Cum a ajuns Florin Busuioc să prezinte meteo la Pro TV: „Nu mai aveam nimic de lucru, nu mai exista niciun proiect pentru mine. A venit cineva și...”

 Ifrim Georgiana
.

Florin Busuioc, cunoscut publicului larg drept Busu, are o carieră vastă în actorie și televiziune. A debutat pe micul ecran în anul 1992, la TVR, în rolul principal din filmul pentru copii „Brutus', apoi ca prezentator al emisiunii „Tip Top Minitop'. Abia mai târziu avea să se remarce la rubrica Vremea din cadrul Știrilor Pro TV, datorită carismei, umorului și talentului actoricesc. Iată cum a ajuns Florin Busuioc prezentator meteo!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Florin Busuioc este prezentatorul rubricii Meteo de la Pro TV de aproape 20 de ani. S-a remarcat nu doar prin modul în care prezintă prognoza, ci și prin bancurile și jocurile cu care a provocat, de atâția ani, perspicacitatea publicului. Când a fost cooptat în rolul de prezentator, actorul se afla în concediu fără plată și fără alte oportunități la orizont. Cu timpul, Florin Busuioc a devenit un brand sub sigla televiziunii și a fost desemnat, în 2010, cel mai bun prezentator meteo al anului din Europa de către Societatea Europeană de Meteorologie.

flo10-1flo10-1

Citește și: Prima apariție la TV a lui Florin Busuioc, după ce a făcut infarct. Imagini cu cel mai iubit prezentator METEO

Citește și: Prima imagine cu Florin Busuioc, după ce a făcut infarct. Când revine prezentatorul Meteo la TV

Citește și: Cine sunt și cum arată presupușii criminali ai milionarului din Sibiu, Adrian Kreiner. Consătenii celor trei: „Sunt familiști, n-au făcut probleme”

Citește și: Mesajul neașteptat primit de Denisa Nechifor despre Adrian Cristea, tatăl fiicei sale: „Și Bianca Drăgușanu l-a iubit”. Cum a reacționat vedeta

Cum a ajuns Florin Busuioc prezentator meteo la Pro TV

Când a semnat cu Pro TV pentru rolul de prezentator al rubricii Meteo, Florin Busuioc era în concediu fără plată și nu se întrevedeau alte proiecte la orizont. Prezentatorul TV plecase de la teatru și avea carte la muncă în trustul de televiziune, însă ofertele întârziau să apară.

„Sincer? Eu la Meteo am ajuns pentru că nu mai aveam nimic de lucru. Nu mai exista niciun proiect pentru mine. Că asta e, se mai întâmplă. Mi-am luat concediu fără plată. Eu mă mutasem de la teatru cu carte de muncă în Pro. Şi neavând proiect, mi se plătea pe cartea de muncă ce rămânea, un salariu minimal acolo, nu conta. Şi ca să nu avem o problemă, să trebuiască să plec sau să îi oblig cumva să se gândească „Bă, ce facem cu ăsta?, le-am zis: „Uite care-i problema, eu îmi iau concediu fără plată, o lună, două, cât e nevoie şi dacă apare ceva între timp, nu-i nicio problemă, reluăm, facem.

A venit cineva care mi-a propus şi am zis de ce nu? Şi din „Cenuşăreasa programelor, ca să zic aşa, am reuşit să demonstrez că orice faci, dacă faci bine, poate fi de top. Nu contează ce program ai pe mână, nu contează ce ţi s-a dat de făcut, contează doar să faci bine, să te implici suficient şi să-ţi facă mare plăcere să faci asta. Pentru că, dacă consideri tu din start că e o prostie că ţi s-a dat meteo pe mână şi că e aşa, ceva de avarie, nu o să faci niciodată nimic. Tocmai de asta, mie mi s-a părut că încrederea care mi s-a acordat atunci când am primit sarcina asta a fost foarte mare, a spus prezentatorul TV, potrivit adevărul.ro.

Cum a debutat Florin Busuioc în televiziune

Florin Busuioc a debutat la TVR, în rolul de prezentator al emisiunii „Tip-Top Minitop. Ulterior, a fost coptat într-o echipă de dublaje de desene animate, marca Pro TV, chiar înainte de lansarea propriu-zisă a postului de televiziune.

„Am început la TVR, cu o emisiune pentru copii, „Tip-Top Minitop, la care am ajuns făcând un film pentru TVR, o poveste ţăcănită cu o pisică scăpată printr-un hotel. Mă rog, era foarte drăguţ filmul. M-au remarcat producătorii de la „Tip-Top Minitop şi mi-au propus să fac asta. A durat câţiva ani emisiunea, am mai făcut o emisiune în paralel, tot acolo, la TVR, tot pentru copii. Emisiunea a continuat şi după ce am plecat eu.

Eu am ajuns înainte să apară Pro TV-ul, la o echipă de dublaje de desene animate care urmau să fie transmise pe Pro TV. Postul a apărut la 1 decembrie şi noi ne apucasem de prin aprilie de chestia asta. A fost o echipă extraordinară.

Lucram noaptea, în general, pentru că toţi aveau joburi la teatru sau alte treaburi. Ne întâlneam şi stăteam toată noaptea, până spre dimineaţă, şi dublam desene animate şi seriale. Deci făceam tot ce însemna dublaj. Se formase o gaşcă foarte frumoasă. Eram cu Andrei Duban, Tomi Cristin, Marina Procopie, Oana Mereuţă, care şi astăzi se ocupă de dublaje. S-au perindat foarte mulţi pe acolo. Găseam întotdeauna în munca asta pe care o făceam toată noaptea cea mai mare eliberare de toate grijile pe care le aveam de-a lungul zilei. Şi ne distram fantastic, era foarte haios', a adăugat el, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton