Cum a ajuns Liana Stanciu să lucreze la radio: „Ratasem admiterea la Medicină, am studiat un semestru Chimie, m-am lăsat. N-am mai plecat din studio, am dormit pe o ladă de discuri…”. Ce alte job-uri mai are / EXCLUSIV

.

Liana Stanciu ne povestea, acum ceva timp, în paginile revistei VIVA! cum a ajuns să lucreze la radio. Soția lui Mihai Georgescu, cunoscut ca Miță de la Bere Gratis, credea, inițial, că va face carieră în Medicină, dar s-a dovedit că marea ei dragoste era alt domeniu… Vedeta în vârstă de 52 de ani mai are și alte job-uri, în care se implică în egală măsură, cu multă pasiune. Iată despre ce este vorba!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Mai mult de jumătate din viață ți-ai petrecut-o la radio și, fără să încerc să te flatez, o să spun că ești cea mai recognoscibilă și mai plăcută voce feminină din România. De aceea, mi-ar plăcea să ne povestești cum au fost începuturile tale în branșă.

Anii 90, post-revoluție, toți voiau să plece din țară sau să facă bani repede. Ratasem admiterea la Medicină, am studiat un semestru Chimie, compuși oxidici, m-am lăsat, am ajuns la concurs la Radio. Peste 1.000 de tineri în amfiteatru la Arhitectură, noiembrie 1990… Concurs cu texte decupate din ziare și cunoștințe muzicale. Intru prima, îmi dreg vocea, cineva mă întreabă dacă e ceva în neregulă, îi spun că sunt puțin răcită, ce să zic, că asta e vocea mea?

liana-stanciu-2liana-stanciu-2

Trec proba, ajung în studioul Radio Contact… Muzică, pickup-uri, discuri, computer și iar muzică… Decembrie 1990, „Bună, ninge în București, hai să ne încălzim cu muzică bună! Sunt Liana Stanciu și vă prezint o piesă cu un titlu special onomatopeic și posesiv, sper că sunteți bine… Johnny Gill, My.My.My… și n-am mai plecat din studio, la propriu am dormit pe o cutie/ladă de discuri albastră… Gata…

Citește și: Teodora, fiica Lianei Stanciu și a lui Miță de la Bere Gratis e foarte talentată la muzică, dar nu vrea să cânte cu tatăl ei: „Ea este mult peste noi doi, din toate punctele de vedere. Nu prea e de acord cu…”

Citește și: Liana Stanciu, detalii neștiute despre nunta cu Mihai Georgescu: „S-a furat mireasa și când s-a întors la petrecere…' / EXCLUSIV

Citește și: Marilu Dobrescu are un nou iubit, după despărțirea de Iustin Petrescu? Cine e bărbatul pe care l-a cunoscut recent: „Le bifează pe toate! Nu e mârlan, are respect pentru femei, e bun de pus la rană…'

Citește și: Bogdan Vlădău, mesaj cu subînțeles după ce s-a vehiculat că divorțează de Gina Chirilă: „Tu nu minți, nu folosești oameni, nu înșeli…' / Pe contul lui încă apar fotografii cu ea

Cum a ajuns Liana Stanciu să lucreze la radio

Care este secretul acestei istorii de dragoste longevive cu radioul și ce crezi că te-a ajutat să te menții în topul preferințelor ascultătorilor trei decenii?

Sinceritatea, oamenii te simt sau intuiesc când ceva e fake. Îmi place la nebunie muzica și mirosul de spirt cu praf de la soluțiile cu care se îngrijeau cândva discurile…

Ești nu doar om de radio, ci și de televiziune, unde ai emisiunea „În direct cu viața, dar și proiectul „Hashtag de bine. Ce te-a determinat să accepți o asemenea provocare?

Am acceptat provocarea fiindcă cred că e încă loc pe purtat discuții sincere, oneste, cu oameni care s-au cam ascuns fiindcă nu se potrivesc cu trendul. Îmi plac oamenii cu povești, de fapt nu există om fără poveste.

„La radio nu conta cum arăți, acum contează'

Dacă la radio nu contează aspectul fizic, la TV lucrurile stau cu totul diferit… Uneori impresionează mai mult lookul decât ce transmiți. De ce ține felul în care oamenii te percep atunci când apari pe sticlă? Care este diferența dintre radio și TV din acest punct de vedere?

Da, la radio nu conta cum arăți, acum contează. Sunt live-uri aproape zilnic pe FB sau Insta, totul e imagine, dar ai totuși atâtea soluții ajutătoare și atâția oameni care fac audiență fără să fie Miss World. Vezi Oprah, James Corden, uitați-vă la Squid Games, hit total de încasări, e vreunul superb? Toată lumea caută să fie altfel, să spună altfel, să arate altfel, ceea ce nu e rău, ne stimuleză creativitatea.

Tu mai ai un job full time, cel de voluntar la „Inima copiilor, o asociație care vine în ajutorul copiilor cu probleme grave de sănătate. Te rog să dezvolți puțin subiectul!

De fapt, sunt în boardul de administrație la 5 fundații și fac voluntariat la toate, plus la „Inima Copiilor, lângă care am fost de acum 14 ani, de când a început construcția primei secții de cardiochirurgie pediatrică din București.

Sursă foto: Facebook, Arhivă VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton