„Nadia, Hagi și Ilie Năstase nu fac la un loc cât el, din punct de vedere intelectual. Este un exemplu extraordinar și pe plan mondial”. CTP l-a comparat pe David Popovici, la 19 ani, cu legendele sportului românesc

.

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu i-a făcut un portret lui David Popovici în cadrul emisiunii „Pe bune!', de la B1 TV. Despre campionul la înot afirmă că este superior, din punct de vedere intelectual, nu doar sportivilor români, ci și celor internaționali. Comparația a vizat legende ale sportului românesc precum Ilie Năstase, Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI


David Popovici a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Paris. Campionul român s-a întors acasă cu două medalii – una de aur la 200 de metri liber și una de bronz la 100 de metri liber. Aceste performanțe incredibile îl fac primul campion olimpic al natației masculine din România.

Citește și: David Popovici și sacrificiile unui campion olimpic. Cum decurg antrenamentele și care e partea grea a înotului de performanță: „Imediat după ce intru în apă, înțeleg de ce trec prin această bătaie de cap în fiecare zi’


Citește și: David Popovici și-a cumpărat un telefon Nokia de 100 de lei, ca să stea departe de social media: „Mă joc Snake în metrou, în rest merge doar sunat’

Citește și: Iulia Albu și Mikaela, fiica ei, apariție de senzație la Festivalul SummerWell. Fanii au fost impresionați: „Ce frumoasă este, seamănă cu mami'

Citește și: A murit actrița Patti Yasutake, cunoscută pentru rolurile din „Star Trek’ și „Beef’. Avea 70 de ani și a dus o luptă îndelungată cu cancerul


CTP îl compară pe David Popovici cu legendele sportului românesc

Invitat în platoul emisiunii „Pe bune!’ de la B1 TV, Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză a performanțelor lui David Popovici. Acesta a afirmat că, din punct de vedere intelectual, tânărul de 19 ani este superior unor legende precum Ilie Năstase, Nadia Comăneci sau Gheorghe Hagi.

„Imenșii sportivi români și ai planetei Ilie Năstase, Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci nu fac la un loc cât David Popovici, din punct de vedere intelectual. E ceva foarte rar și în sportul mondial, în general. Sportivii de mare performanță nu sunt niște vârfuri intelectuale nicăieri pe glob. Sunt excepții foarte rare. Există o anumită filosofie la nivelul antrenorilor, care spun că o capacitate intelectuală, mentală ridicată, o cultură deosebită poate dăuna performanței sportive’, a declarat CTP pentru B1 TV.


„Este un exemplu și pe plan mondial’

CTP a mai explicat că sportivii de performanță sunt adesea percepuți ca fiind „animale’, în sensul că nu posedă capacități intelectuale deosebite. Potrivit acestuia, excesul de raționament poate fi considerat un dezavantaj în lumea sportului.

„Sportivul trebuie să fie animal. Am trăit destul asta în lumea sportivilor, a antrenorilor și știu aceste ziceri care nu sunt publice. Sportivul trebuie să fie animal, să aibă reacții instinctuale, acestea duc la performanță. Dacă intervine creierul, performanța se diminuează. În acest sens, Popovici este un exemplu extraordinar și pe plan mondial’, a mai spus gazetarul în aceeași emisiune.


David Popovici a cucerit două medalii la Jocurile Olimpice

După performanțele de la Paris, David Popovici și-a adăugat două medalii olimpice în palmares. Campionul român a obținut aurul la proba de 200 de metri liber și bronzul la 100 de metri liber, demonstrându-și astfel abilitățile excepționale și consolidându-și statutul de înotător de elită pe scena mondială.


„Aș vrea ca aceste medalii să ducă la o mai multă atenție pentru sportul românesc, nu către înot, dar către sport în general. Avem multe probleme la noi în țară, dar faptul că se investește prea puțin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării!’, a declarat el după ce și-a încheiat evoluția.

Sursa foto: Facebook & Hepta