzie a durat cam jumătate de oră. Am născut în apă, așa cum visam. Am ținut fetița la piept două ore înainte de a o cântări, cordonul ombilical l-am lăsat să pulseze tot două ore, abia apoi a fost tăiat. Am inițiat alăptarea la scurt timp după naștere. Cu alte cuvinte, a fost exact cum mi-am dorit', a mai spus aceasta.

Gemenii artistei au ales numele fetiței

Toma și Matei, gemenii Cristinei Bălan, au fost cei care i-au ales numele surioarei lor. Artista a spus care a fost sursa de inspirație pentru numele Nadeea Sofia.

„Nadeea Sofia a fost «botezată» de frații ei mai mari, Toma și Matei. Avem o prietenă de familie, care va fi și nașa fetiței, pe care o cheamă Andreea, iar picii noștri o strigau «Nadeea!», pentru că le era mai ușor decât să pronunțe NDR. Al doilea nume, Sofia, a venit datorită unor personaje îndrăgite de băieți, unul fiind prințesă Sofia (desene animate), iar celălalt o fetiță din poveștile lor preferate de seară, scrise de Leon Magdan', a mai spus artista.

Cum se înțeleg gemenii artistei cu surioara lor

Cristina Bălan spune că gemenii Matei și Toma sunt foarte grijulii cu surioara lor mai mică. Artista încearcă să-și împartă atenția în mod egal între fii ei și fetița nou-născută.

„Primul contact între Matei, Toma și Nadeea a fost magic, așa cum l-am imaginat de atâtea ori. Noi le povestiserăm, zi de zi, că vine pe lume surioara lor, care deocamdată e în burtică la mami, dar va veni afară și o vor putea vedea.

Când mișcă în pântec, le arătăm și-i încurajăm să pună mâinile, le explicăm că mișcă bebe. Deci prima oară au fost fascinați, când au văzut-o. De atunci o pupă zi de zi, când o schimbăm caută să ne ajute, au plimbat-o în cărucior, sunt cât se poate de minunați. Uneori mă simt vinovată că nu mai petrec timp cu ei că înainte, le spun că e temporar, că fetița crește și nu va mai avea nevoie de mine aproape încontinuu.

Sper să înțeleagă… eu mă străduiesc să petrec timp de calitate cu ei, când se poate, să ne jucăm împreună, să-i pup, să-i asigur că sunt aici și pentru ei', a încheiat artista.

Sursa foto. Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton