Cum a ajuns Valeriu Gheorghiță medic militar: „Părinții mei nu aveau o situație financiară fericită. Era foarte complicat”. Iubitul Monicăi Bîrlădeanu se pregătise să devină chirurg

 Ifrim Georgiana
.

Valeriu Gheorghiță, iubitul Monicăi Bîrlădeanu, a povestit cum și-a ales meseria de medic militar. El a dezvăluit că s-a înscris la Facultatea de Medicină din rațiuni financiare, fiindcă părinții lui nu-l puteau susține în perioada când era student. Dezvăluirile le-a făcut în podcastul DOC talk de la Digi 24.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Valeriu Gheorghiță a devenit faimos în perioada pandemiei de coronavirus, în calitate de coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-Covid-19. Medicul militar are 41 de ani și este absolvent al Univesității de Farmacie din Târgu-Mureş. Câțiva ani mai târziu, în 2013, a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase. Valeriu Gheorghiță formează în prezent un cuplu cu Monica Bărlădeanu.

va10va10

Citește și: Cine este Valeriu Gheorghiță, iubitul Monicăi Bârlădeanu. A fost căsătorit și are doi copii

Citește și: Monica Bârlădeanu a făcut cunoștință cu cei doi copii ai iubitului ei, Valeriu Gheorghiță. Cum au fost surprinși împreună la o sesiune de shopping, în București

Citește și: Cum arăta Antonela Pătruț, iubita miliardarului Arpad Paszkany, înainte de operațiile estetice. A fost cu mama ei la Chefi la Cuțite, acum 8 ani

Citește și: Brigitte Pastramă a răbufnit pe Instagram: „Atunci când un bărbat își lasă femeia să facă munca de bărbat și ea nu primește niciodată decât jigniri, în loc de flori…” / A vrut de mai multe ori să divorțeze de Florin Pastramă

Cum a ajuns Valeriu Gheorghiță, iubitul Monicăi Bîrlădeanu, medic militar

Valeriu Gheorghiță a povestit că dorința de a fi medic i-a apărut la o vârstă fragedă, când avea 4-5 ani. Medicul de familie al părinților săi l-a inspirat în copilărie și de atunci a știut că va urma acest traseu profesional. La Facultatea de Medicină Militară s-a înscris din rațiuni financiare, fiindcă mai avea doi frați studenți, iar părinților săi nu le era ușor să-i susțină pe toți.

„Medic militar am ajuns printr-o conjunctură legată de uşurinţa de a fi şcolarizat, de a fi student. Părinţii mei nu aveau o situaţie financiară fericită în perioada în care eram trei copii studenţi. Era foarte complicat. Astfel, am ales să fac Facultatea de Medicină Militară', a povestit el în podcastul DOC talk de la Digi 24.

Pentru că studia medicina militară, Valeriu Gheorghiță a dispus, în perioada studenției, de masă gratuită și cazare.

„Am avut parte de o facultate fabuloasă, de dascăli minunaţi, colegi buni, la Târgu Mureş. Şi de un oraş liniştit, ceea ce s-a pliat perfect pe felul meu de a fi', a adăugat el.

Valeriu Gheorghiță și-a dorit să devină chirurg

Valeriu Gheorghiță a făcut rezidențiatul la Spitalul ‘Matei Balş’. Din 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr Carol Davila’, mai întâi ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. El spune că și-a dorit să devină chirurg, dar nu au fost scoase locuri la rezidențiat pentru această specializare, când a terminat facultatea.

„Nu mi-am dorit să urmez specialitatea de Boli Infecțioase. M-am și pregătit, am și învățat pentru a face carieră în Chirurgie. Din anul IV mergeam aproape sistematic, împreună cu dascălii mei, și asistam la intervențiile chirirgicale. Chiar luam parte la anumite intervenții chirurgicale, îmi plăcea foarte mult. Însă, în anul în care eu am terminat facultatea și am dat rezidențiatul, fiind la Medicina Militară nu au fost scoase locuri la rezidențiat într-o specialitate chirirugicală', a mai povestit Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton