Cum a ajuns Mihai Hînda să lucreze la Radio Impuls, la doar 16 ani: „Eu am fost la o școală privată. Zic asta cu mare recunoștință”

 Ifrim Georgiana
.

Cum a ajuns Mihai Hînda să lucreze la Radio Impuls. Mihai Hînda prezinta emisiunea Bară la bară', ce poate fi ascultată de luni până vineri de la ora 16:00, pe Radio Impuls. Cele mai tari hituri ale momentului, interviuri exclusive cu interpreți și intervenții cu vedete din showbiz-ul autohton, toate acestea vor fi parte din ingredientele unei emisiuni pline de energie, marca Radio Impuls.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Când și-a făcut debutul în radio, Mihai Hînda avea numai 16 ani. Au trecut 8 ani de atunci, iar realizatorul emisiunii „Bară la bară' spune că s-a maturizat din toate punctele de vedere, însă mai rămâne loc de evoluție.

mi9-1mi9-1

Citește și: Ce cadou de nuntă a primit Cristina Spătar de la Mariana Ionescu Căpitănescu, buna ei prietenă: „Este foarte frumos'

Citește și: Ramona Păuleanu a plecat de la Antena 1, după numai trei luni: „Aventura s-a încheiat”. Cu ce se ocupă acum jurnalista

Citește și: Când a realizat Dana Roba că soțul ei nu o mai iubește și au decis să divorțeze: „Înainte să mă bată, aveam de semnat actele pe cale amiabilă, la notar'

Citește și: O mai ții minte pe Irina Reisler? Cum arată fosta vedetă TV după ce a slăbit 50 de kg: „În fiecare vara sărbătoresc a două mea viață”

Cum a ajuns Mihai Hînda să lucreze la Radio Impuls, la doar 16 ani

1. Ce muzica asculți, ce fredonezi?

În momentul ăsta, fredonez o piesă foarte tare de la Lilly Wood and The Prick, You Want My Money'. I-am dat play și pe Radio Impuls. În general, mă trezesc fredonând cea mai recentă piesă din playlistul de la radio, acolo unde sunt zi de zi la Bara la bara', la Radio Impuls, de la ora 16:00.

2. Cum arată programul tău zilnic și cum arată în zilele când ai evenimente?

Programul meu zilnic e un haos. E ceva ce încerc să corijez si, uneori, îmi iese. Nu am o rutină bine stabilită și pentru asta am fost mereu recunoscător. În fiecare zi sunt la Radio Impuls, de la 16:00 la 19:00. Pe lângă aceste trei ore, restul e destul de flexibil. Dar asta nu înseamnă că nu muncesc în restul orelor. Sunt zile în care ma trezesc foarte dimineață și zile în care ora 03.00 a.m mă prinde în fața laptopului, pregătind emisiunea, trimițând mailuri, editând materiale video, îmi place tare treaba asta, sortând muzică sau pregătind una, alta. În zilele  în care am evenimente, în zilele în care am bucuria de a pune muzică, sunt mai organizat un pic. Încerc să mă odihnesc cât mai bine cu o noapte înainte. Dar iubesc alergătura asta. Mai ales când am și emisie la radio și eveniment în aceeași zi. Dacă trebuie să și fug de la studio la aeroport e și mai fain. Se resimte într-un mod plăcut. Emisie la radio, după care fuga la aeroport pentru ca seara pun muzică undeva.

3. Știu că ai un animal de companie, ne povestești despre el, cum a venit în viața ta, cum ți-a schimbat programul?

Da, avem o cățelușă. Pety o cheamă! Au adoptat-o ai mei la scurt timp după ce ne-am mutat la casă. Nu e de rasă. Tata a îndrăgit-o foarte tare, când a văzut-o. Știa că eu îmi doream, ca după ce facem mutarea, să ne luăm cățel. Acum Pety e tot la Cluj, la ai mei. Eu musai o să vreau și o pisică la un moment dat. Am luat-o cu pași mici până atunci. Am început cu un cactus. Acum am o floare, nu știu cum se numește, știu doar că-i mov și că trăiește de jumătate de an și m-am atașat emoțional de floarea mea.

4. Cum te distrezi, ce te face fericit?

Floarea mea! Glumesc! Cred că din unele puncte de vedere sunt într-o perioadă de schimbare. Se schimbă, ușor, ce mă bucură, ce îmi place să fac în weekenduri. Și sunt convins că o să se mai schimbe.

Un exemplu mai ironic ar fi mersul la club. Aproape că singurele ocazii când chiar pot zice că savurez să fiu în club sunt cele când eu pun muzică. În rest, e destul de rar să zic ce fain a fost aseară în nu știu ce club' – contează foarte mult să fiu cu gașca potrivită și să ne și placă unde nimerim.

În rest, dacă tot e să pierdem o noapte, imi place sa stau într-un loc mai linistit. Îmi cad tare bine poveștile cu prietenii mei. Cred că, în timp ce îți răspundeam la întrebare, mi-am răspuns și mie.

Asta mă face fericit. Să am parte de timp să mă văd cu puținii și bunii prieteni.

În rest, mă mai face foarte, foarte fericit să văd că munca depusă dă roade. Că pot să mă uit în urmă și să văd o evoluție. Mă fericește realmente ceea ce muncesc.

5. Ce reprezintă Social Media pentru tine?

Un tărâm încă nou pe care vreau să-l explorez. Uneori e un vortex care îmi mănâncă tot timpul, alteori reușesc să plec mai bogat în informație. E o unealtă bună. Ține de noi cum ne distribuim timpul.

Sunt bucuros când oamenii dau din timpul lor și consumă conținutul produs de mine. Îmi propun lucruri mărețe pentru Social Media. Deocamdată sunt arhivate doar la mine în minte dar, sper să vadă lumina zilei curând.

Mi-a dat multă încredere TikTok-ul. E locul unde am reușit să adun un public mare. Am început prin a posta tot felul de curiozități din culisele radioului. M-am gândit la ce mă mai întrebau prietenii mei despre radio, la ce curiozități am avut eu când am început practica la radio Impuls acum mai bine de 8 ani. Întrebări de genul: și noaptea cine pune muzică?' Dacă uiți microfonul pornit ce se întâmplă?' Chiar aveți lampă din aia ca-n filme? De aia cu On air'?' Am început prin a posta TikTok-uri care răspundeau la astfel de întrebări și a prins. Acum, a trecut o bună perioadă de timp de când nu am mai postat dar, așa cum am zis, revin.

6. Cât de prezent ești acolo, cum interacționezi cu cei din online?

Nu pe cât de prezent mi-ar plăcea să fiu dar, cum ziceam, muncesc înspre a crea tot mai mult conținut. Sunt un perfecționist.  Țin să arate pe cât se poate de bine ceea ce postez. De asta prefer să vin mai târziu cu ceva de care sunt mulțumit decât să vin adesea cu ceva ce eu nu aș urmări.

7. Cum te simți la Radio Impuls?

Am zâmbit numa când am citit întrebarea. Ce ciudă îmi e că nu mi-a venit răspunsul ăsta mai devreme, când mă întrebai de fericire. Pentru mine, radioul este fericire. Nu o zic doar de dragul de a o zice. Chiar așa e! Bine, nu doar radio' asta ar fi siropos și exagerat. Dar cu siguranță printre lucrurile care aduc fericire de aia autentică este și radioul.

La Radio Impuls am privilegiul de a putea să mă exprim! Să fiu eu! Radio Impuls m-a luat și m-a pus pe post când aveam 16 ani. Mi-a dat voie să greșesc, să mă formez, să mă descopăr, să mă maturizez, să mai greșesc, să mă mai formez. Radio Impuls a avut răbdare cu mine. De 8 ani fac radio. Nu mai sunt omul de acum 8 ani. Asta cu siguranță. Am 24 de ani acum, aveam 16 când am început.

Nici versiunea asta, cea de la 24 de ani, nu e cea finală. Mai am unde să mă maturizez, mai am unde să evoluez, unde să mă deștept. Mai am de învățat și mai am de dezvoltat. Mă bucură că mă pot uita în urmă și să simt un sentiment de împlinire. Mă uit înainte și mă țin bine de setea de a face și mai mult. Cred că-s un tip muncitor. Poate că asta a fost o constantă în parcursul de până acum. Hard work works!

Am răspuns la întrebare? Dacă am fost vag, răspund întrebării în fiecare zi de la 16:00 la 19:00. Doar pornește radioul.

„De pe la 17 ani, am început să fiu independent financiar'

8. Cum erai în școala generală, în ce banca stăteai?

Urmează întrebarea roșie. Fix presiunea asta o simt în timp ce răspund. Am fost copilul ăla pe care s-ar putea să-l ții minte. Eu am fost la o școală privată. Zic asta cu mare recunoștință. Asta a făcut ca eu să lucrez la radio la 16 ani. Până în clasa a IV-a am fost într-o școală de stat, de prestigiu, asa era recunoscuta, o școală bună din Cluj. Dar am avut parte de bullying. Așa că ai mei m-au luat și m-au mutat la Transylvania College. Și din al doilea semestru din clasa a IV-a și până la banchetul din a XII-a tot acolo am fost. Le-am scos peri albi profesorilor. Bine, cred că am fost și simpatic pe alocuri. Eu și astăzi când ajung prin Cluj trec pe la școală și stau cu orele pe acolo. Ne-am atașat, colegi si profesori, într-un mod pe care eu nu l-am mai întâlnit până acum. Nu aș fi rezistat în regimul de stat. Am fost un pacient' dificil. Dar, și de asta zic că sunt mega recunoscător, cu toate că academic nu am excelat, am avut norocul să cresc într-o școală care era infinit mai atentă la elevi decât la scoala de stat unde fusesem.

În cazul meu, potențialul pe care îl aveam atunci nu a fost neobservat. Ba chiar mai mult, au creat o grămadă de contexte unde, elevi ca mine, puteau să își dezvolte abilități care nu țineau neapărat de o anumită materie. Cât despre banca în care stăteam, jur că nu-mi vine în minte. Școala fiind cu programă Cambridge, fiecare elev își alegea materiile pe care își dorea să le studieze și astfel aveam fiecare oră în altă sala de clasă.

Pot să spun că stăteam mult în bibliotecă și asta nu pentru că mă pasiona nemaipomenit de mult lectura.

9. Ce fel de copil ai fost?

Problemă, dar pana la urma a fost bine. Am fost pasionat de tehnologie, de muzică. O bună perioadă de timp am făcut și Karting. M-a binecuvântat Dumnezeu cu părinți minunați. Au avut răbdare și cu parcursul meu atipic de la școală, și cu drumurile la competițiile de Karting și cu tot ce am mai făcut eu solicitant. Firește, copil fiind, de multe nu mi-am dat seama întru totul.

10. Cum te-ai transformat de atunci?

Îmi place să cred că m-am transformat în bine. De pe la 17 ani, am început să fiu independent financiar. M-am concentrat pe radio, pe munca de DJ și pe tot ce am mai muncit între timp. Firește, m-am maturizat. Poate am devenit și mult mai blând, deși și asta cred că ține tot de maturizare.

Nu m-am analizat atât de atent dar, cred că e posibil să fi păstrat și ceva trăsături de pe vremea când eram copil. Și, cu toate că ziceam că nu aș putea să identific acele trăsături așa de bine, ceva mă face să simt că e mai bine dacă am păstrat ceva și de pe vremea când eram crud-crud. O mica doză de încăpățânare poate că îmi prinde bine în completarea noilor trăsături dobândite odată cu această transformare despre care mă întrebai.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton