Cui a vândut Cristi Borcea apartamentul de lux din Miami. A primit o sumă colosală

.

Cristi Borcea a reușit, în sfârșit, după 8 ani de încercări eșuate, să vândă apartamentul din Miami. Fostul acționar de la Dinamo nu doar că și-a recuperat investiția făcută în 2011, dar a și ieșit pe câștig.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

În anul 2011, Cristi Borcea cumpăra apartamentul pentru 1,45 milioane de dolari. În acea perioada era acționar la Dinamo și petrecea foarte mult timp în America.


După doar șase luni Borcea a vrut să renunțe la apartament pentru o sumă asemănătoare cu cea pe care a plătit-o la achiziționare, a tot căutat un cumpărător pe care însă nu l-a găsit. Potrivit specialiștilor și ofertelor similare din zona respectivă, prețul duplexului a crescut si a ajuns sa valoreze 2,2 milioane de dolari, potrivit sport.ro.


Treptat, Cristi Borcea a mai redus din sumă și a reușit ceea ce părea imposibil: a vândut apartamentul. Nu doar că și-a recuperat banii investiți acum nouă ani, dar a și obținut un profit uriaș, mai ales în această perioadă în care multe afaceri falimentează și investitorii au pierdut bani.

Astfel, Cristi Borcea a cedat imobilul pentru 1, 9 milioane de dolari unei companii farmaceutice.

Borcea a încasat în plus 500 de mii de euro la această afacere. Cum arăta duplexul de lux? Apartamentul are 3 dormitoare și se afla într-un bloc de lux la malul oceanului. În componență mai are o sufragerie, 4 băi și un spațiu de 300 de metri pătrați. Pentru Cristi Borcea vânzarea locuinței de lux îi aduce și o importantă economie: afaceristul plătea în fiecare an taxe de 35.000 de dolari pentru a întreține imobilul.


Citeste si: Cristi Borcea, dezvăluiri fabuloase: „Am patru copii concepuți în detenție!'. Ce spune fostul boss de la Dinamo despre camera nupțială din pușcărie


„Borcea a făcut 70 de milioane de euro cât timp a fost în pușcărie!'

Încarcerat în două rânduri, între martie 2014 și iulie 2018 și între
februarie 2019 și noiembrie 2019, Borcea ar fi dat lovitura pe plan
financiar, susține Dumitru Dragomir.


„Borcea a făcut 70 de milioane de euro cât timp a fost în pușcărie! Sper să nu se supere pe mine pentru că spun asta. Dar nu cred că se mai întoarce în fotbal’, a declarat Dumitru Dragomir la TV Telekom Sport, în urmă cu ceva timp.

La începutul lui 2020, Cristi Borcea a investit în ferma de 4.000 de hectare pe care prietenul Gigi Nețoiu a făcut-o în Cetate, din județul Dolj. Dumitru Dragomir spune că a fost la fermă și a dat detalii despre investiția lui Borcea.

„Acum o oră m-am văzut cu ei. Am cinat împreună. Am mâncat pui de țară, de la Cetate. Ce au ăștia acolo… Borcea și Nețoiu sunt deștepți! Sunt dați dracului. Am fost acum o săptămână acolo pentru că nu credeam. Băi fraților, sunt 2.500 de oameni care muncesc acolo. Au pământ irigat, au mașini care merg singure, tractoare. Când am fost eu acolo au cumpărat o grămadă de tiruri noi. Borcea și Nețoiu sunt sclipitori’, a adăugat Dragomir.


Citește și: Ce meserii a avut Cristi Borcea în cele 5 penitenciare în care a fost închis. S-a aflat și motivul pentru care judecătorii l-au eliberat condiționat!

„Făceam bani cu o uşurinţă greu de imaginat

După ce a prăduit
clubul Dinamo cu cinci milioane de euro şi a fost condamnat la 6 ani şi 4
luni de închisoare în „Dosarul Transferurilor, Cristian Borcea oferă
lecţii de marketing în cartea pe care a scris-o după gratii, „Am fost
preşedintele unui vis, Dinamo Bucureşti.


Primii bani i-a făcut din închirierea unui videoplayer în cartierul Macaralei, din Bucureşti. Era mijlocul anilor 80 iar Borcea se zbătea între pubertate şi adolescenţă. Aparatul video nici nu era al lui, îi aparţinea lui Florin Ursu, fost fotbalist la Victoria Bucureşti (cunoscută drept echipa Securităţii). Cu video-ul la subraţ, Borcea a devenit un fel de rege al cartierului.

„Făceam bani cu o uşurinţă greu de imaginat şi, la nivelul acelor ani, eu şi Florin, trăiam ca nişte împăraţi. Atunci am realizat că îmi pot organiza foarte uşor mintea şi că pot găsi soluţii pentru tot ce implică bani, spune Borcea.


După Revoluţie, Borcea s-a angajat la un centru de butelii: „Munceam cât era ziua de lungă, nu aveam odihnă, nici casă, nici masă, dar recompensa era pe măsură. Şi, mai mult decât banii, cel mai mult a contat ce am învăţat în acea perioadă. Aceşti ani au fost, de fapt, piatra de temelie a educaţiei mele ca om de afaceri. La vremea aceea, orice greşeală, orice procent în minus faţă de gestiune te putea costa libertatea pe o perioadă nedeterminată, scrie el în cartea „Am fost preşedintele unui vis, Dinamo Bucureşti.


„Cei care se întreabă cum mi-am făcut banii, trebuie să ştie că, pe lângă centrul de butelii, care producea foarte mult, am adus şi eu marfă din Turcia. Importam TIR-uri întregi, pentru că la vremea respectivă se vindea oricât, în orice cantităţi. Cam de pe atunci nu am mai dormit o noapte întreagă.', mai scrie Borcea în cartea sa.

Înainte de a fi
condamnat în „Dosarul Transferurilor, Cristian Borcea ajunsese la o
avere de 30 de milioane de euro, conform revistei „Capital.