CTP, reacție dură la adresa președintelui Rusiei: „L-aş suprima pe Putin, chiar dacă aş muri şi eu odată cu el”

.

Cristian Tudor Popescu (CTP) a avut o reacție dură la adresa președintelui Rusiei, într-un editorial publicat de Republica. Mesajul lui vine după aproximativ trei săptămâni de când rușii i-au atacat pe ucrainieni. Gazetarul a transmis că este pentru prima dată când urăște pe cineva. În plus, editorialistul a susținut că l-ar suprima pe Vladimir Putin, chiar dacă ar muri odată cu el.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Cristian Tudor Popescu, cunoscut și drept CTP, a avut o reacție dură la adresa președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Gazetarul a scris într-un editorial publicat de Republica că este pentru prima dată când urăște pe cineva. Ba mai mult, a mărturisit că l-ar suprima pe liderul de la Kremlin, chiar dacă ar muri odată cu el.

Au trecut aproape trei săptămâni de la izbucnirea războiului ruso-ucrainean, după ce Rusia a atacat Ucraina. Zile în care sute de persoane au murit, iar mii de refugiați au fugit din calea focului unde au văzut cu ochii. Situația tensionată din țara vecină a înfiorat întreg mapamondul, oamenii fiind îngrijorați de tragedia care se petrece acum în Ucraina.


Citește și: Campioana la gimnastică Irina Deleanu o cunoaște Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin:'Are o finețe aparte'

Citește și: Zelenski cere o întâlnire cu Putin, pentru a pune capăt conflictului:'Se pot face compromisuri, dar nu trebuie să fie o trădare a țării mele'

Citește și: De ce a stat Vladimir Putin atât de aproape de stewardese, iar față de partenerii de discuții păstrează o distanţă uriașă

Citește și: Cum este protejat Vladimir Putin în situații de criză.„Kremlinul zburător’și Aurus Senat sunt construite special pentru el


CTP, reacție dură la adresa președintelui Rusiei

După aproape trei săptămâni de la izbucnirea războiului din Ucraina, declanşat de Rusia, gazetarul CTP a avut o reacție dură la adresa lui Vladimir Putin. Editorialistul și-a exprimat opinia într-un editorial publicat pe Republica. Spune el, este pentru prima dată când cunoaște sentimentul de ură și ar vrea să-l vadă pe Putin „dând ortul popii’.


„Mă gândesc la Putin, cum privește el imaginile copiilor, femeilor gravide, bolnavilor, bătrânilor omorâți de bombele căzând în stradă, de rachetele care lovesc blocurile de locuințe, grădinițele, autobuzele, imaginile oamenilor fugind sau murind pentru că nu mai au căldură, apă, curent electric.

Imaginile pe care le ascunde poporului rus, înlocuindu-le cu minciuni de îngheață sângele’, așa începe editorialul lui Cristian Tudor Popescu.

„L-aş suprima pe Putin, chiar dacă aş muri şi eu odată cu el’


În continuare, CTP a susținut că se întâmplă deseori ca oamenii să-l facă să-i disprețuiască, însă e pentru prima dată când urăște. Cristian Tudor Popescu a mărturisit că l-ar surprima pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, chiar dacă ar muri odată cu el.

„Se întâmplă des ca oamenii să mă facă să-i disprețuiesc, să-i detest, pot să detest chiar părți dintr-un popor. Dar să urăsc, e prima oară. L-aș suprima pe V. Putin, chiar dacă aș muri și eu odată cu el. Numai pentru N. Ceaușescu am nutrit un sentiment asemănător, dar nu era ură pură, voiam să nu mai existe, atât, m-aș fi aruncat în aer cu el, pierind în aceeași secundă.


Pe Putin însă, aș vrea să-l văd, înainte să dispar și eu, dându-și nu sufletul, că n-are, dându-și ortul popii, popii Diavolului, Kirill al Rusiei. Patriarhul ortodox care binecuvântează trimiterea măcelarilor islamiști fanatici din Cecenia și Siria asupra creștinilor’, a adăugat CTP.


„Trăiesc în aceste zile și momente în care rațiunea nu-mi mai e de folos’

Printre altele, Cristian Tudor Popescu a amintit și de momentul în care părintele Francisc s-a dus în pelerinaj la ambasada Rusiei.

„În vreme ce părintele Francisc, după ce s-a dus în pelerinaj la ambasada Rusiei, ca să-i roage să înceteze, aproape că strigă acum, în Piața Sfântului Petru, cu firicelul lui de glas: „Opriți masacrul!’.

Știu bine că asta poate să nu însemne mare lucru, că alt monstru al Kremlinului, născut din Răul care stăpânește Rusia, îi va lua locul, dar trăiesc în aceste zile și momente în care rațiunea nu-mi mai e de folos’, a mai scris el.

Sursă foto: Facebook, Hepta, Captură ecran