Cum a devenit Ema Uta make-up artist. Reacție după ce Mircea Badea a criticat-o că e mereu în vacanțe: „Provenind dintr-o familie modestă, am strâns. Nu am fost niciodată 'întreținută' de cineva” / EXCLUSIV

.

Anul trecut, tot în luna aprilie, Ema Uta ne oferea un interviu amplu în revista VIVA!, în care ne-a vorbit atât despre cariera ei de succes ca make-up artist, dar și despre viața ei personală. Încă din adolescență și-a ales drumul în viață și a muncit enorm pentru a ajunge unde este astăzi, provenind dintr-o familie modestă. S-a lovit de multe prejudecăți și chiar a fost criticată, dar susține că, în ciuda speculațiilor, ea nu a fost niciodată „întreținută' și că doar părinții ei au ajutat-o financiar, până la 18 ani. Iată cum a reacționat după ce Mircea Badea a atacat-o că e mai mereu în vacanțe!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Ema, ești un make-up artist de succes, influencer și, nu în ultimul rând, femeie de afaceri… Când ai pus bazele business-ului tău, o academie de make-up deja celebră, și cum a fost începutul în meseria care te-a consacrat? La ce vârstă ți-ai descoperit pasiunea pentru arta machiajului și cum ai reușit să-ți întemeiezi propria afacere?

Pasiunea pentru arta machiajului am descoperit-o încă de la o vârstă fragedă, 15 ani – eu am în prezent 32 –, fiind fascinată să îmi observ mama cum se machia și cum starea ei de spirit se schimba atunci când vedea rezultatul în oglindă. Ușor, ușor, i-am urmat exemplul și am început să mă machiez singură cu puținele produse pe care le avea ea. Am observat că îmi plăcea, mă relaxa și mă inspira procesul de a exersa modificări pe chipul meu. Eram foarte inspirată de artistele din America, urmăream videoclipurile lor la TV, apoi, când am crescut, pe YouTube, și încercam să reproduc acele lookuri.


A urmat o vreme când îmi doream să încerc să machiez și alte trăsături, îmi aduc aminte că mergeam la plimbare și opream diverse fete pe drum și le propuneam să le machiez, doar să exersez mai mult pentru a le poza și a promova ceea ce făceam pe social media. Apoi, am început să stârnesc interes prin prietene, vecine… Vecinele s-au transformat și ele în cliente, clientele la rândul lor m-au recomandat și altora și, încet, încet, tot orașul Râmnicu Vâlcea știa numele meu.


Citește și: Alex Bodi a cerut-o în căsătorie pe Ema Uta, în Maldive: „Am spus DA…’ / Fostul soț al Biancăi Drăgușanu a pregătit momentul în cele mai mici detalii

Citește și: Cum arată inelul de logodnă cu care Alex Bodi a cerut-o în căsătorie pe Ema Uta. Bijuteria are multe diamante

Citește și: Deea Maxer, despre căsătoria cu Robert Drilea: „Dacă m-ar fi cerut după 2 luni de relație, în nebunia mea de îndrăgosteală, aș fi acceptat'


Citește și: Alexia Eram nu a mâncat nimic timp de 36 de ore. Cum se simte și de ce a luat această decizie: „Mai trag puțin de mine’

Cum a devenit Ema Uta make-up artist

Am urmat facultatea în București, unde mi-am continuat pasiunea în paralel cu studiul, câștigând notorietate printre vedete, datorită lookurilor pe care le postam pe rețelele de socializare, și începând astfel un capitol nou: shooting-uri, videoclipuri, reclame, campanii etc. Am urmat acest drum constant foarte mulți ani până când organizatoarea cursurilor pe care le predau în prezent m-a sunat într-o zi și mi-a propus să împărtășesc experiența mea și altor fete tinere pasionate de machiaj.


Această colaborare a împlinit anul acesta 8 ani, predau cursuri de arta machiajului fetelor venite din toată România, dar și din alte țări din Europa. În ciuda siguranței și încrederii dezvoltate pe care le aveam în mine, niciodată nu m-am așteptat la un succes atât de mare, care durează deja de atâția ani.

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu un make-up artist de succes, în ciuda descurajării venite din partea părinților’

Ți-ai dorit dintotdeauna să ajungi un make-up artist de top sau au fost momente în care ai visat să îmbrățișezi altă carieră?


Întotdeauna mi-am dorit să fiu un make-up artist de succes, am fost foarte sigură care este scopul meu în viață, în ciuda descurajării venite din partea părinților, care m-au îndrumat către domeniul facultății pe care am urmat-o. Am simțit o chemare către artă, către frumos. Când eram copil, dansam, cântam, desenam toată ziua chipuri de fete de diverse naționalități, mă fascina tot ce înseamnă a fi diferit, unic, cu ajutorul creativității. Primesc des această întrebare: „Dacă nu ai fi devenit make-up artist, ce altă meserie ai fi urmat?, și am observat că nu există o alternativă în gândurile mele, cum nu a existat nici o dorință pe tot parcursul acestor ani de a-mi schimba domeniul frumuseții.


Ce le spui cursantelor care vor să-ți calce pe urme? Care sunt cele mai importante sfaturi pe care li le dai?

Sfaturile pe care li le ofer cursantelor mele depind foarte mult de vârstele pe care le au. Cea mai fragedă vârstă acceptată la cursuri este de 13 ani (examenul de final pentru diploma acreditată fiind stabilit în momentul în care vor împlini 18 ani), iar sfaturile mele constau în accentul pus pe importanța familiei, îmi doresc să realizeze faptul că se află acolo datorită susținerii și dorinței părinților lor de a le dezvolta pasiunea, sau cel puțin viziunea spre o carieră. La rândul meu le susțin, le încurajez și le felicit pentru că îmi urmează pașii.


Pentru ale mele grown women gorgies, să spun așa, vorbind acum de vârste 20+, pe lângă trucurile și tehnicile de machiaj pe care le învăț, le amintesc mereu cât de importante sunt perseverența, odihna, concentrarea și liniștea sufletească în acest domeniu, să își dezvolte o abilitate și o dorință de a munci cât mai mare. Le împărtășesc experiențele din diverse situații pe care le-am avut eu de-a lungul anilor cu clientele, le învăț cum să își gestioneze programările, cum să pluseze asupra vizibilității în online, pe rețelele de socializare etc.


Ce sfaturi are Ema Uta pentru cursantele ei

Un alt sfat pe care îl ofer este să lucreze cu starea lor atunci când se așază cineva pe scaunul de machiaj. Oricât de dificile ar fi momentele din viața lor personală, trebuie să învețe cum să își păstreze cumpătul, să lase grijile la intrarea în salon/studio și să își focuseze toată atenția pe clientă, să o asculte, să comunice, să aibă răbdare cu cerințele acesteia.

Cursantele mele trebuie să fie pregătite pentru orice situație neplăcută sau dificilă din timpul procesului de machiaj, astfel eu le ofer soluții pe care le pot pune în practică cu ușurință.

Vacanțele tale exotice le-au atras atenția și unor oameni de televiziune longevivi în breaslă, care n-au înțeles cu ce te ocupi și cum îți permiți asemenea călătorii de lux, și au fost ironici la adresa ta… Câștigi bine din afacerea ta? Ai putea să spui că ești o femeie înstărită?

Este perfect normal să fie așa. Oamenilor care mă descoperă „peste noapte, nefiind familiarizați cu noțiunea de muncă pe cont propriu în lumea machiajului, fără angajare la un salon sau în studiourile unei televiziuni, le vine greu a crede că în ziua de azi mai există femei independente al căror nume este construit numai prin forțele proprii. Eu în prezent mă bucur de „distracția de care nu am avut parte până la vârsta de 25-26 de ani pentru că mi-am dedicat anii aceia machiajului. Nu aveam pe ce să îmi cheltui banii, pentru că nu aveam vicii, nu știam ce înseamnă viață de noapte și nici haine de firmă.

Provenind dintr-o familie modestă, am strâns roadele muncii mele, iar odată cu acele cursuri predate, situația mea financiară s-a îmbunătățit considerabil. Am reușit să îmi cumpăr esențialul, o casă și o mașină, iar în prezent mă bucur de timpul liber datorită celei de-a doua pasiuni pe care o am, călătoritul. Pentru că mă pot bucura acum de stilul de viață pe care mi l-am dorit întotdeauna și am posibilitatea de a ajunge pe cele mai exotice insule, pot spune că Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că mi-a oferit putere de muncă și m-a ajutat să aleg un drum corect din punct de vedere moral și etic.

Unde îi place Emei Uta să călătorească

Ai călătorit foarte mult și în special pe meleaguri îndepărtate. Care sunt destinațiile tale preferate și ce gen de turist ai spune că ești? Îți place să vizitezi sau mai degrabă să te relaxezi la plajă, cu un cocktail rece? Țara unde te-ai întoarce mereu cu drag care este și de ce?

În general, aleg destinațiile exotice, întotdeauna voi alege o insulă în defavoarea unei destinații cu temperaturi scăzute. Cel mai mult mi-a plăcut Bahamas, chiar am fost de două ori și pot spune că m-aș întoarce oricând acolo. Este un loc special, cu peste 2000 de plaje, preferata mea fiind Bitter Guana Cay, din Galapagos, unde se găsesc sute de iguane care, deși nu înoată, se strâng ca niște căței pe lângă turiștii ajunși pe plajă. Eu ador să trăiesc și să văd lucruri pe care nu le întâlnești la tot pasul, iar pentru mine să stau înconjurată de iguane până într-un metru lungime pe o insulă e un lucru ieșit din comun. De asemenea, mă fascinează să cunosc culturi diferite, obiceiurile și mâncărurile tradiționale specifice țărilor unde călătoresc.

Ești o tânără foarte sexy și frumoasă, care deține un apartament cochet, o mașină scumpă și multe haine și accesorii de firmă… Te lovești des de prejudecăți de tipul „sigur o întreține cineva? Care sunt remarcile din online sau ale cunoștințelor care te deranjează cel mai tare?

Prejudecăți de tipul acesta au fost la început când nu eram atât de cunoscută și expusă în presă, dar atunci când „gurile rele au început să se intereseze cât, cum și în ce fel, au ajuns chiar să își schimbe părerea și să mă și aprecieze. Academia de machiaj a ajuns la un nivel la care a atins cote maxime de longevitate dacă vorbim despre cursuri de machiaj predate în București, sunt 8 ani de când aceste cursuri au pe scaune cursante venite din toată țara, lunar, grupe până în 20 de persoane. La un simplu calcul matematic, orice prejudecată sau remarcă răutăcioasă la adresa mea este spulberată instant. Nu am fost niciodată „întreținută de cineva, singurele persoane de care am depins în această viață au fost părinții mei, până la vârsta de 18 ani.

Ce nu-ți place în showbiz?

Cred că singurul lucru care nu îmi place în showbiz este partea „neagră sau batjocoritoare a presei de scandal, și anume faptul că se creează unele titluri de articole fără pic de adevăr. Este binevenită și presa, dar toate articolele ar trebui să fie bazate pe adevăr, nu pe zvonuri sau clasicele „cumetrii întemeiate pe prietenia dintre persoana care reprezintă subiectul titlului și cea care îl compune și îl face public.

Sursă foto: Facebook, Instagram