Cum a aflat Dan Ciotoi că suferă de cancer la colon: „Aveam niște crampe puternice. La ieșirea din spital, mi-au zis că sunt sănătos”. Medicii l-au diagnosticat greșit cu diabet

.

La începutul anului, Dan Ciotoi a trecut printr-o mare cumpănă, după ce a aflat că suferă de cancer la colon. Artistul a fost operat în regim de urgență și, din fericire, medicii au reușit să-i salveze viața. Primele simptome ale bolii au debutat în timpul unui turneu al artistului în Germania.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


La data de 11 ianuarie 2024, Dan Ciotoi a fost operat de urgență la Spitalul Universitar din București, după ce a fost diagnosticat cu cancer la colon, în faza a doua. Artistul se află acum în afara pericolului și urmează un regim alimentar strict. Cu puțin timp înainte de intervenție, Dan Ciotoi resimțea crampe abdominale puternice și atunci au apărut suspiciunile de boală. Chitaristul a consultat mai mulți medici și a fost diagnosticat greșit cu diabet.

Citește și: Dan Ciotoi, de la Generic, operat de urgență după ce a fost diagnosticat cu cancer la colon: „Muream, cu zile, acasă, mi s-a fisurat o parte din intestin…'


Citește și: Cum se simte Dan Ciotoi după ce a fost operat de urgență. Fiul artistului: „Vor fi zile critice… A avut complicații'

Citește și: Cine este Radu Siffredi de la Power Couple. Iubitul Oanei Matache era să-și piardă viața într-un accident, la 16 ani

Citește și: Mara Bănică a tras o sperietură soră cu moartea: „Mi-a luat foc mașina undeva în București. E absolut inexplicabil!'

Cum a aflat Dan Ciotoi că suferă de cancer de colon

Întors din turneul din Germania și cu crampe abdominale puternice, Dan Ciotoi a fost internat câteva zile la Spitalul Județean din Târgovește și a urmat un tratament pentru ocluzie intenstinală. Tot atunci primise și diagnosticul greșit de diabet. La două zile după externare, liderul Generic începuse să se simtă din nou rău și a mers la un spital privat, unde avea să afle că trebuie să fie operat în regim de urgență pentru cancer la colon. Intervenția a fost efectuată la Spitalul Universitar din București.



„Eu, de fel, mănânc ciorbe, de aici începe povestea mea, ca să se înțeleagă mai bine. Am plecat într-un turneu, în Germania și nu am mai mâncat ciorbe, am mâncat mai multă mâncare solidă, ce găseam pe traseu. Am ajuns acasă, aveam niște crampe foarte puternice abdominale, semn că se întâmplă ceva. Nu am putut să merg imediat la medic, pentru că urmau alte patru concerte, în țară. După ce am terminat ultimul concert, care a avut loc în Brașov, era o zi de duminică.


Am un prieten doctor, din Sibiu, care are grijă de mine atunci când am nevoie și când mi-a făcut control, mi-a spus că sunt suspect de obstrucție intestinală.

Mi-a dat imediat trimitere în Sibiu, la un spital privat, doar că am zis că o să mă duc la Târgoviște că este mai aproape, dar nu știam că spitalul privat din Târgoviște nu era de urgență, era doar de control, iar când am venit eu, nu aveau să-mi facă un CT.

Trebuia să fac un CT pentru că ala se recomandă la boala asta. Am avut norocul să cunosc alt doctor și m-a trimis la spitalul județean, dar nu mi-au făcut control CT.


Am stat trei, patru zile și mi-au spus că sunt bine. Acolo m-au tratat de obstrucție intestinală, dar fără să-mi facă analizele care mi-au fost recomandate inițial. M-au trimis acasă ca fiind sănătos. Pe lângă asta, mi-au descoperit că am și diabet, dar a fost un diagnostic greșit.

Acolo la spital eram pe hrană lichidă și acasă mi-au zis să trec pe hrană solidă. După două zile a început iar să mă doară, îmi era rău, noaptea nu am dormit deloc.

Ulterior, am mers la un alt medic și m-am dus la un spital privat din Târgoviște și mi-au făcut CT-ul. Când au văzut rezultatul, m-au trimis de urgență la operație, în București. Mi-au spus că este grav. Practic, la ieșirea din spital mi-au zis că sunt aproape sănătos și după aceea m-am trezit de urgență, la operație’, a povestit artistul, în cadrul emisiunii „La Măruță’.


Ce restricții i-au impus medicii lui Dan Ciotoi

După operația de cancer de colon, Dan Ciotoi urmează un regim alimentar destul de strict. Medicii i-au recomandat ca dieta lui să se bazeze pe fructe, legume, carne de pește și pui.


„Acum nu am restricții așa mari. Trebuie să țin un regim bazat pe fructe și legume rădăcinoase, iar ca și carne doar pește și pui, fără carne roșie’, a spus Dan Ciotoi, în emisiunea TV amintită mai sus.

Suursa foto: Facebook