Dragoș Bucur suferă de diabet de 20 de ani și este insulino-dependent. De când a primit diagnosticul, actor și-a schimbat radical stilul de viață și a început să aibă mai multă grijă de el. Recunoaște că s-a obișnuit greu cu boala, însă a tratat diabetul ca pe o „salvare', căci l-a constrâns să fie atent la sănătatea lui. Iată declarațiile lui Dragoș Bucur!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
În 2002, Dragoș Bucur a fost diagnosticat cu diabet, iar de atunci a învățat să trăiască mai sănătos și mai echilibrat. Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, prezentatorul TV a vorbit despre momentul când a primit diagnosticul și simptomele pe care le-a observat până să meargă la medic. Actor slăbise dramatic în acea perioadă, după un tuneu prin țară și un stil de viață haotic.
Citește și: Ce se întâmplă astă seară la Visuri la cheie. Dragoș Bucur: „Un gen de familie care ar trebui văzut mai des'
Citește și: Cum arătau surorile Gabor în adolescență. Monica și Ramona nu semănau deloc cu divele sexy de azi
Cum a aflat Dragoș Bucur că suferă de diabet
Înainte să afle că suferă de diabet, Dragoș Bucur participase la un turneu de film prin țară și recunoaște că nu avea un stil de viață tocmai echilibrat. Mânca când apuca și dormea în mașină, iar după ce slăbise aproximativ 20 de kilograme, a decis să meargă la medic.
„Aveam 22 de ani. Eram în campania de promovare a filmului Furia, a lui Radu Munteanu, și am plecat cu el, cu Vasluianu, cu Dorina Chiriac în turneul ăsta prin țară. Îmi aminteam că eu dormeam în mașină, ajungem în locațiile respective, mergeam la premieră, după care la restaurant.
Beam, mâncam și mă culcam. Poliurie, polifagie, polidipsie. Adică faci pipi des, mănânci mult, îți e sete în permanență. Sunt aceste trei simptome clasice. Slăbisem cred că vreo 15 – 20 de kilograme și la un moment dat te duci la doctor', a povestit Dragoș Bucur în cadrul podcastului „Acasă la Măruță'.
„Dacă nu ai grijă, în zece ani ai corpul praf'
După ce fost diagnosticat cu diabet, Dragoș Bucur a decis să-și schimbe viața din temelii. A devenit atent la alimentație, la ingredientele produselor, la sport și este selectiv când se angajează în proiecte noi.
„Cel mai greu îți este până te obișnuiești cu ideea. Nu vreau să minimizez boala, e o boală foarte parșivă, pentru că dacă nu ai grijă, în zece ani ai corpul praf.
În cazul meu, faptul că am diabet a însemnat un fel de salvare. Am fost nevoit să fiu atent ce mănânc, să fac mai mult sport, să mă odihnesc și să îmi aleg mai atent proiectele. Am fost o perioadă vegetarian, dar nu datorită diabetului. Acum sunt omnivor, dar nu e vorba de asta, important e ceea ce mănânci.
De exemplu, mâncarea de la fast-food are un efect mult mai nociv decât crede lumea. Toată lumea știe asta, dar până nu citești și până nu înțelegi ce efect are asupra corpului, nu-ți dai seama. Zici că e un slogan pe care îl tot auzi repetându-se.
Iar acum eu nu mă erijez într-un nutriționist. Sunt lucruri de bun simț pe care le găsești în orice carte de nutriție. Uită-te la bunicii noștri, uită-te la părinții noștri, uită-te la oamenii care au cât de cât studii de specialitate: mâncare neprocesată, mâncare crescută în condiții cât mai apropiate de natură, echilibru.
Fac sport ca lumea de doi ani și jumătate. Ca lumea înseamnă că am un prieten care mă ajută, este un sportiv foarte cunoscut, este Andrei Leuștean. Un om foarte mișto, un sportiv foarte bun. Lucrez de două-trei ori pe săptămână. Facem de toate, și palmare, și cardio, și programe de-astea. Mă recompensez și eu, pentru că a început să vină pe munte cu mine. De vreo trei ani merge pe munte des. În perioadele în care am timp merg și de două-trei ori pe lună', a mai povestit prezentatorul de la „Visuri la cheie'.
Sursa foto: Facebook