Cu ce se ocupă Margareta Pâslaru la 80 de ani: „Risc, nu stagnez. Sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă cu…”. De ce refuză să apară la TV și în podcasturi / EXCLUSIV

 Miniosu Alexandra
.

O legendă a muzicii românești, în adevăratul sens al cuvântului, Margareta Pâslaru a pășit anul acesta în cel de-al 66-lea an de carieră. Cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio, reputata artistă, care la 80 de ani și-a păstrat intacte atât frumusețea interioară și exterioară, cât și energia, a rememorat pentru noi cele mai importante momente ale prodigioasei sale cariere și ne-a vorbit cu mult entuziasm despre planurile de viitor. Iată cu ce se ocupă Margareta Pâslaru la 80 de ani!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ne bucurăm să vă revedem și, totodată, să avem un interviu cu dvs. în paginile revistei VIVA! Sunteți o artistă longevivă, activă, cu o carieră de succes. Ați venit mereu cu ceva nou. Albumele pe care le-ați lansat au fost și sunt în continuare vândute în scop caritabil. Cum s-au născut aceste proiecte?

margareta-paslaru-1margareta-paslaru-1

Citește și: Bianca Drăgușanu, petrecere fabuloasă în alb și negru, la 42 de ani, în localul iubitului ei: „Cel mai frumos cadou…”. Ce mesaj emoționant i-a transmis Gabi Bădălău

Citește și: Simona Halep, la revenirea în țară, după ce a scăpat de suspendare: „Adevărul a ieșit la suprafață. Am avut şi lacrimi pentru că…'. Primul turneu la care a fost invitată să participe

Citește și: Margareta Pâslaru arată senzațional la 80 de ani și e încă în activitate: „Sunt bucuroasă pentru faptul că pot să lucrez”. Artista are și conturi de social media

Citește și: Margareta Pâslaru a început să cânte folclor la îndemnul Mariei Tănase: „Ascultă, fă, tu trebuie să cânți muzică populară!”

Cu ce se ocupă Margareta Pâslaru la 80 de ani

Eu am un motto: În tinerețe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim „numele spre binele altora. În 2020, am lansat albumul „Cu haina pe umeri – Idei, editat de Casa de discuri Roton. Drepturile au fost în beneficiul programului Banca de Alimente Crucea Roșie. Un an mai târziu, am lansat „Vibrații sufletești, tot cu Roton.

După cum știți, pentru a marca 65 de ani de carieră, în primăvara anului 2023, am lansat volumul aniversar „Timpul nu moare, fiind cel de-al treilea volum cu aceeași casă de discuri. Drepturile de autor și donațiile au fost redirecționate către Ambulanța pentru Monumente. Și amintim aici Organizaţia „Monumentum, care lucrează pentru a securiza şi conserva obiective importante de patrimoniu care se află într-o stare avansată de degradare. Arhitecții Vaida restaurează biserici și redau splendoarea unor monumente aflate în paragină. Sunt soț și soție, iar eu îi susțin cu tot sufletul.

Piesa „Acum, respiră! are un un mesaj profund pentru oameni. Textul și muzica vă aparțin. Ce v-a inspirat la această piesă?

Versurile sunt sugestive. Este o temă de actualitate. Sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă cu mediul înconjurător. Îi rog pe cei care aruncă deșeuri să se gândească de două ori înainte să o facă! Au și ei copii și familie. Nu vrem să contribuim la poluarea mediului și ar trebui să fim atenți la ce bem, la ce respirăm. Iată textul piesei: „În podul casei e-o altă lume/obiecte puse la păstrare/Dar tu simți altfel,/ Lasă-le!/Prăfuite candelabre,/Lasă-le!/ Deschide-ți brațele acum, acum / Respiră, pământ, aer, apă/Respiră, pământ, aer, apă/Terra e frumoasă!/ Aveți grijă de ea, pentru cei ce vor urma/Expiră dureri, nedreptăți, furtuni/Expiră, răsuflă și-apoi expiră/ Expiră/Extrage binele din rău/Ai tot urcat/Urme-ai lăsat, poteci noi ai deschis/Nord-Vest /Sud-Est/Lasă-le!/Te sufocă clișee/Lasă-le!/Deschide-ți brațele/Acum, acum/Aspiră la o lume mai bună/Aspiră către lumina divină/ Inspiră-i pe alții dacă poți/Aspiră către lumina divină.

Ce părere are marea artistă despre tinerii artiști

Ce părere aveți despre tinerii din generația de azi?

Îi admir. Sunt tineri foarte talentați, care ne reprezintă la olimpiade. Sunt fete superbe, cu voci uriașe, care promit să își dezvolte personalitatea.

Dvs. lucrați și acum. Cine vă orchestrează melodiile?

Am colaborat cu mari personalități în domeniu. Doresc să îi onorez în acest fel pe: Paul Ghentzer, Gerhard Romer, Rolf Albricht, Alexandru Imre, Richard Oschanitzky, Iosif Hastreiter, Alexandru Abramovici, Cornel Fugaru, Paul Urmuzescu, Radu Goldiș, Dan Andrei Aldea, Dan Mândrilă, Petre Magdin, Cornel Meraru, Mircea Drăgan, Mircea Romcescu, Dan Dimitriu, Alex Rădulescu, Adrian Antonescu, Capriel Dedeian, Antony Petosa, Nicu Patoi, George Natsis, George Popa, Călin Grigoriu, Andrei Kerestely.

Risc, cu fiecare nouă compoziție, nu stagnez, mă atrage orizontul cunoașterii. Studiul constant este exercițiul prin care pot evolua. Iată, pasiunea, inspirația, dublate de munca cizelării, între 2006 și 2023. Mulțumesc, Roton, pentru colaborări consecutive, albume cu finalitate caritabilă, orchestrate de Andrei Kerestely în spiritul vremii, la timpul prezent! Cu Andrei am avut cea mai îndelungată colaborare. Vă anunțăm pe această cale apariția Caietului de partituri nr. 4, Margareta Pâslaru și creațiile sale.

De ce refuză Margareta Pâslaru să apară la TV și în podcasturi

Anul acesta împliniți 66 de ani de activitate. Îi veți marca în vreun fel?

Anul acesta este un an de tranziție, creez texte cu miez și muzică. Lucrez pentru anul 2025. Muzica transcende. Din 2010, dăruiesc un Premiu Anual pentru Originalitate. Am selecționat atât interpreți ai muzicii pop, cât și tineri actori de film, regizori, instrumentiști cu personalitate, interpreți ai muzicii clasice, balerine de viitor, studenți la Conservator. Oare cine va fi remarcat(ă) în 2024?

Ați refuzat numeroase apariții la TV și la podcasturi. De ce?

Le mulțumesc mult celor care m-au invitat și, în același timp, îi rog să mă ierte dacă nu am dat curs invitațiilor. Înțeleg „formatul obligatoriu, discuții pe canapea, despre trecut. Din punctul meu de vedere, energia și imaginația mă îndeamnă să vorbesc despre lucrul zilnic, despre idei, compoziții, texte cu tematici aparte, crearea costumelor, producții muzicale, coregrafie expresivă, nu neapărat despre trecutul glorios. Nu repeți un succes, ci evoluezi la alt nivel, adecvat vârstei. „Plantez în prezentul cu posibilități, cu riscuri, încercări, cu perspective. Modul în care trăim în prezent va deveni trecut pentru alții. (zâmbește)

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MARTIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: Sorin Stana, Facebook, Arhivă Personală

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton